Sopimusvuori Ry kotisivu

Ohjuri-paja

Toiminta Ohjuri-pajalla

 

Kiinnostaako sinua ryhmänohjaus? Haluatko oppia paremmaksi tiimityöskentelijäksi? Sopisiko sinulle työ ihmisten parissa? Haluatko luoda verkostoja ja tehdä yhteistyötä niissä? Kiinnostavatko kasvatus- ja ohjausalan opinnot? Ohjurissa pääset tutustumaan ohjausalaan käytännössä: pajalla työtehtävät koostuvat ryhmien ja vapaa-ajan toiminnan ohjaamisesta. Ryhmiä ohjataan niin Sopimusvuoren yksiköissä kuin myös kotijärjestömme ulkopuolella.

Työtoimintapäivien aikana opetellaan ja harjoitellaan ryhmänohjaustaitoja ja -menetelmiä, suunnitellaan ryhmiä ja ohjataan niitä sekä osallistutaan tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi pajalla pääsee mukaan kehittämään ja markkinoimaan pajan toimintaa. Pajalla työskennellään 3–4 päivänä viikossa, 4–6 tuntia päivässä. Niistä yksi on menetelmäpäivä, jolloin kokoonnumme kaikki yhteen perehtymään ohjaustyössä tarvittaviin tietoihin ja taitoihin.

Ohjurissa ei tarvitse jäädä yksin, vaan valtaosa työstä tehdään ajoittain vaihtuvissa työpareissa ja ryhmissä. Yksilöäkään ei unohdeta, vaan jokaisen pajalaisen vahvuuksille löytyy kyllä tilaa ja saat pajan ohjaajalta tarpeen mukaan myös yksilöohjausta.

Pajalta saa myös potkua opintoihin, sillä siellä tutustutaan kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon opintosisältöihin opinnollistamisen kautta. Saat pajalta osaamistodistuksen tai voit suorittaa näytön tutkinnon osasta Ammatillinen kohtaaminen kasvatus- ja ohjausalalla.

 

Kuinka pääset mukaan Ohjuriin?

 

Voit hakeutua pajalle, jos olet työtön työnhakija tai saat esimerkiksi kuntoutustukea.

Työttömänä voit hakeutua meille Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Sovi myös aina tutustumiskäynti Sorinaan. Palvelu on sinulle maksutonta ja palvelussa ollessasi olet oikeutettu ilmaiseen ruokailuun sekä kahvihetkeen työtoimintapäivinäsi. Lisäksi sinulla on oikeus Tampereen kaupunkiliikenteen bussikorttiin sekä työtoimintapäiviltä työllistymistä edistävään palveluun osallistumisesta maksettavan 9€ kulukorvauksen.

Kuntoutustuelta voit hakeutua pajalle sosiaaliseen kuntoutukseen. Ole silloin yhteydessä ensin Ohjurin ohjaajaan. Päätökset sosiaalisesta kuntoutuksesta tekee Tampereen kaupungin aikuissosiaalityö.

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Vastaava työvalmentaja
Nella Nuutinen
044 455 4831
nella.nuutinen@sopimusvuori.fi