Sopimusvuori Ry kotisivu

Matka jatkuu, kiitoksia Verstaslaisille

 

Keväällä 2018 tein hakemuksen ammatilliseen kuntoutukseen Kelalle ja lähdin pohtimaan sitä mistä löydän merkityksellisen ammatin viimeisiksi työvuosiksi. Hakemus johti siihen, että päädyin Sopimusvuori Ry:n Verstaalle tutustumaan ohjaajan tehtäviin. 

(lisää…)

Verstaan Erasmus+ nuorisovaihto, osa 1.

Verstas isännöi Erasmus+ nuorisovaihdon Tampereella 8.-16.10. Nuorisovaihtoamme varten on luotu myös englanninkielinen blogi, josta löytyy kooste kaikista projektiviikon toimintapäivistä. Blogi löytyy osoitteesta www.verstasplus.com. Julkaisemme nuorisovaihtoviikosta myös täällä suomenkielisen juttusarjan. Tässä osa 1.

 

 

 

Myöhään tiistai-iltana laskeutui lento Dublinista Helsinki-Vantaalle, mukanaan 23 irlantilaista tulossa Tampereelle viettämään nuorisovaihtoviikkoa Verstaslaisten kanssa! Tampereelta lähti bussilla heitä vastaan Verstaan ohjaaja Merja, sekä yksi Verstaan nuorista. Intoa täynnä olevat irlantilaiset saatiin Tampereelle hotelliin myöhään yöllä, ja siitä se kaikki sitten alkoi…

 

Keskiviikko 9.10.

Aamulla Verstaalla oli jännittynyt ja odottava tunnelma. Nuoret tulivat ajoissa Verstaalle, kuten oli sovittu, ja lähdimme heti 9 jälkeen kävelemään hotellille irlantilaisia vastaan. Matka Dream Hostellilta Verstaalle on lyhyt, ja kuljimme joukkion kanssa halki syksyisen aamuraikkaan Sorsapuiston. Verstaalle saapuessamme tunnelma oli jännittävä. Saimme kaikki kokoontumaan Verstaan sohville, ja toivotimme irlantilaiset tervetulleiksi. Lyhyen keskustelun jälkeen jaoimme irlantilaiset pienempiin ryhmiin, ja Verstaan nuoret opastivat ryhmiä ja näyttivät Verstaan tiloja, kahvipistettä ja vessoja ym.

Tauon jälkeen nuoret kokoontuivat Verstaan sohville, ja jäivät keskenään tutustumaan toisiinsa kysymyskorttien avulla. Sillä aikaa ohjaajat kokoontuivat keskenään keskustelemaan tulevasta viikosta ja käytännön asioista.

Lounaan saimme tilattuna Kanavasta. Ruokailu näin massiivisella porukalla oli melko haastavaa ja ääntä riitti Verstaan tiloissa, mutta sopu sijaa antaa, ja ymmärrys sekä maltti on valttia. Kaikki saivat vatsansa täyteen, ja iltapäivän ohjelma päästiin aloittamaan.

 

Verstaan nuoret olivat aktiivisessa roolissa iltapäivästä, kun he lähtivät suunnitellusti opastamaan irlantilaisia kaupunkikierrokselle muutamassa eri pienryhmässä. Sillä välin ruokaryhmäläiset kävivät kaupassa hakemassa päivällistarvikkeet, ja valmistelivat ruokaa.

Klo 17 kaikkien tuli olla takaisin Verstaalla, ja täyttää reflektiolaput päivästä. (Päätimme nuorisovaihtoviikkoa suunnitellessa tehdä valmiin pohjan, jossa muutamia apukysymyksiä, jotka helpottaisivat nuoria pohtimaan päivää.) Reflektiolaput tultaisiin täyttämään joka päivä, ja niiden avulla tulisimme saamaan myös sisällön Verstaan luomaan blogiin, johon tultaisiin tekemään joka päivältä oma postaus.

Päivä sujui hyvässä hengessä, ja irlantilaiset vieraamme kokivat tunnelman Verstaalla kodikkaaksi ja vastaanottavaksi. Verstaan nuoret kokivat onnistuneensa hyvin, ja oli tärkeää, että heillä oli omat vastuuroolinsa nuorten tutustumishetkessä, illallisen tekemisessä ja vetäessään opastettuja kävelyreittejä.

