Sopimusvuori Ry kotisivu

Suomen Kädentaidot 2019 -messujen yhteistyötä

Suomen Kädentaidot 2019 -messut tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä Sopimusvuori ry:n kanssa ja julkaisee muutaman viikon välein sopimusvuorelaisten tarinoita ja ajatuksia käsitöiden tuomasta hyvästä olosta, mielenvoimasta ja yhteisöllisyydestä. Tässä viimeisin tarina.

Walonkulman Klubitalo on toinen Sopimusvuoren kahdesta Klubitalosta ja erottuu muista Sopimusvuoren yksiköistä siten, että se sijaitsee Hämeenlinnassa. Pienehkö koko ja sijainti muista yksiköistä hieman erillään on muokannut Walonkulmasta persoonallisen, kotoisan ja ,voisiko sanoa, aurinkoisen paikan. Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubin jäsen Vesa lähti rohkeasti mukaan tekemään ”Yhdessä mielenvoimaa” -yhteisökäsityötä ja suunnittelemaan omaa palaansa, vaikka ompelukone hänelle hieman vieras laite onkin, sillä omien sanojensa mukaan Vesa luotti Sopimusvuoren kiertävä kädentaitojen ohjaaja Jaana Kivelän ammattitaitoon ja opastukseen. Yhteisöllisyydestä puhuttaessa Vesalla tuli heti ensimmäisenä mieleen luottamus ja sen hän myös valitsi oman palansa sanaksi. Luottamus on Vesalle ”sitä, että voi tulla esimerkiksi tänne Walonkulmaan luottavaisesti, että pystyy olemaan toisten ihmisten kanssa turvallisessa ilmapiirissä, eikä tarvitse erikseen jännittää tai pelätä. Sen takia luottamus on täällä tosi tärkeä asia ja sellainen, mitä vaalitaan.” Sattumalta koristeista löytyi sitten naisen ja miehen silhuetit, jotka Vesa valitsi palaansa, koska luottamus on hänen mukaansa tärkeää myös naisen ja miehen välisissä suhteissa ja kommunikoinnissa.

Itse Vesa harrastaa askartelua ja erityisesti koruja hän haluaisi tehdä enemmän, mikäli vaan olisi mahdollisuus ja tilat missä tehdä. Käsillä tekeminen ylipäätään on hänen mielestään rentouttavaa, siinä saa käyttää mielikuvitustaan ja käsitöitä voi tehdä monenlaisissa tunnelmissa. Vesa haluaa korostaa myös yhteisöllistä puolta käsitöiden tekemisessä, minkä juuri tällaiset projektit mahdollistavat. Hän kannustaakin kaikkia, niin Walonkulmalaisia kuin muitakin, lähtemään innolla mukaan aina, kun käsityöpajoja järjestetään. Niistä saa myös innokasta ja asiantuntevaa apua, joten mitään ei tarvitse osata valmiiksi.

Seuraa somessa: #Kädentaidot2019 #hyväolokäsitöistä #yhdessämielenvoimaa #sopimusvuoriry #yhteiskunnallinenyritys #avainlippu