Sopimusvuori Ry kotisivu

Hoivis-paja

Toiminta Hoivis-pajalla

 

Oletko joskus miettinyt, minkälaista olisi suuntautua sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle? Tai oletko jo kenties suorittanut alan opintoja tai jo valmistunut alalle, mutta elämäntilanteesi vuoksi tarvitset vahvistusta voimavaroihisi kohti tulevaa? Oletko erityisesti kiinnostunut mielenterveys- tai päihdetyöstä?

Hoivis-pajalla sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan omaa soveltuvuuttasi sosiaali- ja terveysalalle. Työtoiminta rakennetaan tukemaan sinun omia tavoitteitasi pyrkiessäsi esimerkiksi kohti opiskelu- tai työelämää. Työtoiminta koostuu asiakastyöskentelystä Sorinan muiden asiakkaiden kanssa. Voit olla mukana järjestämässä erilaisia virkistystapahtumia, retkiä, ohjaamassa ryhmiä sekä vahvistamassa tietoasi teoriaopiskelun kautta. Käymme myös ajoittain tutustumassa muihin sosiaali- ja terveysalan toimijoihin. Työtoimintaa on viikossa 3-4 päivää, 4-6 tuntia päivässä, riippuen tavoitteistasi.

Jakson ajalta saat toisen asteen valinnaiseen tutkinnonosioon Mielenterveys- ja päihdetyö eri asiakasryhmille pohjaavan osaamistodistuksen. Osaamistodistus voi edesauttaa sinua hakeutumisessa esim. lähihoitajaopintoihin. Toimimme yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa.

 

Kuinka hakeudut mukaan Hoivis-pajaan?

 

Voit hakeutua meille Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta. Sovi myös aina tutustumiskäynti Sorinaan. Palvelu on sinulle maksutonta ja palvelussa ollessasi olet oikeutettu ilmaiseen ruokailuun sekä kahvihetkeen työtoimintapäivinäsi. Lisäksi saat Tampereen kaupunkiliikenteen bussikorttiin sekä työtoimintapäiviltä työllistymistä edistävään palveluun osallistumisesta maksettavan 9€ kulukorvauksen.

Myös sosiaalisen kuntoutuksen asiakas voi olla hoivispajalainen. Ole silloin yhteydessä ensin Hoivis-pajan ohjaajaan.

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Työhönvalmentaja

Sari Eloranta

044 4554 832

sari.eloranta@sopimusvuori.fi

 

 

Hoivislaisten kokemuksia:

’’Tänne tullessa pääsin porukkaan hyvin mukaan. Lämmin vastaanotto <3 Täällä ollessani olen oppinut paljon uutta. Ryhmiin menin alussa mukaan ja olen saanut kokeilla täällä paljon omia juttuja. Mihinkään ei ole pakotettu mukaan. Täällä olen saanut olla oma itseni täysin. Ihana paikka kaikin puolin…suosittelen tänne tulemista tutustuun ja kokeilemaan.”

 

”Kuluneen 8 kk:n aikana olen saanut mahdollisuuden olla mukana monessa. Olen ollut mukana mm. Halloween-juhlien, pikkujoulujen, naistenpäivän ja juhannusjuhlien suunnittelussa, oman käsilaukun ompelussa, ryhmänohjaajien ohjausryhmässä, retkillä eri paikoissa jne. Lisäksi olemme hoivislaisten kanssa käyneet tutustumiskäynneillä mm. Kartanotuvalla Rautaharkossa, Nauha Ry:llä Kaukajärvellä, Tastussa Hervannassa jne. sekä luennoilla eri aiheista, mm. uni ja unihäiriöt, tunnista seksuaalinen väkivalta, läheisen riippuvuus jne. Olen saanut suoritettua myös Mielenterveyden EA1:n sekä hygieniapassin. Työtoiminta on siis ollut todella vaihtelevaa ja olen ollut positiivisesti yllättynyt, että miten erilaisia viikot ovat olleet. Täällä olen voinut hyvin vaikuttaa omien työpäivieni sisältöön. Olen päässyt toteuttamaan itseäni ja tuomaan omia vahvuuksiani esille, esim. ryhmässä, jota ohjaan. Olen myös saanut paljon uutta tietoa ja käytännönosaamista tulevaisuutta, lähihoitajan opintoja, varten.” (Maija, 35v.)