 

 

Torstai 10.10 (Maailman mielenterveyspäivä!)

Torstain aamupäivän ohjelmassa oli neljä erilaista taidetyöpajaa, joista osallistujat saivat valita mieleisensä.

 

Perinteinen Verstaan kuvataideryhmä, jossa aiheena oli yhteys (connection) – ja mitä se sinulle merkitsee juuri tässä hetkessä. Ryhmä toteutettiin Verstaan tyyliin niin, että kaikki saivat lopuksi kertoa omasta työstään ryhmälle. Ryhmää oli ohjaamassa Verstaan ohjaaja Tuuli, sekä yksi Verstaan nuorista. Kaikki kokivat ryhmän mielekkääksi. Irlantilaisten nuorten mielestä oli hienoa, kun taiteilun lopuksi kaikki esittelivät oman työnsä – oli mielenkiintoista ja yhdistävää jakaa ja kuunnella muiden ajatuksia aiheesta.

 

Seinämaalaus, aiheesta yhteisöllisyys. Seinämaalauksen voisi nimetä vaikka Solidarity Tree – sillä sellainen siitä todellakin tuli! Upea, yhdessä tehty taideteos! Nuorten mielestä oli hienoa nähdä, että vaikka kaikki tekivät seinälle omaa juttuaan, samaan aikaan puusta kuitenkin tuli yksi iso kokonaisuus.

 

 

Kollaasityöpaja – aiheena omakuva. Kollaasityöpajaa oli vetämässä Kankaanpään opiston opiskelija Milvi Taimi, joka suunnitteli ja toteutti työpajan nuorisovaihdon teeman hengessä. Työpajassa hyödynnettiin vanhoja aikakausilehtiä, joista revittiin/leikeltiin materiaalit, joilla jokainen toteutti oman työnsä – oman kuvansa. Kaikkien omakuvat yhdistettiin lopulta seinälle isoksi ryhmäkuvaksi. Nuoret tykkäsivät työstää omakuviaan. Monille se oli ihan uusi juttu, ja heistä oli hauskaa tehdä omat kasvonsa lehtisilpusta liimaten paperille. Työn ohessa oli myös mielekästä jutella samalla.

 

 

Valokuvaustyöpaja, aiheena yhteys – connection. Nuoret jaettiin pareihin, ja heidän tehtävänään oli keskustella siitä, mitä aihe heille merkitsee/tarkoittaa. Yhteys toiseen ihmiseen, luontoon tms. Valokuvausporukka suuntasi Sorsapuistoon, jossa he kiertelivät juttelemassa ja ottamassa valokuvat. Sen jälkeen ryhmä palasi Verstaalle, jossa jokainen pari sai valita oman parhaan otoksensa, jota he saivat käsitellä tietokoneella Adobe Lightroomilla. Kaikkien valittua parhaat otokset, ryhmä suuntasi läheiseen tulostuskahvilaan, jossa valokuvat tulostettiin ja laminoitiin. Lopuksi käytiin kaikkien valokuvat läpi, ja keskusteltiin niiden merkityksestä. Valokuvaaminen pareittain oli merkityksellistä – etenkin, kun parina oli täysin tuntematon ihminen, joka puhui vierasta kieltä. Valokuvien kautta pohdiskeltiin myös sanattoman viestinnän merkitystä, ja sitä, kuinka tärkeää se on. Yhteyksiä uusiin ihmisiin muodostui mukavasti.

 

 

Taidetyöpajat olivat todella onnistuneet, ja erittäin hyvä tapa saada ihmiset rentoutumaan, avautumaan, ja tutustumaan toisiinsa. Onnistumisen iloa: Taide todellakin yhdistää!

Iltapäivästä irlantilaiset pääsivät lounaan jälkeen shoppailukierrokselle. Osa suomalaisista nuorista lähti jälleen mukaan opastamaan kaupungille, osa jäi pelaamaan, ja osa huolehtimaan päivällisestä. Päivä päättyi jälleen reflektiolappujen täyttämiseen ja yhteiseen päivälliseen.

