Sopimusvuori Ry kotisivu

ETUSIVU

 

Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta, aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Jäsenillä on mahdollisuus käydä Klubitalolla valitseminaan päivinä omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan. Klubitalotoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenet sekä henkilökunta ovat keskenään tasa-arvoisia. Klubitalo ei toimi ilman aktiivisia jäseniä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Walonkulma mölkkyturnauksessa 25.8.2020

Walonkulma rantautui 25.8. Tampereen Eteläpuistoon tarkoituksenaan tuoda voitto kotiin mölkkyturnauksen merkeissä. Pelit sujuivat aurinkoisessa säässä ja hyvällä porukalla. Meitä oli kiitettävän paljon osallistujia, myös muista yksiköistä. Voittoa tai edes lohdutuspalkintoa ei tullut, mutta kokeilimme myös läheltä löytyvien isojen renkaiden kanssa painimista, jossa onnistuimme paremmin. Muuten päivä oli oikein antoisa.

 

Kirjoittanut Walonkulman mölkkypioneerit Kari ja Vesa

TIMANTTIMAALAUKSEN SALOISTA

Löysin hiljattain uuden harrastuksen. En ollut koskaan kuullut timanttimaalauksesta, mutta olen aina ollut kiinnostunut kaikesta ”pienestä näpräämisestä”. Timanttimaalauksiin törmäsin ihan vahingossa ja innostuin saman tien. Heti aloitettuani huomasin, että timanttimaalausten tekeminen on todella rentouttavaa ja siinä saa hyvin tyhjennettyä ajatuksensa. Tekniikka on aika lailla sama kuin esim. ristipistotöissä, mutta helpompi. Tekeminen vaatii kyllä tarkkuutta, huolellisuutta ja kärsivällisyyttä.

Timanttimaalauspakettiin kuuluu kuvapohja, pienet helmet joita myös timanteiksi kutsutaan, kynä, pieni vahapala ja pieni alusta helmille. Helmet ovat oikeastaan ”puolihelmiä”, toinen puoli on pyöreä ja toinen puoli tasainen. Helmet tulevat pienissä pusseissa, mutta olen itse ostanut pieniä lokerikkoja, joihin laitan helmet. Kuvapohja on ruudutettu pieniksi neliöiksi, jossa jokaisessa on jokin merkki tai kirjain. Kuvan vieressä on taulukko, josta näkee, mikä merkki vastaa minkä väristä helmeä. Kynän päässä on reikä. Kynää painetaan vahaa vasten, niin että vahaa tarttuu kynään. Näin kynällä saa otettua helmiä ja painettua kuvapohjaan. Kuvassa on liimapohja, jotta helmet tarttuvat siihen kiinni. Helmet asetellaan kuvapohjaan tasainen puoli pohjaa vasten. Näin edetään, kunnes kuva on täytetty kokonaan helmillä.

Timanttimaalauspaketteja saa helpoiten ostettua internetistä wish-nettikaupasta. Suomestakin niitä voi jostain saada, mutta itse en ole mistään marketista niitä löytänyt. Suosittelen tätä harrastusta jokaiselle, joka kaipaa jotain uutta tekemistä elämäänsä 😊.

 

Walonkulman klubitalon jäsen Minna

Kuumailmapalloaskartelu 2.7.2020

Walonkulmassa askarreltiin livelähetyksessä 2.7. kesävalmentajan johdolla värikkäitä kuumailmapalloja koristeeksi Loistossa olevaan puuhun. Emme olleet juurikaan aikaisemmin oikeastaan nähneetkään askarreltuja kuumailmapalloja, joten oli todella mielenkiintoista päästä kokeilemaan jotain uutta ja taidokasta. Kesävalmentaja kuvasi samalla Walonnopeat-ryhmään materiaalia kun koetimme pujotella lankaa saumojen välistä. Paljon tuli liimattua, leikattua ja taiteltua pahvia teosta varten, mutta oli se sen arvoistakin; saimme jokainen oman, persoonallisen, näköisen teoksen tehtyä. Toivotaan, että saadaan tehtyä tällaisia lisää jatkossakin, kiitoksia 🙂

 

 

 

Keskikesän Walopyhä 19.6.2020

Vietimme keskikesän Walopyhää pienellä porukalla Ahvenistolla. Ahvenisto on hämeenlinnalaisten suosiossa oleva ulkoilualue, jossa on mahdollisuuksia erilaisiin aktiviittetteihin, kuten uimiseen ja kiipeilyyn.

Valmistelimme juhannuseväät täällä Walonkulman keittiössä jo edellisenä päivänä ja tarjolla olikin erilaisia herkkuja, kuten makkaraa, vihersalaattia ja patonkeja, jälkiruokia unohtamatta! Lisäksi pakkasimme mukaan kesän perinteisen ulkopelin, Mölkyn sekä pelikortit.

Järvessä vesi oli lämmennyt jo +23-asteiseksi ja moni uskaltautuikin kastamaan talviturkkinsa! Illan lopuksi pelasimme vielä muutaman erän pelikorttien klassikkoja, kuten Maijaa ja ristiseiskaa.

Walosanomat 05/2020

Ohessa liitteenä Walosanomien uusin numero.

Kiinnostaako Walosanomiin kirjoittaminen? Kaikenlaiset vinkit, ideat, reseptit, jutut, kuvat ja tekstit ovat tervetulleita!

Kiitos sanomatiimi ja oikein mukavia lukuhetkiä lehden pariin!

Walosanomat kesäkuu 2020