Sopimusvuori Ry kotisivu

Walonkulman Walo

”Valtavan valoisa tervehdys! Minä olen Walo, niin nimeltäni kuin todelliselta olemukseltani. Olen kuitenkin päätynyt ottamaan tämän ponin ulkomuodon aikoinaan maahan tullessani suojatakseni itseäni pimeältä ja kylmältä. Ihan oikeasti minä olen eksynyt valonsäde, menneen loistonsa menettänyt ja yksin jäänyt. Kun jouduin tänne synkkään pohjolaan, pelkäsin kuollakseni, koska pimeys on minun loppuni. Luulinkin jo hiipuvani pois, kunnes huomasin jossakin kaukaisuudessa kajastusta. Se oli Walonkulman ikkuna. Viimeisen toivon pilkahduksen voimin raahauduin sisälle, uusi turkkini jo märkänä ja likaisena. Mutta yhteisön lämpö kuivasi minut välittömästi, kun minut toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi sisään.

Ihmetellessäni vielä hieman epäillen, mikä paikka tämä oikein onkaan, minulle kerrottiin kansainvälisen klubitalomallin tarina. Täällä voin maksuttomasti osallistua aktiiviseen, vapaaehtoiseen ja tasa-arvoiseen työ-, koulutus- ja vapaa-ajan toimintaan. Valoharjakseni alkoi heti saada takaisin hehkuaan kuullessani sitten vielä Walonkulman tiimien nimet: Kajastus ja Loisto! Innosta kirmaten lähdin toimintaan mukaan ja Kajastuksessa pääsinkin tekemään vastaanoton, hallinon ja työ- ja opintotiimin tehtäviä, sekä suunnittelemaan Walonkulman viestintää, tapahtumajärjestelyä ja sen sellaista. Loistossa puolestaan olen työskennellyt keittiössä, suunnitellut ruokalistoja, tehnyt tilauksia ja touhuillut kahvilassakin, ollut kassan takana, sekä hoitanut esillepanoa ja jakoa.

Olenkin häärännyt ahkerasti jo hyvän aikaa täällä Walonkulman klubitalon aktiivisena jäsenenä ja valoharjakseni vain kirkastuu päivä päivältä! Edelleen se toki saattaa joskus säikähtäessäni hetkeksi hieman himmetä, olenhan pohjimmiltani herkkä luonne. Mutta enää en pelkää jatkuvasti pimeää – ja olen päättänyt jäädä tänne Walonkulmaan maskotiksi levittämään positiivisuuden ja yhteisöllisyyden valoa ympärilleni. Tahdon hirnahtaa kaikille ”valovoimaa!” ja kirkastaa jokaisen synkän mielen!”