Elokuinen päiväretki Iso-Vuorijärvelle

 

 

Tiistaina 20.8 suuntasimme bussikyydillä 4H:n järjestämälle metsäretkelle Iso-Vuorijärvelle, joka sijaitsee Orivedellä. Verstaalta matkaan lähti parikymmentä nuorta ja meidän lisäksi Treili Oy:ltä Askel-kurssilaisia.

Bussimatkalla tutustuimme jokamiehenoikeuksiin erilaisten väittämien avulla.

Sää suosi retkeämme ja kallion alla, järven rannalla sijaitsevan nuotiopaikan löydettyämme osa lähti patikoimaan läheiselle retkeilyreitille, joka kiersi Iso-Vuorijärven ympäri. Maasto oli paikoitellen erittäin vaikeakulkuista juurakoineen ja korkeuseroineen, mutta esteistä selvittiin ja tarvittaessa kierrettiin helpommasta kohdasta.

 

 

Metsässä mieli virkistyi ja kamerat räpsyivät kuvatessa upeaa luontoa. Nuotipaikalle palattuamme sytytimme nuotion ja paistoimme makkaraa, sekä söimme eväsleipiä. Syömisen jälkeen Verstaan ja Askeleen nuoret jaettiin pienryhmiin, joissa jokainen esitteli retkeilyreitiltään löytämänsä kiven, oksanpätkän, kävyn tai muun esineen, joka kuvasi itseä tai päivän mielialaa jotenkin. Nuotiolla valmistetun kahvin juomisen jälkeen lähdimme kävelemään nuotiopaikalta kohti bussikyyditystä Tampereelle.

 

  • Sara A.
  • Kuvat: Kari Vahtolammi

Erasmus+ nuorisovaihdon kuulumisia

Elokuinen tervehdys Verstaalta! Tässä koostetta ja kuulumisia Verstaan Erasmus+ -hankkeen osalta, ohjaajan näkökulmasta. Verstaan Erasmus+ nuorisovaihdon suunnittelu on edennyt kesän aikana hyvälle mallille. Palataan kuitenkin ensiksi kuluneen vuoden alkupuolelle, jolloin Verstaalla työstettiin hankehakemusta…

 

 

Ajankohta hakemuksen tekemiselle oli enemmän kuin haastava, sillä alkuvuodesta Verstaalla puuhattiin myös muuttoa uusiin tiloihin sekä Pelipajan perustamista. Samaan aikaan pyrittiin myös takaamaan nuorille Verstaan ohjattujen ryhmien toiminta. Työtä riitti! Tämän kaiken kiireen ja pienimuotoisen stressin ympäröimänä työstimme myös hyvin monisivuista Erasmus+ hakemusta, jotta saisimme rahoituksen projektillemme. Hakemusta tekemässä ja auttamassa oli monia eri ihmisiä. Verstaan nuorten lisäksi hakemuksen teossa oli apuna mm. työkokeilijoita ja harjoittelussa olevia opiskelijoita. Saimme apua myös kv-koordinaattori Antti Korhoselta, joka vastaili kysymyksiimme, neuvoi ja loppuvaiheessa lähetti meille myös viikoksi yhden vapaaehtoisen kv-vaihdossa Nuorisokeskus Marttisissa olevan nuoren auttamaan! Voidaankin todeta, että jo hakemuksen tekemisessä näkyy hyvin hankkeemme yksi teemoista: osallisuus ja yhteisöllisyys.

Pari päivää ennen hakemuksen deadlinea minä lähdin vielä viikoksi koulutusmatkalle Irlantiin. Koulutus oli myös EU:n Erasmus+ ohjelmaan kuuluva, työntekijöille järjestetty Power of Positivity -seminaari, jossa keskusteltiin ja pohdittiin työkaluja nuorten kanssa tehtävän mielenterveystyön parissa. Lähtöni aikaan hakemus oli edelleen hieman kesken, paiskin hommia ja pidin yhteyttä irlantilaisiin ihan viimeiseen asti. Matkani alkupuoliskolla sain maailman parhaan viestin Verstaalta: Hakemus on valmis ja lähetetty! Sitten alkoikin pitkä odotus – meneekö hakemus läpi, saammeko rahoituksen?

Lopulta iso työ ja odotus palkittiin kesäkuussa, saimme OPH:lta viestin, että hakemuksemme on hyväksytty! BAM! Lisää parhautta, viestin loppua lainaten: ”Hankkeen vahvan inkluusio- ja osallisuusnäkökulman vuoksi valitsemme sen good practice -hankkeeksi, jonka etenemistä haluamme seurata mm. omassa viestinnässämme.BAM!

