Sopimusvuori Ry kotisivu

Etä-ohjurilaisen elämää

Vaikka meillä on nyt paja kiinni koronatilanteen takia, se ei ole maailmanloppu sillä saimme mahdollisuuden etätyöskentelyyn! Mitä se on? Mitä se minun päiviini tuo? Minäpä kerron!

MA 06.04.2020 ENSIMMÄINEN PÄIVÄNI ETÄ-OHJURILAISENA

Etäpäivämme ovat nelituntisia, niin kuin yleensä kuntouttavassa työtoiminnassa on. Kun päivämme alkaa, keskustelemme ensiksi oma-ohjaajamme kanssa puhelimitse, mitä työtehtäviä meillä sinä päivänä tulee olemaan. Meillä jokaisella etä-ohjurilaisella on omat sovitut tehtävät, ja saamme myös itse ehdottaa mitä tehdä. Meillä on käytössä pajapäiväkirja, jota teemme käsin tai esim. tietokoneella päivämme aikana noin 15-30 minuutin tarkkuudella. Sovimme puhelimessa myös omat lounastauot. Oma taukoni alkaa klo 12, johon sisältyy oma ja koirani Rollon ruokailut ja lenkitys.

Eli mun omaan lukkariini sisältyy tänään teoreettisia tehtäviä, itsensä pohdiskelua, liikuntaa & tämän tekstin kirjoittamista.

Ensimmäiseksi tehtäväksi mulle sovittiin, että kirjallisena työnä teen toimintasuunnitelman, kuinka voisin vahvistaa taitoja, joissa olen huomannut kehitettävää pajalla tai arjessa. Olin jo aiemmin pohtinut, mitä olen löytänyt pajalla itsestäni ja löytänyt sieltä valitsemani kehityskohteet kyseiseen tehtävään. Kun sain sitä pohdiskeltua ja tehtyä tehtäväni valmiiksi, pidin itselleni 20 minuutin jumppahetken. Jumppaani kuului polvieni vahvistamista kuminauhan avulla.

TI 07.04.2020 TOINEN PÄIVÄNI ETÄ-OHJURILAISENA

Tänään mun etätehtäviin kuuluu teoreettisesti DKT-hoidosta (Dialektinen käyttäytymisterapia) kertovan esitelmän  kirjoittamista ja liikuntaa. Olen aamupäivät keräillyt materiaaleja esille, ottanut niistä valokuvia ja siirtänyt tietokoneelle. Työstin esitelmää ensin Wordilla ja sitten siirryinkin PowerPointin pariin. Tänään liikuntasuorituksenani tein omaa treeni-ohjelmaani, jonka oma personal trainerini on mulle laatinut ja koiran kanssa ollaan ulkoiltu lämpimässä kevätsäässä.

Tänään myös haluan kertoa teille, minkälaisessa ympäristössä teen tehtäviäni.

Elikkäs, kotonahan nyt tulee tehtyä tehtäviä olohuoneessa. Olisin varmasti makuuhuoneen puolella, jos omistaisin läppärin. Mutta uskon, että tämä on parempi vaihtoehto mulle, sillä kaikki materiaalit ovat täällä. Niitä kun pitää välillä hetki etsiä paperiarkistojen kätköistä. Aurinko paistaa myös parhaiten tänne, joten vireystasoni pysyy tasaisen virkeänä. Ja mikä parasta, kahvinkeitinkin on lähellä, jos kahvihammasta kolottaa! Häiriötekijöinähän on vain tuo pieni karvakuono, joka tykkää tulla hakemaan vähän väliä huomiota, esimerkiksi tuomalla lenkkikenkäni eteisestä, ja haluaa alkaa keskustelemaan kanssani.

Vaikka harmittaa usein, etten pääse Sorinaan paikanpäälle pitämään ryhmiäni ja oleilemaan asiakkaiden ja pajalaisteni kanssa, olen ollut tyytyväinen tähän ratkaisuun, sillä tehtäväni ovat olleet mieleisiä ja tiedostan, että tämä on vain hetken kestävää.

Minä ja karvakaverini Rollo puolestamme toivotamme teille jokaiselle tervettä ja lämpöistä kevättä! Muistetaan pitää huolta toisistamme.

– Petra Ohjuri-pajalta

Sopimusvuori ry:n yksiköt tekevät osansa koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi

 

Koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi Sopimusvuori ry:n yksiköt ovat suljettuina toistaiseksi. Huolimatta poikkeuksellisesta tilanteesta, toivomme, että kaikki pysyisivät levollisin mielin. Kannetaan kukin tahoillamme kortemme kekoon tässä poikkeustilanteessa. Yksilötasolla voimme vaikuttaa tilanteeseen huolehtimalla hyvästä hygieniasta sekä noudattamalla viranomaisten antamia ohjeistuksia. Nyt on lisäksi hyvä hetki toteuttaa asioita, joita ei ole arjen kiireessä kerenyt tehdä; soita vaikka vanhalle lapsuudenystävälle tai kaukaiselle sukulaisellesi! 🙂

Tiedotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, kun Sorina voi taas avata ovensa.

