Sopimusvuori Ry kotisivu

ETUSIVU

Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta, aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Jäsenillä on mahdollisuus käydä Klubitalolla valitseminaan päivinä omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan. Klubitalotoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenet sekä henkilökunta ovat keskenään tasa-arvoisia. Klubitalo ei toimi ilman aktiivisia jäseniä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Siirtymätyöpäivät 4.4. ja 5.4.2019

Torstaiaamun auringosta sai nauttia vähän tavallista enemmän, kun jouduin poikkeuksellisesti kävelemään ensimmäistä kertaa töihin tällä kertaa. Muuten päivä alkoi tavalliseen tapaan; sisäänleimaus, kylmäkuorman purkua, vähän lämpötilojen mittausta tuotteista. Meitä oli oikein kaivattu, tekemistä riitti päivän mittaan vähintäänkin riittävästi. Toisin kuin parina aikaisempana viikkona, tällä kertaa meillä ei ollut nuoria apulaisia kanssamme.

Perjantai sujui muuten samanlaiseen tapaan, mutta itselleni osoitettiin kesken päivän haasteellisempia tehtäviä, mutta niistäkin selvittiin ainakin kohtalaisen hyvin. Lähinnä senkin ajan olisin voinut toimia omissa työtehtävissäni, jotta ne olisi saatu hoidettua nopeammin alta pois, mutta vaihtelu virkistää. Positiivista myös huomata, että työn määrä on kevättä ja pääsiäistä kohden jälleen virkistynyt, kiitos asiakkaiden.

Pääsiäisraekarkkien makuisin juhlavin terveisin

Vesa, Walonkulman jäsen ja siirtymätyöntekijä.


Emilian loisto päivä

 

Uutena jäsenenä olin tänään loiston tiimissä keittiöllä tekemässä kasvissosekeittoa ja piirakoita, sekä lisukkeeksi kuului myös munavoi. Tänään fiilikset olivat todella hyvät, ja palasin mielellään Walonkulmaan neljäntenä päivänä kokkailemaan. Olen päässyt hyvin sisälle talon toimintaan, joka päivä on uusi ja erilainen. Eli mahtava. Tähtäimessä minulla on Walonkulman avulla päästä siirtymätöihin.

 

Terveisin Emilia

Haastattelussa lähihoitajaopiskelija Sanni

Musiikkimaku: Kuuntelen laajasti, mitä radiosta tulee. Pääosin suomalaista.

Lempielokuvat: Sota ja kauhu.

Lempikirjailija: Camilla Läckberg

Mitä olet tykännyt olla Klubitalolla? Olen viihtynyt todella hyvin ja olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin. Päivät kuluvat hujauksessa. Jään kyllä kaipaamaan tätä paikkaa.

Mikä on ollut parasta Walonkulmassa? Sosiaalisuus ja ihmiset. Ja se että, jokainen voi olla juuri sellainen kuin on.

Kengänkoko ja Älykkyysosamäärä? Toinen on pieni ja toinen suuri. Enempää en halua avata.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia ja unelmia? Mieluisa työpaikka. Sosiomiopinnot. Matkustelu.

Motto: Kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu ja asioilla on tapana järjestyä.

Lempiruoka: Perunamuusi ja hirvenlihakastike.

Mikä on parasta sinussa? iloisuus, järjestelleisyys, ennakkoluulottomuus, huolehtellilainen, muut huomioonottava, huumorintaju.

Mitä teet 5. vuoden päästä?  Toivottavasti opiskelen sosionomiksi. Elämä pysyy samanlaisena kuin tänäkin päivänä.

Mitä terveisiä ja palautetta annat Klubitalolle? Jatkakaa samaan malliin! Ootte kaikki ihania! Just sellaisena kuin olette.

 

Haastattelun toteutti Ande ja Pertti

Skotlantilaisen sh-opiskelija Kirstenin haastattelu

 

1. Who are you and where do you come from?
• I am Kirsten Moss . I`m from Inverness Scotland

2. What is your field of study?
• I study mental health nursing.

3. How do you feel being here in the Clubhouse?
• I like being at the clubhouse. Everyone has been friendly and made me feel welcome.

4. How do you feel people have accepted you?
• Everyone has made me feel accepted and even with a language barrier everyone has made an effort to speak to me and get to know me.

5. Do you recommend Walonkulma to other students?
• I would recommend Walonkulma to exchange students as it´s a comfortable place to get to know about Finnish culture and language.

6. What have you learnt here?
• I have learnt about recovery- oriented nursing and the community resources offered to mental health service users in Hämeenlinna

7. When you go home, do you think you will miss Finland sometimes?
• Yes, I will miss the people I have met and the pretty scenery but I won´t miss the cold or prices of things!

8. What are your future plans?
• I will hopefully graduate in September this year then go to work in an acute ward in Inverness. Then maybe more traveling.

9. What else do you want to say?
• Thank you to everyone who welcomed me and I wish Walonkulma all the best in the future.

Thank you Kirsten of the interview.