Sopimusvuori Ry kotisivu

Poikkeuksia tammikuun yhteistutustumisajoissa!

 

 

Loppiaismaanantaina  6.1. Sorina on suljettu.

Maanantai 13.1. tutustumisaika normaalisti klo 14:00.

Maanantai  20.1 ja 27.1. sekä ma 3.2. EI poikkeuksellisesti ole yhteistutustumisaikoja.

Tämän jälkeen tutustumiset jatkuvat pääsääntöisesti normaalisti maanantaisin klo 14:00.

Naistenryhmän päätösretki Tallipihalle 18.12.2019

Naistenryhmän viimeinen kerta vietettiin Tallipihalla Tallipihan Joulua ihastelemassa. 🎄 Kävimme Tallipihan kahvilassa herkuttelemassa kakkukahveilla ja sen jälkeen kiertelimme katselemassa alueen tunnelmallisia puoteja.

Joulupuoti Hohteessa oli myytävänä vaikka mitä jouluisia juttuja. Siellä oli mm. kauniita joulukoristeita, joulukukkia sekä kaikenmoista pientä kivaa vaikka joululahjaksi annettavaksi. Hohteessa päästiin myös rapsuttelemaan lampaita. Kävimme myös Nooran Putiikissa ihailemassa aivan mahtavia koruja ja hieman erilaisia, vinkeitä joulukoristeita. Puodeista tarttui mukaamme joulukortteja ja joululahjoja. 😉

Retki oli todella mukava ja pääsimme rennoissa tunnelmissa tutustumaan toisiimme vielä hieman paremmin. Edes kostea räntäsade ei häirinnyt fiiliksiä.

Naistenryhmä tulee jatkumaan taas ensi vuonna, mutta toisen ohjaajan luotsaamana. Haluan vielä kiittää kaikkia ryhmäläisiä osallistumisesta. Ryhmää oli ilo ohjata! ❤️

 

Terv. Maija

 

(Jutun kirjoittanut ja kuvat ottanut Sorinan Hoivis/Ohjuripajalainen Maija)

Sorinan pikkujoulutunnelmaa 2019

Sorinan pikkujouluja vietimme 17.12.2019. Ohjelman avasi tunnelmallinen aamukokous jouluvalojen tuikkeessa, jonka jälkeen nautimme kuumaa glögiä ja itse leivottuja pipareita. Tämän jälkeen vuorossa oli jouluinen levyraati. Tiukan levyraadin jälkeen visailimme jouluisen tietovisan parissa. Tämäkin skaba osoittautui tiukaksi! Ennen ruokailua hauskuutimme itseämme vielä jouluisen tonttujumpan ja musiikin parissa! Kylläpä sitten ruoka maittoikin. Ohjelman päätti jouluinen musiikkibingo. Koko päivän oli mahdollista käydä koristelemassa oma pipari! 🙂

Sopimusvuori ry ja Suomen Käsi- ja taideteollisuusmessut 2019

 

15.11-17.11.2019 ahkeran työn tulos palkittiin, kun Sopimusvuori ry:n reilu kuudensadan palapelipalan yhteisötaideteos koristi messuosastomme takaseinää näyttävästi ja sen pääsivät näkemään tuhannet messukävijät. Taideteos herätti ihmetystä, vaikuttumista, iloa, ideoita… ostipa moni palasen yhteisöllisyyttä osastoltamme myös mukaansa. Yhteisötaideteoksen ideana oli ”mitä yhteisöllisyys merkitsee minulle?”. Taideteos syntyi satojen sopimusvuorelaisten käsissä, näinollen jokainen palapelin palanen on uniikki ja tekijänsä näköinen. Palasten joukosta löytyi varmasti jokaiselle palanen, jonka sanomaan pystyy samaistumaan.

Jos et ehtinyt vierailemaan messuilla osastollamme, kaikki messuillakin myynnissä olleet tuotteet ovat myytävänä verkkokaupassamme https://www.soppari.net/

Nuorten toimintakeskus Verstaan tiloissa on nyt myös lähiaikoina auennut kivijalkamyymälä osoitteessa itsenäisyydenkatu 25!

 

Tässä muutama kuva osastoltamme 🙂

 

 

 

 

Kiitos Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle suuresta kirjalahjoituksesta!

 

 

Sorinan kirjahylly sai uutta loistoa, kun saimme Pesu ry:ltä ison kirjalahjoituksen <3

 

 

Sorinalaisten ”Kohtaamisia sydämellä”- ääniteos

Olen sairaanhoitajaopiskelija Riikka. Suoritin aiemmin syksyllä Sorinassa viiden viikon harjoittelujakson, jonka aikana minulla heräsi ajatus siitä, että haluaisin päästä toteuttamaan asiakkaiden kanssa yhdessä jonkinlaista ääniteosta. Tähän järjestyikin harjoittelun jälkeen mahdollisuus ja aloitin kolmen viikon tiiviin kuunnelmaprojektin.

Ensimmäinen viikko meni tiiviisti siinä, kun keräilin Sorinan asiakkailta materiaalia kuunnelman käsikirjoitukseen. Kyselylomakkeen ja keskusteluhetkien kautta minulle alkoi kerääntyä todella paljon tekstimateriaalia, josta yhdessä yhden sorinalaisen kanssa saatiin kasattua kahdeksan sivua pitkä käsikirjoitus ääniteosta varten. Teokseen sisältyi myös Aniros-siilin oma tarina.

Toisella projektiviikolla kuljinkin tiiviisti puhelimen kanssa ympäri Sorinaa äänittämässä kuunnelmaa varten kaikenlaista äänimaailmaa. Kahdeksan sivun repliikkien lisäksi tarvittiin kaikenlaisia Sorinaan kuuluvia ääniä, joita ripotella tekstin sekaan. Myös itse Aniros-siili pääsi mukaan äänitysvaiheeseen, kun hän pääsi lukemaan oman tarinansa osaksi kuunnelmaa.

Kolmas ja viimeinen projektiviikko koostuikin sitten kaiken materiaalin liittämisestä yhteen. Monien mutkien kautta kaikesta teksti- ja äänimateriaalista muodostui kymmenen minuuttia pitkä ääniteos, jonka joka ikisestä sanasta ja äänestä vastasivat itse sorinalaiset! Yhdessä saatiin aikaiseksi jotain, mitä Sorinassa ei oltu ennen tehty.

-Riikka

Kesäretki Ahlmannin koulutilan maaseutumiljööseen

 

Joskus kaupungin vilinästä on kiva käydä nauttimassa maaseudun rauhasta. Tampereella se on onneksi helposti mahdollista ihanan Ahlmannin koulutilan ympäristössä! Puitteet tarjoavat puutarhan vihreyttä, maaseudun tuoksuja ja lehmien loikoilua laitumella.  Voit myös piipahtaa tilapuodissa ostamassa tilalla tuotettuja tuotteita. Sorinalaiset kävivät piipahtamassa Ahlmannilla, ja toivat sieltä tuliaisiksi näitä kesäisiä maaseudun kuvia <3

 

 

Sorinassa toimintaa riittää myös kesällä!

 

Sorina on läpi kesän auki ja niinpä kesänkin viikko-ohjelma on täynnä kaikkea kivaa! 🙂 Tästä voit tutustua, mitä kaikkea meillä tapahtuu.

Sorinan viikko-ohjelma kesä pdf <– Tässä viikko-ohjelma pdf tiedostona