Sopimusvuori Ry kotisivu

ETUSIVU

Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta, aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Jäsenillä on mahdollisuus käydä Klubitalolla valitseminaan päivinä omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan. Klubitalotoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenet sekä henkilökunta ovat keskenään tasa-arvoisia. Klubitalo ei toimi ilman aktiivisia jäseniä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Klubimentorin Sirpa Ylikerälän haastattelu

Klubimentorin vapaapäivä
Satu, Sirpa ja Ritva – paras mahdollinen + seminaarissa

 

1. Miten päädyit alunperin Walonkulman klubimentoriksi?
Walonkulmasta haluttiin mukaan mentoriksi joku maakunnan sote-valmistelija. Nythän sote- valmistelu on päättymässä, mutta toivon voivani jatkaa mukana, koska minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus sosiaalihuollon aikuisväestön palveluista, kehittämis- ja järjestöyhteistyöstä.

2. Mikä merkitys mentorityöllä on sinulle?
Olen ”järjestöihmisiä”. Olen sekä ollut itse mukana järjestötoiminnassa ja erityisesti olen tehnyt työurallani paljon yhteistyötä järjestöjen kanssa. Näen järjestöjen roolin merkityksellisenä niin niissä mukana toimiville kuin kansalaisyhteiskunnalle sekä keskeisenä ja toivottavasti nykyistä tärkeämpänä kumppanina julkisen sektorin palveluille. Klubitalot tekevät edistyksellistä työtä yhdistämällä mentoritoiminnalla saman kehittämisen pöydän ääreen järjestöjen ja yhteiskunnan toimijoita. Tällaisessa toiminnassa on ilo mukana.

3. Miten haluat edistää klubitalotoimintaa?
Haluan olla sekä oppimassa uutta klubitalotoiminnan kokonaisuudesta, että tuomassa omaa osaamistani ja verkostojani toimintaan. Toiminta ei ole ”vain järjestöpuuhastelua” vaan toteutus perustuu tiukkaan laatujärjestelmään ja taustalla on valtakunnallinen ja maailmanlaajuinen kehys. Toivon, että voisin lisätä yhdessä muiden mentoreiden kanssa toiminnan tunnettavuutta siten, että toiminta saisi uusia kävijöitä, osallistujia ja tukijoita.

4. Mitä toivoisit työltäsi tulevaisuudessa?
Olen aina saanut nauttia kustakin tekemästäni työstä, kulloiset työtehtävät ovat aina imeneet minut mukaansa. Minulle on tärkeää, että saan tehdä yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä, jossa lisätään oikeudenmukaisuutta, ihmisten yhdenvertaisuutta sekä asiakkaiden ja kuntalaisten omaa osallisuutta, hyvinvointia ja voimavaroja. Osaavat ja ihanat työkaverit ovat aina minulle erityisen tärkeitä, mutta toivon, että yhteiskehittäjyys asiakkaiden ja asukkaiden kanssa olisivat jatkossa vahvemmin työssäni mukana.

5. Miten ystäväsi tai työtoverisi kuvailisivat sinua?
Työkavereiden luulisin sanovan, että olen positiivinen, työtä kehittävä ja välillä periksi antamaton. Lähimmille ystäville ajattelen olevani tärkeä ihminen, lämminhenkinen ja toisinaan hieman perässä vedettävä.

6. Mitkä ovat suosikkityötehtäväsi
Kaikki aikuisväestön sosiaalisen hyvinvoinnin lisäämistä edistävät asiat. Yhdessä tekeminen, uuden kehittäminen ja suunnittelu, asiantuntijana toimiminen.

7. Mikä oli ensivaikutelmasi kun vierailit ensimmäistä kertaa klubitalolla?
Taisin olla mukana ihan ensimmäisissä avointen ovien päivässä. Minuun teki vaikutuksen vaikutelma järjestelmällisestä ja systemaattisesta toiminnasta, johon yhdistyy matala toiminnan kynnys tulla mukaan.