 

”Sorinan hoivispaja on niin kuin lähihoitajan esikoulu, jossa jokainen päivä on erilainen. Välillä vierailemme eri paikoissa esim. SPR:n Tampurissa. Lisäksi käymme eri luennoilla esim. Metsolla. Joka viikko, yleensä Keskiviikkoisin on hoivispajalla teoriaa, jossa käsitellään eri aiheita. Yksi käsitellyistä aiheista oli lähihoitajan eettiset periaatteet. Halutessaan pääsee myös vetämään ryhmää, omien vahvuuksien mukaan. Yksi tämän hetken ryhmistä on englannin ryhmä. Halutessaan voi myös itse osallistua eri ryhmiin, kaikkiin ryhmiin voi osallistua kaikki halukkaat. Sorinan toimintakeskus on erittäin hyvä paikka, johon on ilo tulla.”

 

”Sorinan Hoivispaja ja Sorina itsessään on loistava paikka toteuttaa itseään. Kaikkiin aktiviteetteihin ja ryhmiin voi osallistua oman halun mukaan ja helposti voi alkaa pitämään omaakin ryhmää tai pitää esitelmää hoivisteoriassa  jostakin aiheesta, joka itsestä tuntuu tärkeältä jakaa muille. Aloitin itse vastikään jonglöörausryhmän pitämisen, mikä järjestyi nopeasti ja helposti. Tarvikkeet ryhmän pitämiseen hoitui vaivattomasti, kun ilmoitti vaan, mitä siihen tarvitaan ja mietittiin, milloin on sopiva ajankohta aloittaa. Olen pitänyt myös hoivisteoriassa esitelmän aivoista, mikä oli jännää, ja mietin jo mistä aiheesta tekee seuraavan esitelmän. Sekin järjestyi vaivattomasti, kun ilmoitin halukkuuteni tehdä esitelmää kyseisestä aiheesta ja sitä mukaa kun sain esitelmämateriaalia koottua, alettiin pohtia sopivaa päivää esitelmän pitämiselle. On todella loistavaa, että Sorinassa on näin hyvä toteuttamismahdollisuus tulevaisuuteni kouluttautumista ja työmahdollisuuksia ajatellen. Sorina on muiltakin osin mukava paikka olla. Siellä tulee vastaan kaikenlaisia ihmisiä eri lähtökohdista, mikä tuo kivasti moninaisuutta ja siellä kohdellaan jokaista ihmisenä ja moikataan jokaista. Siellä ihmiset ymmärtävät jos ei ole kovin iloinen päivä, ja vaikka olisikin noussut väärällä jalalla sängystä, muuttuu mieliala melko nopeasti Sorinaan päästyä mielekkäämmäksi paikan ihmisten ja ryhmähengen takia.” (Kim, 28v.)

 

”Hoivis-pajan asiakkaaksi kannattaa pyrkiä, jos on aidosti kiinnostunut toimimaan ihmisten parissa ja ajatuksena on lähteä opiskelemaan alaa. Hoivislaisena pääsee omien voimavarojensa puitteissa käyttämään ja harjoittelemaan vuorovaikutustaitojaan erilaisten ihmisten kanssa. Pakko ei ole osata mitään etukäteen, oma asenne on ratkaisevin. Hoivis-pajan ohjaajana olen päässyt näkemään lähietäisyydeltä, miten hoivislainen voi voimaantua jaksonsa aikana. Parhaimmillaan alkujakson aikana jännittänyt hoivislainen puhkeaakin kukkaan jo muutaman kuukauden jälkeen ja ohjaa jo omaa ryhmäänsä sekä osaa toimia hyvinkin aktiivisesti. Valmius lähteä opiskelemaan tai palata takaisin työelämään saa vahvistusta. Ryhmäläisillä on hyvä henki ja he tsemppaavat toinen toisiaan. Sloganiksi nousikin huumorilla todettu: ”Hoivikseen on helppo tulla, mutta vaikea lähteä!” Tervetuloa tutustumaan😊”  (Sari Eloranta, lähihoitaja (mtp), työhönvalmentaja)