Sopimusvuori Ry kotisivu

Walonkulma mukana toukokuun Mental Helth Art Weekissä

Huh, mikä toukokuu! Siitäkin huolimatta toivon, että tästä tulee perinne, jatkumo ja loistava mahdollisuus tehdä hienoa yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa. Taide ja sen eri muodot ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja koen tärkeäksi, että jokainen meistä löytäisi oman itseilmaisun muodon. Erityisesti mielenterveyden tukemiseksi on hieno taito oppia purkamaan tunteitaan ulospäin ja  jäsennellä ajatuksiaan.

Tänä vuonna järjestimme Heijastuksia taiteesta -luennon, jossa oli Satu Nieminen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä kertomassa taiteen terapeuttisesta vaikutuksesta ja koulutettu kokemusasiantuntija Andreas Rönn jakoi meille oman tarinansa siitä, kuinka taide on auttanut häntä omassa kuntoutumisprosessissa. Luento mietitytti itseä pitkälle iltaan kuinka tärkeän aiheen äärellä olemme. Pikkuhiljaa ajatukset alkoivat myös suuntautua ensivuoteen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin.

Osana tapahtumaa järjestimme myös MEME-IT-OUT -näyttelyn, johon teimme kevään aikana eri-ikäisten hämeenlinnalaisten kanssa meemejä omista tunteista. Näyttely oli nähtävissä Hämeenlinnan pääkirjaston näyttelysalissa 20.5.–31.5.2019, ja töitä tuli yhteensä 22 kpl. Oli hienoa huomata kuinka rohkeasti meemin tekemiseen tarttui eri-ikäisiä henkilöitä ja töissä uskallettiin käsitellä vaikeitakin asioita.

Lopuksi haluan sanoa kiitokset Kuuralle, joka oli mukana kehittämässä MEME-IT-OUT -näyttelyä, Fin-Fami Kanta-Hämeen mielenterveysomaisille saumattomasta yhteistyöstä, Kanta-Hämeen mielenterveysseuralle uudesta alkavasta yhteistyöstä ja tietysti Hämeenlinnan kirjastolle innostuneesta vastaanotosta ja yhteistyöstä. Kiitos!

T. Satu

MHAW -näyttely on nähtävillä Walonkulman kahvilassa kesän ajan.