Päätöksen saatuamme alkoikin sitten varsinainen työ. Käytännön asioiden järjestelyjä on tehty, mm. lentoliput, kuljetukset ja majoitus on varattuna. Hankkeen alun perin suunniteltu ajankohta muuttui hieman, sillä lentolippujen varauksen tekeminen viivästyi Irlannin päässä, eikä edullisia lentolippuja enää saatu suunnitelluille lennoille. Verstaalla ei kuitenkaan vaivuttu epätoivoon: Pahimman kesälomakauden aikana Merjan johdolla soiteltiin, sähköpostiteltiin ja järjesteltiin, ja lopulta löytyi budjettiin sopivat lennot koko ryhmälle! Myös majoitukset ja kyydit ja kaikki muut ennakkoon sovitut ja varatut asiat onnistuttiin siirtämään.

 

Hankkeemme toimintapäivät ovat 8.10. – 16.10.2019. Tuolloin Tampereelle saapuu Irlannin Cahersiveenista ja Traleesta yhteensä 20 nuorta, yksi avustaja sekä 5 nuorten parissa työskentelevää ammattilaista. Verstaalta hankkeeseen osallistuu virallisesti 20 nuorta ja 4 ohjaajaa, lisäksi toimintaviikon ja käytännön asioiden järjestelyihin on osallistunut kiitettävästi myös paljon muuta porukkaa. Verstaan nuoret tekevät tai osallistuvat kaikkeen, mitä hankkeeseen kuuluu: Alun alkaen projektiviikon teeman ja sisällön suunnitteluun, hankehakemuksen tekemiseen, tiedon hankintaan, varausten tekemiseen, erilaisten tiedotteiden laatimiseen, ruokailujen suunnitteluun, blogin perustamiseen ja sen ulkoasun hahmotteluun, virallisten tekstien kääntämiseen suomesta englanniksi ym.

Nuorisovaihdon teema on kohtaaminen ja osallisuus. Verstaalla vallitseva yhteisöllisyys näkyy kaikessa toiminnassamme vahvana, ja tähän myös irlantilaiset ystävämme ihastuivat edellisen projektimme aikana, jolloin matkasimme Tampereelta Cahersiveeniin. Tätä teemaa halusimme lähteä tarkastelemaan tarkemmin nyt vastavierailun muodossa. Kaikkea projektiviikon toimintaa ja työpajoja reflektoidaan, ja nuoret pohtivat yhdessä sitä, miltä osallistuminen, osallisuus ja toisten kohtaaminen tuntuu. Tuloksia on tarkoitus jakaa projektiviikon aikana päivittäin nuorten toimesta tehtävien blogipäivitysten muodossa.

Hanketta varten on perustettu työharjoittelijamme Karin avulla kokonaan oma blogisivusto, joka tulee pian löytymään osoitteesta www.verstasplus.com. Päätimme myös käyttää kaikessa hankkeeseen liittyvässä viestinnässä hashtagia #verstasplus – tällä avulla kaikki mahdolliset somepäivitykset ja kuvat löytyy kätevästi yhdellä hakusanalla.

Palaan vielä lopuksi arviointipalautteeseen, jota saimme hankkeen hakemuksesta… Hankkeen vahvuuksina saimme kiitosta mm. siitä, että osallistujien profiili on monipuolinen ja heidän tarpeensa on otettu hyvin huomioon hankesuunnitelmassa, hanke on motivoitu nuorten tarpeiden lisäksi organisaatioiden halulla kehittyä, paikallisten verkostojen mukana olo ja tuki hankkeen tulosten levittämisessä, tulosten levittämisten suunnittelu ulkopuolisen toimittajan kanssa.

Hankeen käytännön järjestelyjen lisäksi huolehdittavana on myös mm. viestinnän huolellinen suunittelu, hankkeen kirjanpito ja muu hallinnointi, sekä hankkeeseen osallistuville nuorille jaettavien Youth Pass -todistuksien sisältö ja niihin kirjattavat avaintaidot. Luotto hankkeemme toteutukseen on kova, sillä Verstaalla vallitsee sellainen jännä, melkein taianomainen yhteishenki, ja uskon, että yhdessä pystymme mihin vain! Tästä tulee hyvä, parempi kuin hyvä!

