Sopimusvuori Ry kotisivu

Walonkulma euroopan seminaarissa Aalborg, Tanska

AALBORGIN TERVEISET

Lähdimme kohti Klubitalojen Eurooppa Konferenssia aikaisin maanantai aamuna 26.11.2018. Tänä vuonna konferenssi pidettiin Tanskan Aalborgin kaupungissa. Lensimme Aalborgiin Kööpenhaminan kautta kahdella eri koneella. Saavuimme Aalborgiin kello 10.00 (kello 11.00 Suomen aikaa). Ohjelma alkoi vasta kello 15.15, joten meillä jäi aikaa käydä tutustumassa kaupunkiin. Kävimme syömässä ja katsastamassa paikallisen Joulutorin.

Kello 15.15 oli hotellimme edestä bussikuljetus paikalliselle klubitalolle Kildehusetille. Kohtuullisen lyhyen bussimatkan jälkeen saavuimme talolle. Klubitalo sijaitsi teollisuusalueella autoliikkeen vieressä. Klubitalo sijaitsi entisessä kenkätehtaassa, joten tilaa oli runsaasti. Klubitalo oli aika sokkeloinen. Keittiö oli iso teollisuuskeittiö, jossa oli kaikki koneet ja välineet. Ruokasalissa oli ruokalinjasto, josta jokainen kävi itse hakemassa ruokansa. Toimistotila oli yksi suuri avokonttori, jossa oli paljon työpisteitä. Jos olit valinnut yksikön, jossa työskentelit, niin työskentelit sitten siinä samassa yksikössä aina. Tupakointi tapahtui pihalla omassa söpössä leikkimökissä. Kello 18.00 hotellissa pidettiin Tervetuliais -tilaisuus, jossa oli tarjolla voileipiä (ei kuitenkaan niitä kuuluisia tanskalaisia voileipiä).

Tiistai alkoi hyvällä ja ravitsevalla aamiaisella. Meillä jäi vielä aikaa pieneen ulkoiluhetkeen kaupungilla, ennen virallisen ohjelman alkua. Virallinen ohjelma alkoi kello 10.45 tervetulopuheilla. Tämän jälkeen oli vuorossa muutama My story -tarina työstä ja sen merkityksestä jäsenille. Lounastauolla oli sitten todellisen yllätyksen vuoro. Lounaana oli pienissä lasikipoissa olevia ruoka-aineksia. Annokset olivat siis todella pieniä ja mystisiä (Markulle jäi siis nälkä).

Kello 13.30 osallistuimme ensimmäiseen työpajaan, jonka aiheena oli kuinka sitouttaa ja inspiroida jäseniä / henkilökuntajäseniä talon toimintaan. Puheenjohtajana tässä työpajassa toimi Jack Yatsko Clubhouse Internationaalista. Tästä työpajasta jäi mieleen Out reach -puhelukäytäntö. Puhelussa korostetaan jäsenelle hänen tärkeyttään klubitalolla päivittäisessä toiminnassa. Kolmen jälkeen pidettiin isossa salissa tilaisuus, jossa tanskalainen Klubitalo kertoi viikko-ohjelmansa. Tuosta jäi mieleen se, että liikuntaa oli viikon aikana runsaasti, myös työpainoitteisen päivän aikana. Tämä liittyi standardiin numero 28 (hyvinvointistandardi). Myöhään iltapäivällä olimme yhdessä työpajassa, jonka pitivät ahvenanmaalaiset naiset. Tässä työpajassa jouduimme kaikki osallistumaan ja pohtimaan toimintaamme. Tehtävänä oli ryhmillä esimerkiksi se, että mitä tärkeitä asioita haluaisimme kehittää klubitaloilla.  Tämä oli viimeinen työpaja tiistaina.

Tiistai iltana pidettiin hotellissa Gaala-illalliset. Ensimmäisen ruokatarjoilun jälkeen meidät yllätettiin iloisesti, tuomalla ruokaa meille toinen kierros. Tämän jälkeen alkoi jamit, tanssia ja hyvää live -musiikkia.

Keskiviikko aamuna olimme reippaana osallistumassa jo kello 09.00 viralliseen ohjelmaan. Keskiviikkona osallistuimme kahteen eri työpajaan. Työpajojen aiheet olivat: Kuinka luoda luottamusta klubitalolla ja miten rakentaa täyden työpainoitteisen päivän. Lopuksi isossa salissa oli aiheena kulttuurikahvila.

Iltapäivä kahvihetken jälkeen lähdimme kohti lentokenttää ja kotisuomea. Saavuimme Hämeenlinnaan torstain puolella kello 00.30.

Matka oli antoisa ja avartava.

Terveisin Markku ja Kirsti.