8. Miten viettäisit mieluiten unelmiesi pääsiäistä?
Levollisuutta, läheisiä ja ystäviä, hyvää ruokaa, Bachin Matteus-passio ja aurinkoa.
(jos haluatte muuttaa tämän vapuksi, vastaisin: keveyttä, simaa, munkkeja ja perinteisiä vappulauluja)

9. Minkä herkun haluaisit lisättävän klubitalon kahvioon?
Mistä tiesitte, että olen herkkujen ystävä? Vaikkapa jotain helppotekoista juustokakkua ja terveellisemmästä sarjasta hedelmä- tai marjasmoothieta.

10. Terveisesi klubitalon jäsenille ja henkilökunnalle:
Olkaa ylpeitä toiminnastanne, olkaa koko ajan ajassa mukana! Tehkää toimintaanne ja mielenterveyskuntoutujien yhteiskunnassa mukana toimimista koko ajan enemmän tunnetuksi.

Haastattelun valmistivat Walonkulman jäsenet Vesa T. ja Emilia W.

Siirtymätyöpäivät 4.4. ja 5.4.2019

Torstaiaamun auringosta sai nauttia vähän tavallista enemmän, kun jouduin poikkeuksellisesti kävelemään ensimmäistä kertaa töihin tällä kertaa. Muuten päivä alkoi tavalliseen tapaan; sisäänleimaus, kylmäkuorman purkua, vähän lämpötilojen mittausta tuotteista. Meitä oli oikein kaivattu, tekemistä riitti päivän mittaan vähintäänkin riittävästi. Toisin kuin parina aikaisempana viikkona, tällä kertaa meillä ei ollut nuoria apulaisia kanssamme.

Perjantai sujui muuten samanlaiseen tapaan, mutta itselleni osoitettiin kesken päivän haasteellisempia tehtäviä, mutta niistäkin selvittiin ainakin kohtalaisen hyvin. Lähinnä senkin ajan olisin voinut toimia omissa työtehtävissäni, jotta ne olisi saatu hoidettua nopeammin alta pois, mutta vaihtelu virkistää. Positiivista myös huomata, että työn määrä on kevättä ja pääsiäistä kohden jälleen virkistynyt, kiitos asiakkaiden.

Pääsiäisraekarkkien makuisin juhlavin terveisin

Vesa, Walonkulman jäsen ja siirtymätyöntekijä.


Emilian loisto päivä

 

Uutena jäsenenä olin tänään loiston tiimissä keittiöllä tekemässä kasvissosekeittoa ja piirakoita, sekä lisukkeeksi kuului myös munavoi. Tänään fiilikset olivat todella hyvät, ja palasin mielellään Walonkulmaan neljäntenä päivänä kokkailemaan. Olen päässyt hyvin sisälle talon toimintaan, joka päivä on uusi ja erilainen. Eli mahtava. Tähtäimessä minulla on Walonkulman avulla päästä siirtymätöihin.

 

Terveisin Emilia

Haastattelussa lähihoitajaopiskelija Sanni

Musiikkimaku: Kuuntelen laajasti, mitä radiosta tulee. Pääosin suomalaista.

Lempielokuvat: Sota ja kauhu.

Lempikirjailija: Camilla Läckberg

Mitä olet tykännyt olla Klubitalolla? Olen viihtynyt todella hyvin ja olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin. Päivät kuluvat hujauksessa. Jään kyllä kaipaamaan tätä paikkaa.

Mikä on ollut parasta Walonkulmassa? Sosiaalisuus ja ihmiset. Ja se että, jokainen voi olla juuri sellainen kuin on.

Kengänkoko ja Älykkyysosamäärä? Toinen on pieni ja toinen suuri. Enempää en halua avata.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia ja unelmia? Mieluisa työpaikka. Sosiomiopinnot. Matkustelu.

Motto: Kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu ja asioilla on tapana järjestyä.

Lempiruoka: Perunamuusi ja hirvenlihakastike.

Mikä on parasta sinussa? iloisuus, järjestelleisyys, ennakkoluulottomuus, huolehtellilainen, muut huomioonottava, huumorintaju.

Mitä teet 5. vuoden päästä?  Toivottavasti opiskelen sosionomiksi. Elämä pysyy samanlaisena kuin tänäkin päivänä.

Mitä terveisiä ja palautetta annat Klubitalolle? Jatkakaa samaan malliin! Ootte kaikki ihania! Just sellaisena kuin olette.

 

Haastattelun toteutti Ande ja Pertti