Sopimusvuori Ry kotisivu

Hrrr!!! Terkkuja avannosta!

Avantouinnin positiiviset terveysvaikutukset ovat jo yleisesti tunnettuja, joten yhä useammat käyvät talvipakkasillakin vapaaehtoisesti kylmässä kääntymässä tai pulahtamassa. Myös Walonkulman Klubitalon porukalla olemme vierailleet uintipaikalla, ja osa on jäänyt lajiin koukkuun.

Miksi sitten kylmäuintia keskellä talvea? Se saa mielihyvähormonit hyrräämään, endorfiinit heräämään ja kipukynnyksen kasvamaan.  Entäs lämpimät asiat? Saunassa on ainakin yhdistyksen vuorolla sen verran tungosta, että lämpöä saa lisätä kiukaalle reippaasti. Myös saunatilat on ilmeisesti viime aikoina uusittu viihtyisiksi, ahvenistonjärvessäkin tilaa näyttäisi olevan jokaiselle.

Hämeenlinnassa toimii uusi yhdistys Pulahtajat ry, joka ylläpitää saunavuoroja ja järjestää retkiä toisiin avantopaikkoihin. Vuoroilla on ollut yhteisöllinen ja hyvä meininki alusta alkaen.

”Kun se on tehnyt, tietää olevansa olemassa”

Suosittelen lämpimästi – ainakin pukeutumaan uinnin jälkeen.

 

Vesa, Walonkulman ja ehkä tulevaisuudessa myös Pulahtajien jäsen

Ps. Uintia helpottanut minulle syvästi rakkaat valkoiset lämpösukat.