Sopimusvuori Ry kotisivu

Kuntouttava työtoiminta

Sorinassa kuntouttava työtoiminta tarjoaa sinulle mahdollisuuden kartoittaa ja kehittää omia työllistymismahdollisuuksiasi erilaisissa työtehtävissä. Kaikelle kuntouttavalle työtoiminnalle yhteistä on sinun tilanteeseesi räätälöidyt tehtäväkokonaisuudet ja omien tavoitteidesi edistäminen palvelun aikana. Voit ohjautua kuntouttavaan työtoimintaan, jos olet 18–64-vuotias työtön työnhakija ja kaipaat työllistymiseesi tukea.

Kuntouttavan työtoiminta voi koostua avustavista keittiötöistä, puhtaanapidon työtehtävistä tai ryhmämuotoisesta toiminnasta. Keittiöllä tarjoillaan lounasta, huolehditaan tiskeistä ja keittiön siisteydestä, valmistetaan salaatteja ja voileipiä sekä järjestetään kahvitarjoiluja väellemme. Puhtaanapidon tehtävät koostuvat päivittäisistä arkisista siivoustehtävistä Sorinan tilojen siistimisestä aina pyykkihuoltoon.

Ryhmämuotoisessa kuntouttavassa työtoiminnassa osallistut Mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaisten vetämiin ryhmiin.

Miesryhmä +55v on suunnattu miehille, jotka kaipaavat elämäänsä mielekästä sisältöä, yhdessä tekemistä sekä rentoa rupattelua samanhenkisessä porukassa. Lue lisää miesryhmästä *tästä*.

Näkökulmia elämään ryhmä on suunnattu noin kolmikymppisille, joiden tarkoituksena on suunnata opiskelemaan tai työelämään, mutta tämänhetkinen elämäntilanne ei psyykkisten tai fyysisten haasteiden vuoksi sitä vielä salli. Ryhmän tarkoituksena on oman elämän löytäminen, uskallus ajan myötä rikkoa rajoja ja lähteä uusiin haasteisiin, sekä auttaa kartoittamaan ja kehittämään opiskelu- ja työelämävalmiuksia. Näkökulmia elämään ryhmästä voit lukea lisää *tästä*.

 

Kuinka hakeudut mukaan kuntouttavaan työtoimintaan?

Voit hakeutua kuntouttavaan työtoimintaan Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Sovi myös aina tutustumiskäynti Sorinaan. Palvelu on sinulle maksutonta, ja palvelussa ollessasi olet oikeutettu ilmaiseen lounasruokailuun sekä kahvihetkeen työtoimintapäivinäsi. Lisäksi sinulle kuuluu työtoiminnan aikana Tampereen kaupunkiliikenteen bussikortti sekä työtoimintapäiviltä työllistymistä edistävään palveluun osallistumisesta maksettava 9€ kulukorvaus.