Sopimusvuori Ry kotisivu

Minun Joulu

Minun jouluperinteisiin kuuluu joululounas perheen kanssa. Joulun aika on perheen kanssa ainutlaatuista, koska se on todella tärkeä hetki rauhoittua Joulun viettoon läheisten kanssa. Jouluperinteisiin kuuluu myös siskot ja siskonlapset.

Joulunperinteisiin kuuluu yhteinen jouluruokailu jossa on koko perhe paikalla. Joulupukki käy illalla tuomaan lapsille lahjoja. Jouluun kuuluu myös joulurauhan julistuksen katsominen, saunominen. Joulupöytään kuuluu kinkku, rosolli, perunalaatikko, maksalaatikko, porkkanalaatikko, lanttulaatikko sekä kala. Jouluun kuuluu myös joulutortut, piparit, riisipuuro, sekä sekahedelmäsoppa.

Perheen kanssa joulunvietto on ikimuistoinen hetki josta on tullut perinne perheen kesken. Jouluperinteisiin kuuluu hautausmaalla kynttilöiden vienti, joulukirkko (kauneimmat joululaulut), joulusiivous sekä joulukuusen koristelu. Joulu on valonjuhla jossa kynttilöiden valo tuo hyvää joulumieltä sekä Jeesuksen syntymää. Jouluperinteisiini kuuluu myös isovanhempien muistot, sekä hautausmaalla käynti.

Jouluperinteisiini kuuluu oman kodin joulukoristelu esim: kynttilät, jouluvalot sekä omarauha. Jouluun kuuluu myös rentoutuminen, unohtaa työt joulunajaksi. Jouluna unohtaa kaikki kiireet. Jouluna myöskään ei ole kiire mihinkään. Joulukinkku hankitaan Joulu aatonaattona viimeistään. Joulun ruokia voi valmistaa itse tai ostaa kaupasta.

Kirj. Walonkulman jäsen Pirjo