Moikka Sinä!

Tervetuloa lukemaan Walonkulman Klubitalosta. Talollamme, Hämeenlinnan Kauppakeskus Goodmanin kyljessä, Eureninkadun varrella, toimii aikuisten mielenterveyskuntoutujien jäsenyhteisö, johon on helppo ja mukava tulla mukaan. Meille on tuttua paniikkihäiriöt, työssä uupumiset, masennukset, vauhtijaksot ja muut, mutta emme me täällä diagnooseihin keskity vaan yhdessä tekemiseen ja voimaantumiseen. Toimimme neljättä vuotta, ja meillä on jäseniä toista sataa. Kuulumme sekä kansalliseen että kansainväliseen klubitalojen kattojärjestöön, ja toimintamme on akkreditoitu laatusuositusten mukaiseksi.

Klubitalomme toiminnan tavoitteena on tarjota jäsenille osallisuuden kokemuksia ja osallistumisen väyliä muun muassa vapaaehtoistoimintaan, mielekkääseen työpainotteiseen päivään, psykososiaaliseen kuntoutumiseen, vertaistukeen, virkistys- ja kulttuuritapahtumiin sekä edunvalvontaan ja ammattitaitoiseen ohjaukseen opinto-, koulutus- ja työllistymispoluille.

Kuntoutujien työelämäosallisuuden lisäämiseksi meillä on klubitalomallin mukainen ja ainutlaatuinen siirtymätyöohjelma käytössämme. Siirtymätyön avulla jäsen voi kokeilla työ- ja toimintakykyään työvalmentajan tukemana suoritustason tehtävissä palkallisessa, osa-aikaisessa ja määräaikaisessa työsuhteessa. Työllisyysohjelmamme mukaisesti tuemme jäseniä myös itsenäiseen työhön, työssä jaksamiseen ja työnhakuun.

Kaikki talomme toiminta tapahtuu kuntoutuja- ja henkilökuntajäsenten yhteistyössä. Meillä on kaksi tiimiä, Kajastus ja Loisto, joiden työpainotteisen päivän tehtäviin jäsen sen hetkisen vointinsa ja toimintakykynsä mukaan osallistuu. Kajastuksessa keskitytään viestintä-, tilastointi, ja toimistotehtäviin sekä ylläpidetään työ- ja opinto-ohjelmiemme toimintaa. Loiston tiimissä huolehditaan kahvila- ja lounastoiminnasta, talon tapahtumapäivien järjestämisestä ja kirjanpidosta.

Me välitämme toisistamme, ja tarjoamme toisillemme yhteisön, johon kuulua ja, josta saada sekä turvaa että tukea. Pidämme yhteyttä jäseniin, joita emme ole sovitun ajan sisällä tavanneet, sillä monihan meistä on yksinasuvia. Yhteydenpidon tarkoituksena on kannustaa aktiivisempaan elämään ja osallistumiseen sekä tietysti toimia varhaisena tukena voinnin huonontuessa.

Klubitalomme jäsenyys on vapaaehtoista, eikä meille tarvita lähetettä. Hämeenlinnalaisille toiminta on maksutonta, mutta ulkopuolelta tulevat tarvitsevat kotikunnastaan maksusitoumuksen, jota ei vielä talolle tutustumiseen tarvita.

Soita tai laita meille viestiä, kun haluat kuulla lisää tai tulla käymään!

Yhdessä mielenvoimaa 💛

Walonkulman Klubitalo

044 4554 790
walonkulman.klubitalo@sopimusvuori.fi

Suomen Kasarmi 15
13100 Hämeenlinna

ma-to 8-16
pe 8-14

Walonkulman Klubitalon esite PDF