Koska tosielämän halaukset ovat nyt vähissä, Sorina lähettää tämän kuvan myötä kaikille virtuaalisen, lämpimän halauksen! <3

 

Työkokeilijamme non-stop käsityö/askarteluryhmä torstaisin.

 

 

Kuvissa näkee, kuinka vanhat kirjamme saavat muodonmuutoksen. Ruusuista on tarkoituksena tehdä sorinalaisten yhteisötaideteos.

Poikkeuksia tammikuun yhteistutustumisajoissa!

 

 

Loppiaismaanantaina  6.1. Sorina on suljettu.

Maanantai 13.1. tutustumisaika normaalisti klo 14:00.

Maanantai  20.1 ja 27.1. sekä ma 3.2. EI poikkeuksellisesti ole yhteistutustumisaikoja.

Tämän jälkeen tutustumiset jatkuvat pääsääntöisesti normaalisti maanantaisin klo 14:00.

Naistenryhmän päätösretki Tallipihalle 18.12.2019

Naistenryhmän viimeinen kerta vietettiin Tallipihalla Tallipihan Joulua ihastelemassa. 🎄 Kävimme Tallipihan kahvilassa herkuttelemassa kakkukahveilla ja sen jälkeen kiertelimme katselemassa alueen tunnelmallisia puoteja.

Joulupuoti Hohteessa oli myytävänä vaikka mitä jouluisia juttuja. Siellä oli mm. kauniita joulukoristeita, joulukukkia sekä kaikenmoista pientä kivaa vaikka joululahjaksi annettavaksi. Hohteessa päästiin myös rapsuttelemaan lampaita. Kävimme myös Nooran Putiikissa ihailemassa aivan mahtavia koruja ja hieman erilaisia, vinkeitä joulukoristeita. Puodeista tarttui mukaamme joulukortteja ja joululahjoja. 😉

Retki oli todella mukava ja pääsimme rennoissa tunnelmissa tutustumaan toisiimme vielä hieman paremmin. Edes kostea räntäsade ei häirinnyt fiiliksiä.

Naistenryhmä tulee jatkumaan taas ensi vuonna, mutta toisen ohjaajan luotsaamana. Haluan vielä kiittää kaikkia ryhmäläisiä osallistumisesta. Ryhmää oli ilo ohjata! ❤️

 

Terv. Maija

 

(Jutun kirjoittanut ja kuvat ottanut Sorinan Hoivis/Ohjuripajalainen Maija)

Sorinan pikkujoulutunnelmaa 2019

Sorinan pikkujouluja vietimme 17.12.2019. Ohjelman avasi tunnelmallinen aamukokous jouluvalojen tuikkeessa, jonka jälkeen nautimme kuumaa glögiä ja itse leivottuja pipareita. Tämän jälkeen vuorossa oli jouluinen levyraati. Tiukan levyraadin jälkeen visailimme jouluisen tietovisan parissa. Tämäkin skaba osoittautui tiukaksi! Ennen ruokailua hauskuutimme itseämme vielä jouluisen tonttujumpan ja musiikin parissa! Kylläpä sitten ruoka maittoikin. Ohjelman päätti jouluinen musiikkibingo. Koko päivän oli mahdollista käydä koristelemassa oma pipari! 🙂

Sopimusvuori ry ja Suomen Käsi- ja taideteollisuusmessut 2019

 

15.11-17.11.2019 ahkeran työn tulos palkittiin, kun Sopimusvuori ry:n reilu kuudensadan palapelipalan yhteisötaideteos koristi messuosastomme takaseinää näyttävästi ja sen pääsivät näkemään tuhannet messukävijät. Taideteos herätti ihmetystä, vaikuttumista, iloa, ideoita… ostipa moni palasen yhteisöllisyyttä osastoltamme myös mukaansa. Yhteisötaideteoksen ideana oli ”mitä yhteisöllisyys merkitsee minulle?”. Taideteos syntyi satojen sopimusvuorelaisten käsissä, näinollen jokainen palapelin palanen on uniikki ja tekijänsä näköinen. Palasten joukosta löytyi varmasti jokaiselle palanen, jonka sanomaan pystyy samaistumaan.

Jos et ehtinyt vierailemaan messuilla osastollamme, kaikki messuillakin myynnissä olleet tuotteet ovat myytävänä verkkokaupassamme https://www.soppari.net/

Nuorten toimintakeskus Verstaan tiloissa on nyt myös lähiaikoina auennut kivijalkamyymälä osoitteessa itsenäisyydenkatu 25!

 

Tässä muutama kuva osastoltamme 🙂

 

 

 

 

Kiitos Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle suuresta kirjalahjoituksesta!

 

 

Sorinan kirjahylly sai uutta loistoa, kun saimme Pesu ry:ltä ison kirjalahjoituksen <3