Sopimusvuori Ry kotisivu

ETUSIVU

Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta, aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Jäsenillä on mahdollisuus käydä Klubitalolla valitseminaan päivinä omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan. Klubitalotoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenet sekä henkilökunta ovat keskenään tasa-arvoisia. Klubitalo ei toimi ilman aktiivisia jäseniä

Lue lisää

Ajankohtaista

Wuoden walotus / Helmikuun Walosanomat

” Kun minulta on pyydetty niin sanotusti walottamaan tätä vuotta, niin voin alkuun sanoa, että tätä kirjoittaessani näen tälläkin hetkellä paljonkin waloa ympärillä. Lumisen maiseman, lapsia ja aikuisia – ja koiria – temmeltämässä siinä, uudet led-valot kotona, vastapäisen rakennuksen hehkuvat valot, ruudulla näkyvän näyttövalon ja niin edelleen.
Toisaalta näen myös juuri vedessä keitettyjä maskeja kuivumassa mikä muistuttaa, että viime vuotta vaivannut virus muistuttaa vielä olemassaolostaan, mikä on hankaloittanut myös Walonkulman arkea omalta osaltaan. Toisaalta puhtaan valkeat maskit ovat myös kuin juuri pestyt lakanat; turvallista kääriytyä. Niin myös meillä Walonkulmassa, sillä olemme huomioineet jäsenten hyvinvoinnin myös poikkeusaikana. Esimerkiksi itse olen nyt nauttinut reach-out-soitoista uudella tavalla, sillä monet ovat olleet yhteydenpidosta mielissään ja kokevat, ettei heillä ole täten syytä olla huolissaan koronasta tai monesta muustakaan asiasta. Kotona olen löytänyt paljon leppoisaa musiikkia, mitä voidaan myös kuunnella Walonkulmassa vaikkapa Loiston puolen koneella.

Walonkulman arki jatkuu ennallaan ja muutoksista saa aina tietoa esimerkiksi soittamalla. Helmikuusta puhuttaessa kannattaa tänä vuonna kokeilla runebergintortun sijaan kokonaisen Runebergin kakun leipomista, ohje kun löytyy ainakin meiltä löytyvästä kirjasta sekä tästä lehdestä. Laskiainen ja ystävänpäivä kannattaa huomioida myös, esimerkiksi talvisen ulkoilun ja leivonnan merkeissä.

Voisin sanoa, että tästä vuodesta tulee meille viime vuotta lempeämpi, kunhan otamme sen vastaan yhdessä toinen toistamme tukien.

Yhdessä mielenvoimaa!

Jäsen Vesa T.

Tämän ja muuta mielenkiintoista luettavaa löydät helmikuun lehdestämme!

Linkki lehteen: 02 Helmikuu 2021(1)

Siirtymätyösparrausta ja akkreditointia

Heippa!

Aamu käynnistyi kirpeästi komean lumipyryn siivittämänä. Olikin mukava tulla klubitalolle, kun päivän ohjelmassa oli luvassa Sopimusvuoren kehitysjohtajan, Katia Laakson siirtymätyösparrausta. Toki päivän käynnistymiseen vaikutti positiivisesti myös Loiston loihtima herkullinen aamiaisbuffet!

Katia nosti hyvin esiin siirtymätöiden hakemisen haasteellisuutta, väheksymättä koronan vaikutuksia tämän päivän työmarkkinoihin. Toisaalta sparraus nosti hyvin esiin työelämäosallisuuden tuomia vaikutuksia ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Mitä juuri sinä saat tällä hetkellä työstäsi tai mitä toivoisit työn tuovan elämääsi?

 

Kaiken kaikkiaan päivä oli oikein onnistunut, talo sai uutta puhtia siirtymätöiden etsimiseen konkreettisten vinkkien avulla. Siis kiitos Katia käynnistäsi!

Iltapäivän puhteena saimme iloksemme vielä seinää koristamaan akkreditointi-sertifikaattimme, hyvä me!

 

Joulukuun kuulumisia

Heipat täältä Walonkulmasta!

Kulunut kuukausi on pitänyt sisällään paljon! Koronarajoituksia kiristettiin, mutta me täällä päätimme silti tuoda joulun talolle. Kajastus saikin pinnoilleen lyhtyjä, kynttilöitä, led-valoja sekä kauniin joulukuusen! Loiston puolella joulu on näyttäytynyt niin kynttilöiden, kuin herkullisten joululeivonnaisten, kuten joulutorttujen muodossa. Ja saatiinhan siellä aikaiseksi kolmipäiväinen joululounaskin, pöydät notkuivat jos jonkinmoista herkkua.

Kuukausi on tuntunut vierähtävän nopeasti. Tätä kirjoitellessani vietämme vuoden viimeistä viikkoa. Ensi vuoden kommelluksia innolla odottaen, voi kunpa vuosi kohtelisi meitä hiukan hellemmin ja pääsisimme nauttimaan yhteisön voimasta entistä enemmän. Walonkulma kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa onnea ja iloa uudelle vuodelle!

Alla kuvia kuluneelta kuukaudelta. Toivotaan, että kuvissa näkyvä Herra Tonttu tulee meitä moikkaamaan ensi vuonnakin – ja lahjojen kera tietenkin! 😉

Marraskuun Walosanomat

Mielekästä marraskuuta Walonkulman Klubitalolta!

Marraskuun Walosanomissa käsittelemme muun muassa mielenterveysviikkoa. Lisäksi esittelyssä jäsen, opiskelija ja Näsinkulman työvalmentaja. Lehdes

tä löytyy myös talon tiimien kuulumiset sekä jäsenten käsialaa, kuten runoja.

Liitteenä marraskuun mielekkäät Walosanomat, ole hyvä! Lehdestä riittää luettavaa piristykseksi tämän pimeyden keskelle.

Walosanomat marraskuu 2020

Marraskuun Walokakku

Marraskuun Walokakkua vietettiin Halloween hengessä. Walokakku tarjoillaan aina kuun viimeinen perjantai ja silloin juhlitaan kuluneen kuukauden synttärisankareita.

Tällä kertaa tarjolla oli Masan noidanlientä sekä hyytävän herkullista mangojuustokakkua! Talon seiniä koristivat lepakot ja myös hämähäkin seittiä oli kertynyt kattoihin..