 

Tähän loppuun vielä pakko todeta, että minulla on tästä kaikesta erittäin hyvä fiilis!

 

Noora Vapaa, ohjaaja

 

#verstasplus #erasmusplus #youthinactionfinland

 

Verstaan viikko-ohjelma, kesä 2019

Verstaan uusi viikko-ohjelma on nyt julkaistu:

Kuulumisia Pelipaja Shiftistä

Verstaan uusi ryhmätoiminta Pelipaja Shift starttasi reilu kuukausi sitten kahden ensimmäisen ryhmän voimin.

Vaikka aloitus sattuikin samaan ajankohtaan koko Verstaan muuttohässäkän kanssa ja tarvittavia ohjelmia asennettiin vielä parilla ensimmäisellä kerralla ns. lennosta, päästiin pelipajassa suoraan asiaan heti alusta lähtien ja olemme ehtineet tähän mennessä tehdä jo monenlaista. Tässäpä siis pikainen kattaus kuulumisia pelipajan alkutaipaleelta sekä samalla hieman esittelyä toiminnasta ja tiloista!

Seinät kaipaavat ehkä hamahelmi-pelihahmojen lisäksi vielä jotain muutakin koristeita…

Toiminta itsessään tapahtuu pelipajan tiivistunnelmaisissa tiloissa jotka sijaitsevat Verstaan yhteydessä osoitteessa Itsenäisyydenkatu 25-27.  Meillä on pelipajan käyttöön varatut omat tilat sekä laitteet, mm. pelinkehitykseen sopivan tehokkaat tietokoneet tarvittavine kilkkeineen. Konepaikkoja on yhteensä kahdeksan eli riittävästi jokaiselle ryhmään osallistuvalle. Tilojen sisustaminen ja järjestely on toistaiseksi vielä hieman kesken, mutta tarkoitus on tuunata tilaa vähitellen enemmän meidän näköiseksi teemaan sopivalla rekvisiitalla!

Koodia, designia ja grafiikkaa, niistä on pienet pelit tehty

Mitäs ihmettä pelipajalla sitten tehdään? Lyhyesti sanottuna: pelejä. Lähtökohtana on, että pelipajajakson aikana nuoret saavat toteuttaa oman peliprojektin tiimityönä alusta loppuun. Käytännön sisältö koostuu siis projektityöskentelyn ohella pelinkehitykseen liittyvien työkalujen ja taitojen opettelusta, ja eri aiheisiin syvennytään tarkemmin tarpeen mukaan. Perusteet käydään kaikkien kanssa ainakin pelien suunnittelusta, peligrafiikasta ja ohjelmoinnista. Jos kuulostaa monimutkaiselta, ei kannata silti säikähtää – aikaisempaa osaamista pelinkehityksestä tai sen osa-alueista ei vaadita ja pelipajalla pidetään sopivan leppoisa ote kaikessa tekemisessä. Niska limassa ja veren maku suussa ei siis tarvitse vääntää vaan pidetään hauskaa ja tehdään siinä sivussa videopeli tai pari!

Molemmat ryhmät ovat aloittaneet vauhdikkaasti ja nuorten keksimät peli-ideat muotoutuvat hyvää vauhtia pelattavaan kuosiin, näistä luvassa tilannepäivitystä hieman myöhemmin.

Yhteistyötoiminta pelipajan virallisten kummiyritysten kanssa on myös aloitettu! Kummiyritykset ovat siis pelipajan yhteistyökumppaneiksi lähteneitä paikallisia pelialan yrityksiä joiden kanssa keksitään kaikkea pientä mukavaa puuhastelua. Tällä hetkellä toiminnassa mukana ovat seuraavat yritykset: Traplight, Colossal Order, Dreamloop Games sekä Kopla Games. Ensimmäisen ryhmän kanssa käytiin jo vierailulla Traplightin toimistolla tutustumassa pelialan ammattilaisten arkeen ja toisen ryhmän kanssa mennään vastaavasti kurkkaamaan Colossal Orderin tiloihin…

Allekirjoittanut on pelipajan ohjaajana hääräävä 3D-artistin silmin maailmaa katseleva pesunkestävä nörtti, pelinkehityksen jokapaikanhöylä sekä vannoutunut pelaamisen kannattaja. Kokemusta peliprojekteista koulun, harrastusten sekä työelämän kautta on kerennyt kertyä jo kohta kymmenisen vuotta.

