Sopimusvuori Ry kotisivu

Wuoden walotus / Helmikuun Walosanomat

” Kun minulta on pyydetty niin sanotusti walottamaan tätä vuotta, niin voin alkuun sanoa, että tätä kirjoittaessani näen tälläkin hetkellä paljonkin waloa ympärillä. Lumisen maiseman, lapsia ja aikuisia – ja koiria – temmeltämässä siinä, uudet led-valot kotona, vastapäisen rakennuksen hehkuvat valot, ruudulla näkyvän näyttövalon ja niin edelleen.
Toisaalta näen myös juuri vedessä keitettyjä maskeja kuivumassa mikä muistuttaa, että viime vuotta vaivannut virus muistuttaa vielä olemassaolostaan, mikä on hankaloittanut myös Walonkulman arkea omalta osaltaan. Toisaalta puhtaan valkeat maskit ovat myös kuin juuri pestyt lakanat; turvallista kääriytyä. Niin myös meillä Walonkulmassa, sillä olemme huomioineet jäsenten hyvinvoinnin myös poikkeusaikana. Esimerkiksi itse olen nyt nauttinut reach-out-soitoista uudella tavalla, sillä monet ovat olleet yhteydenpidosta mielissään ja kokevat, ettei heillä ole täten syytä olla huolissaan koronasta tai monesta muustakaan asiasta. Kotona olen löytänyt paljon leppoisaa musiikkia, mitä voidaan myös kuunnella Walonkulmassa vaikkapa Loiston puolen koneella.

Walonkulman arki jatkuu ennallaan ja muutoksista saa aina tietoa esimerkiksi soittamalla. Helmikuusta puhuttaessa kannattaa tänä vuonna kokeilla runebergintortun sijaan kokonaisen Runebergin kakun leipomista, ohje kun löytyy ainakin meiltä löytyvästä kirjasta sekä tästä lehdestä. Laskiainen ja ystävänpäivä kannattaa huomioida myös, esimerkiksi talvisen ulkoilun ja leivonnan merkeissä.

Voisin sanoa, että tästä vuodesta tulee meille viime vuotta lempeämpi, kunhan otamme sen vastaan yhdessä toinen toistamme tukien.

Yhdessä mielenvoimaa!

Jäsen Vesa T.

Tämän ja muuta mielenkiintoista luettavaa löydät helmikuun lehdestämme!

Linkki lehteen: 02 Helmikuu 2021(1)