Sopimusvuori Ry kotisivu

ETUSIVU

Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta, aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Jäsenillä on mahdollisuus käydä Klubitalolla valitseminaan päivinä omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan. Klubitalotoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenet sekä henkilökunta ovat keskenään tasa-arvoisia. Klubitalo ei toimi ilman aktiivisia jäseniä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Mitä yhteistä on Walonkulman klubitalolla ja Hämeenlinnan kaupungin strategialla?

Klubitalolainen tulee aamulla Walonkulmaan ja aloittaa vapaaehtoistyönsä keittiötiimi Loistossa. Yhdessä muiden jäsenten kanssa valmistuu aamupala ja lounaslistan suunnittelu talousarvioineen on työn alla. Hygieniakoulutus jatkuu lounaan jälkeen. Samaan aikaan Kajastus –tiimi kokoaa aineistoa seuraaviin Walonsanomiin ja hoitaa aulapalvelun. Työvalmentajat ovat juuri kuulleet kiinnostavasta siirtymätyöpaikasta, joka voisi sopia jollekin walonkulmalaisista. Uusinta jäsentä houkutellaan mukaan illalla kuntosalille. Walonkulman mentorit muun muassa Hämeen Sanomista, Tavastialta ja Linnan Kehityksestä kokoontuvat vielä sitä ennen ja puheenjohtajana toimiva jäsen tekee esityslistaan viime hetken tarkistukset.

Ja tässähän sitä tuli; yhteisiä asioita Walonkulmassa ja kaupungin strategiassa!

Hämeenlinnan kolme strategista päämäärää tällä valtuustokaudella ovat elinvoima, resurssiviisaus ja hyvinvointi. Hyvinvoivassa kaupungissa asukkaiden hyvinvointi- ja terveyserot pienenevät, aktiiviset ja osallistuvat hämeenlinnalaiset ovat siinä itse mukana. Asioita tehdään kumppanuusyhteistyöllä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Hyvä työllisyyskaupunki on myös elinvoimainen kaupunki. Ja eikö resurssiviisautta ole se, että jokainen antaa oman panoksensa yhteiseen hyvään, omien voimavarojensa mukaan?

Osallisuuden ja vuorovaikutuksen kehittäminen on otettu uudeksi osaksi kaupungin strategista kehittämistä. Viime syksynä joukko asukkaita, päättäjiä ja virkamiehiä kuvailivat osallisuutta muun muassa näin. Se on tunnetta kuulumisesta johonkin yhteisöön ja paikkaan, mukanaoloa, vaikuttamista, huolenpitoa, yhteisesti rakennetusta hyvinvoinnista osalliseksi pääsemistä, omakohtaista sitoutumista ja vastuun kantamista.

Kaupungin palveluilla on tärkeä merkitys asukkailleen. Mutta yhdessä järjestöjen, kumppanuuksien ja asukkaiden omaehtoisen toiminnan kautta saamme paljon enemmän ja jotain sellaista, johon viranomaisten toiminta ja osaaminen eivät koskaan riitä. Osallisuus, terveys ja hyvinvointi, elinvoima ja resurssiviisaus olemme me kaikki yhdessä.

Kiitos walonkulmalaisille, te olette oman toimintanne kautta vahvasti mukana yhteisessä Hämeenlinnassa!

 

Sirpa Ylikerälä, Walonkulman mentori, Hämeenlinnan kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden strategiapäällikkö

Walonkulman jäsenen ajatuksia päihteistä

Tupakka viina ja villit naiset, vai onko selvinpäin hauskempaa, mielipiteitä on monenlaisia, yksi olut saunan jälkeen vai pullo kossua päivässä, rahat ja maine ne menee molemmat, tupakkaa on pakko saada ja huikka kaverilta pelastaa päivän. AA-klinikka hiostaa niskaan, ja sossun täti kyselee liikaa. Jos rahaa ei ole, niin pullo lasolia hoitaa tarpeen, ja stumpeistahan saa aamuhatsit.

Vakasti ottaen, kaikkien päihteiden kanssa kannattaa pitää järki matkassa. Sulje korkki ja heitä rööki pois, säästät rahat sekä terveyden.

 

Terveisin, Toni 

Waloillan eläimelliset menot

19.6.2019 Kävimme Waloillassa tutustumassa Kissankulman eläinpihaan. Waloilloissa järjestämme vapaa-ajan aktiviteetteja työpainoitteisen päivän ulkopuolella. Jäsenillä on mahdollisuus toivoa sekä suunnitella näitä tapahtumia omien mielenkiinnonkohteiden mukaisesti. Niin kuin huomaat, kuvaan on eksynyt yksi iloinen traktorinajajakin. 😉

Terkuin, Kari

 

Walonkulma mukana toukokuun Mental Helth Art Weekissä

Huh, mikä toukokuu! Siitäkin huolimatta toivon, että tästä tulee perinne, jatkumo ja loistava mahdollisuus tehdä hienoa yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa. Taide ja sen eri muodot ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja koen tärkeäksi, että jokainen meistä löytäisi oman itseilmaisun muodon. Erityisesti mielenterveyden tukemiseksi on hieno taito oppia purkamaan tunteitaan ulospäin ja  jäsennellä ajatuksiaan.

Tänä vuonna järjestimme Heijastuksia taiteesta -luennon, jossa oli Satu Nieminen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä kertomassa taiteen terapeuttisesta vaikutuksesta ja koulutettu kokemusasiantuntija Andreas Rönn jakoi meille oman tarinansa siitä, kuinka taide on auttanut häntä omassa kuntoutumisprosessissa. Luento mietitytti itseä pitkälle iltaan kuinka tärkeän aiheen äärellä olemme. Pikkuhiljaa ajatukset alkoivat myös suuntautua ensivuoteen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin.

Osana tapahtumaa järjestimme myös MEME-IT-OUT -näyttelyn, johon teimme kevään aikana eri-ikäisten hämeenlinnalaisten kanssa meemejä omista tunteista. Näyttely oli nähtävissä Hämeenlinnan pääkirjaston näyttelysalissa 20.5.–31.5.2019, ja töitä tuli yhteensä 22 kpl. Oli hienoa huomata kuinka rohkeasti meemin tekemiseen tarttui eri-ikäisiä henkilöitä ja töissä uskallettiin käsitellä vaikeitakin asioita.

Lopuksi haluan sanoa kiitokset Kuuralle, joka oli mukana kehittämässä MEME-IT-OUT -näyttelyä, Fin-Fami Kanta-Hämeen mielenterveysomaisille saumattomasta yhteistyöstä, Kanta-Hämeen mielenterveysseuralle uudesta alkavasta yhteistyöstä ja tietysti Hämeenlinnan kirjastolle innostuneesta vastaanotosta ja yhteistyöstä. Kiitos!

T. Satu

MHAW -näyttely on nähtävillä Walonkulman kahvilassa kesän ajan.