Sopimusvuori Ry kotisivu

Sosiaalinen kuntoutus

 

Toisinaan kohtaamme elämässämme haasteellisia tilanteita, joissa omat voimavarat joutuvat koetukselle. Tarvitsetko tukea kenties arjenhallintaan, sosiaalisten suhteiden luomiseen tai vaikka toipumiseen sairaudesta?  Voit ohjautua Sorinan sosiaaliseen kuntoutukseen, jos olet 18–64-vuotias, et ole työsuhteessa ja saat esimerkiksi kuntoutustukea, sairauspäivärahaa tai työkyvyttömyyseläkettä. Meillä voit vahvistaa itseäsi omien voimavarojesi puitteissa.

Sorinassa sosiaaliseen kuntoutukseen kuuluu monipuolista matalan kynnyksen ryhmätoimintaa ja sopivia työtehtäviä, yhteisön tukea ja ohjaajien yksilöllistä ohjausta. Sinun on myös mahdollista päästä osallistumaan moniin retkiin, tapahtumiin ja tutustumisiin eri puolilla Tamperetta. Sorinalaiset voivat vapaasti vaikuttaa toimintamme sisältöön ja meillä sinulla on myös mahdollista toteuttaa omia mielenkiintosi kohteita esimerkiksi ryhmiä vetämällä. Toiminta tarjoaa siis mahdollisuuksia uusiin ihmisiin tutustumisesta museovierailuihin, siivoustehtävistä keskusteluryhmiin ja kahvittelusta lautapeleihin. Päiviesi sisällöt suunnitellaan yhdessä ohjaajan kanssa juuri sinun tilannettasi parhaiten palvelevaksi kokonaisuudeksi. Päivät ovat noin neljän tunnin mittaisia.

 

Sosiaalinen kuntoutus Hoivis-pajalla

Oletko joskus miettinyt, minkälaista olisi suuntautua sosiaali- ja terveysalalle? Tai oletko jo kenties suorittanut alan opintoja tai valmistunut alalle, mutta elämäntilanteesi vuoksi tarvitset vahvistusta voimavaroihisi kohti tulevaa? Hoivis-pajalla sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan omaa soveltuvuuttasi sosiaali- ja terveysalalle. Työtoiminta rakennetaan tukemaan sinun omia tavoitteitasi pyrkiessäsi esimerkiksi kohti opiskelu- tai työelämää. Tehtävät pajalla koostuvat asiakastyöskentelystä Sorinan muiden asiakkaiden kanssa. Voit olla mukana järjestämässä erilaisia virkistystapahtumia, retkiä, ohjaamassa ryhmiä sekä vahvistamassa tietoasi teoriaopiskelun kautta. Käymme myös tutustumassa muihin sosiaali- ja terveysalan toimijoihin.

Jakson ajalta saat osaamistodistuksen, joka pohjaa lähihoitajatutkinnon osioon Kasvun ja osallisuuden edistäminen. Sinulla on mahdollisuus suorittaa meillä myös Kasvun ja osallisuuden edistämisen osatutkinto, joka sisältää näytön. Osaamistodistus voi edesauttaa sinua hakeutumisessa esim. lähihoitajaopintoihin. Osatutkinto hyväksytään osaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hoivis-paja toimii yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopiston Tredun kanssa.

Sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaana Hoivis-pajassa käyntipäiväsi ovat 1-4 päivänä viikossa sinun tavoitteidesi mukaisesti. Päivät ovat neljän tunnin mittaisia. Katso lisää Hoivis-pajan omalta sivulta.

 

Kuinka voit hakeutua sosiaaliseen kuntoutukseen?

Voit hakeutua sosiaaliseen kuntoutukseen ottamalla yhteyttä Tampereen kaupungin aikuissosiaalityöhön, jossa tilanteesi kartoitetaan. Tämän jälkeen voit sopia tutustumiskäynnin Sorinaan. Jos olet kiinnostunut Hoivis-pajasta, kerro siitä sopiessasi tutustumista. Palvelu on sinulle maksutonta, ja palvelussa ollessasi olet oikeutettu ilmaiseen lounasruokailuun sekä aamupalaan tai iltapäiväkahviin käyntipäivinäsi sekä Tampereen kaupunkiliikenteen bussikorttiin.

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Ohjaaja

Iida Äijälä

044 455 4833

iida.aijala@sopimusvuori.fi

 

Hoivis-paja:

Työhönvalmentaja

Sari Eloranta

044 455 4832

sari.eloranta@sopimusvuori.fi