”Koodiluolasta” terveisin,

Ari Lehtiniemi, pelipajan ohjaaja

Suomen Kädentaidot 2019 -messujen yhteistyötä

Suomen Kädentaidot 2019 -messut tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä Sopimusvuori ry:n kanssa ja julkaisee muutaman viikon välein sopimusvuorelaisten tarinoita ja ajatuksia käsitöiden tuomasta hyvästä olosta, mielenvoimasta ja yhteisöllisyydestä. Tässä viimeisin tarina.

Sopimusvuori ry:n nuorten toimintakeskus Verstas on kohtaamispaikka nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa mielekästä seuraa sekä kevyttä tekemistä arkipäiviinsä. Verstas tukee nuorta hänen toivomansa tulevaisuuden suunnan löytämiseksi jokaisen omat voimavarat huomioiden. Nimestään huolimatta Verstas ei ole käsityöpaja, vaan toiminta perustuu sosiaaliseen kanssakäymiseen ja monipuoliseen ryhmätoimintaan. Käsitöitäkin Verstaalla kuitenkin tehdään. Eräs ensimmäistä päivää Verstaalla ollut nuori pääsikin heti ensitöikseen osallistumaan Sopimusvuoren Yhdessä mielenvoimaa -yhteisökäsityön tekoon ja jakamaan samalla ajatuksiaan kädentaidoista.

Omasta palapelin palastaan, yhteisöllisyydestä ja käsitöistä tämä verstaslainen kertoi seuraavasti: ”Kirjoitin siihen, että Kaikilla on oikeus olla, koska tuntuu, että sellaisessa hyvässä yhteisössä jokainen voi olla oma itsensä. Ei tarvitse esittää mitään ja kaikki saa olla osa sitä yhteisöä. Nykyään tehdään paljon kaikenlaisia yhteisöllisiä käsitöitä, taideteoksia ja vastaavia, tai voi osallistua johonkin yhteisön keräykseen. Vaikka TAYS:lle on tehty keskosille mustekalalonkeroita, että pystyy jakamaan sitä hyvää mieltä. ”

”Jos saa aikaan tehdä jotain, niin on kiva nähdä se tuotos ja huomata, mihin pystyy. Saa hyvin aikaa kulumaan, se on kivaa ja saa hyötyäkin. Olen aika paljon neulonut, viimeksi tein sellaista vähän isompaa virkkaustyötä, kun harjoittelin virkkaamaan. Myös ommellut olen jonkun verran. Siinä pääsee kokeilemaan kaikkia uusia juttuja, harjoittelemaan taitoja ja ei tarvitse pelätä, vaikka se ei onnistuisikaan välttämättä kerralla. Lopputulos on sitten kuitenkin omanlaisensa ja käsitöissä se virhekin voi olla se, mikä tekee siitä käsityön.” Niin tottunein ottein ompelu tältä verstaslaiselta kävi, että käsitöitä on selvästi tosiaan tehty ennenkin. 

Seuraa somessa: #kädentaidot2019 #hyväolokäsitöistä #yhdessämielenvoimaa#sopimusvuoriry #yhteiskunnallinenyritys #avainlippu

TÄRKEÄÄ TIETOA MUUTOKSISTA

Sopimusvuori ry:n kaikki puhelinnumerot muuttuvat tänään 15.4.2019. Myös Verstaan yhteystiedot muuttuvat.

Verstaan muuttopakkailut alkavat tällä viikolla, ja muutamme uusiin tiloihin pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Muutto aiheuttaa muutoksia Verstaan viikko-ohjelmaan, mutta Verstas on auki ja toimintamme pyörii ihan normaalisti koko huhtikuun ajan. Pelipaja Shift käynnistyy Verstaan uusissa tiloissa jo tällä viikolla. Uusi osoitteemme on Itsenäisyydenkatu 25-27

Uudet puhelinnumeromme löydät yhteystiedot -kohdasta. Voit myös ladata itsellesi Verstas muuttaa -tiedoteen tästä:

Verstas muuttaa -tiedote