Sopimusvuori Ry kotisivu

TIMANTTIMAALAUKSEN SALOISTA

Löysin hiljattain uuden harrastuksen. En ollut koskaan kuullut timanttimaalauksesta, mutta olen aina ollut kiinnostunut kaikesta ”pienestä näpräämisestä”. Timanttimaalauksiin törmäsin ihan vahingossa ja innostuin saman tien. Heti aloitettuani huomasin, että timanttimaalausten tekeminen on todella rentouttavaa ja siinä saa hyvin tyhjennettyä ajatuksensa. Tekniikka on aika lailla sama kuin esim. ristipistotöissä, mutta helpompi. Tekeminen vaatii kyllä tarkkuutta, huolellisuutta ja kärsivällisyyttä.

Timanttimaalauspakettiin kuuluu kuvapohja, pienet helmet joita myös timanteiksi kutsutaan, kynä, pieni vahapala ja pieni alusta helmille. Helmet ovat oikeastaan ”puolihelmiä”, toinen puoli on pyöreä ja toinen puoli tasainen. Helmet tulevat pienissä pusseissa, mutta olen itse ostanut pieniä lokerikkoja, joihin laitan helmet. Kuvapohja on ruudutettu pieniksi neliöiksi, jossa jokaisessa on jokin merkki tai kirjain. Kuvan vieressä on taulukko, josta näkee, mikä merkki vastaa minkä väristä helmeä. Kynän päässä on reikä. Kynää painetaan vahaa vasten, niin että vahaa tarttuu kynään. Näin kynällä saa otettua helmiä ja painettua kuvapohjaan. Kuvassa on liimapohja, jotta helmet tarttuvat siihen kiinni. Helmet asetellaan kuvapohjaan tasainen puoli pohjaa vasten. Näin edetään, kunnes kuva on täytetty kokonaan helmillä.

Timanttimaalauspaketteja saa helpoiten ostettua internetistä wish-nettikaupasta. Suomestakin niitä voi jostain saada, mutta itse en ole mistään marketista niitä löytänyt. Suosittelen tätä harrastusta jokaiselle, joka kaipaa jotain uutta tekemistä elämäänsä 😊.

 

Walonkulman klubitalon jäsen Minna