Arki talolla

Arki talolla

Walonkulman Klubitalolla toteutetaan kansainvälistä klubitalomallia. Tämä tarkoittaa sitä, että talon arki koostuu sellaisten tehtävien tekemisestä, joita talo toimiakseen tarvitsee. Kukin osallistuu päivään ja tehtäviin omien voimavarojensa puitteissa.

Jotta arki Walonkulmassa olisi mahdollisimman sujuvaa, monipuolista ja mielekästä, hääräämme kahdessa eri tiimissä. Tiimien työtehtävät vaihtelevat ja jäsenet saavat valita kumpaan tiimiin päivän aikana osallistuvat. Lue alta lisää.

Klubitaloarjen vastapainoksi talolla järjestetään säännöllisesti monipuolista vapaa-ajan ohjelmaa. Meillä on esimerkiksi uimahallilla viikoittainen uinti- ja kuntosalivuoro. Lisäksi hyödynnämme lähialueen retki- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kuten Ahveniston ja Aulangon ulkoilualueita sekä toteutamme yhteisöstä nousseita toiveita kuten keilaus- tai elokuvaillat. Walonkulman viikko-ohjelma ja vaihtuvat aktiviteetit löytyvät niin talon Facebook-sivuilta kuin Instagramistakin.

Loisto – ateria- ja kahvilatiimi

Keittiö on usein talon sydän, ja niin on Loistokin Walonkulmassa. Loiston tiimi huolehtii päivittäisen aamupalan ja lounaan valmistuksesta. Viikon ruokalistassa huomioidaan monipuolisuus sekä terveellisyys – mausta tinkimättä.

Aamiais- ja lounastyöskentelyn lisäksi Loisto ylläpitää talon kahvilatoimintaa. Kahvilassa on tarjolla pientä purtavaa sekä virvokkeita edulliseen hintaan. Kahvilassa siis on mahdollista opetella kassa- ja korttikoneen käyttöä muiden työtehtävien ohessa.

Ruokahuollon lisäksi Loiston tiimi vastaa Klubitalon kirjanpidosta, tarviketilauksista ja pyykkihuollosta. Jäsenten on mahdollista hyödyntää talon pyykkikonetta omiin tarpeisiinsa. Tiimit huolehtivat tilojensa siisteydestä itse.

Muistilista lounaalle:

  • Ilmoittaudu lounaalle klo 9.30 mennessä joko puhelimitse tai talolla.
  • Lounas 3,50 € sisältää pääruuan, kasvislisukkeen, juomaveden sekä kahvin.
  • Jälkiruoka 0,50 €, maitolasi 0,20 €.
  • Kasvisruokavaihtoehto on saatavilla pyydettäessä, maanantaisin listalla on vegaaniruoka.
  • Voit peruuttaa varauksen veloituksetta klo 11.00 mennessä.

 Lounaalle on mahdollista ostaa 10 kappaleen aterialippuja hintaan 35 / 40 €. Voit maksaa lounaan kertaostona myös käteisellä tai kortilla.

Kajastus – toimisto, -viestintä, -esittelytoiminta, -työ- ja opintoelämä

Jos keittiö on talon sydän niin tietotyötä pyörittävä Kajastus on Walonkulman aivot. Kajastuksen tiimi huolehtii päivittäin talon vastaanotosta kuten myös puhelin- ja sähköpostiliikenteestä. Viikkoa rytmittää myös erilaiset viestinnälliset tehtävät, kuten Klubitalon esittelytoiminta sekä materiaalien suunnittelu ja tulostus.

Esittelemme talon toimintaa niin jäsenehdokkaille kuin alueen ammattilaisillekin. Kajastus huolehtii esittelykäyntien aikatauluttamisesta sekä käytännön sujuvuudesta. Osana viestintätehtäviä tiimi huolehtii myös tapahtumien markkinoinnista ja näkyvyydestä. Lisäksi tiimi työskentelee aktiivisesti talon tunnettuuden lisäämiseksi ja esimerkiksi sosiaalisen median alustat, kuten Facebook ja Instagram, ovat tiimin päivittäisiä työvälineitä. Lisäksi koostamme kuukausittain julkaistavaa sähköistä kirjettä sekä kattavaa lukupakettia – Walosanomia.

Osana Kajastuksen viikko-ohjelmaa on työllisyysohjelman ylläpito ja kehittäminen. Kontaktoimme viikoittain alueen työnantajia uusien siirtymätyöpaikkojen löytämiseksi. Kajastuksessa edistetään jäsenten opinto- ja työelämäosallisuutta tarjoamalla myös henkilökohtaista tukea esimerkiksi työnhakuun tai koulutustarjontaan liittyvissä kysymyksissä.

Klubitalo mahdollistaa jäsentensä opinto- ja työelämäosallisuutta myös erilaisin tiloin ja välinein. Talolla on mahdollisuus hyödyntää rauhallisia työhuoneita opintoihin ja työnhakuun. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus lainata kannettavia tietokoneita ja käyttää talon tietokoneohjelmistoja esimerkiksi siistin ja näyttävän ansioluettelon tekemiseen.