Sopimusvuori Ry kotisivu

Sosiaalinen kuntoutus

Toisinaan kohtaamme elämässämme haasteellisia tilanteita, joissa omat voimavarat joutuvat koetukselle. Tarvitsetko tukea kenties arjenhallintaan, sosiaalisten suhteiden luomiseen tai vaikka toipumiseen sairaudesta? Voit ohjautua Sorinan sosiaaliseen kuntoutukseen, jos olet 18–64-vuotias, et ole työsuhteessa ja saat esimerkiksi kuntoutustukea, sairauspäivärahaa tai työkyvyttömyyseläkettä. Meillä voit vahvistaa itseäsi omien voimavarojesi puitteissa.

Arjen sankarit – Sosiaalinen kuntoutus pitkään palveluita käyttäneille

Pitkään palveluita käyttäneiden sosiaalinen kuntoutus on suunnattu ihmisille, joille työelämä ei ole enää ajankohtainen tai ensisijainen tavoite. Arjen Sankarit –toiminnan tarkoituksena on vahvistaa yhteiskunnallista osallisuutta, sekä yksilö- ja vertaistuen kautta parantaa elämänlaatua merkittävien arjen hallinnan haasteiden kanssa. Pidämme tärkeänä myös merkityksellistä elämää sairaudesta huolimatta, sekä osallisuuden ja toimijuuden vahvistamista ja tukemista päivätoiminnassamme. Palveluun voit ohjautua, jos olet ollut pitkään työkyvyttömyys eläkkeellä tai olet jo vanhuuseläkkeellä oleva entinen pitkäaikainen työkyvyttömyyseläkeläinen. Päivät ovat noin neljän tunnin mittaisia ja sisältävät lämpimän lounaan sekä kahvin.

Kuinka voit hakeutua sosiaaliseen kuntoutukseen?

Voit hakeutua sosiaaliseen kuntoutukseen ottamalla yhteyttä Tampereen kaupungin aikuissosiaalityöhön, jossa tilanteesi kartoitetaan. Tämän jälkeen voit sopia tutustumiskäynnin Sorinaan. Palvelu on sinulle maksutonta, ja palvelussa ollessasi olet oikeutettu ilmaiseen lounasruokailuun sekä aamupalaan tai iltapäiväkahviin käyntipäivinäsi sekä Tampereen kaupunkiliikenteen bussikorttiin.