Sopimusvuori Ry kotisivu

Arkinen tarina Sorinasta

 

Sorinassa eletään vielä poikkeusaikaa. Asiakkaita on lähipalvelussa eli paikan päällä Sorinassa aina vain pieni porukka kerrallaan ja aamu- ja iltapäivän ryhmien välissä pidetään huoltotauko, jolloin Sorinan ovet ovat visusti kiinni. Tiistai-aamun porukan kanssa kirjoitimme helteiden jälkeen viilenneen aamupäivän ratoksi kertomuksen Sorinasta, lause kerrallaan, vuorotellen. Kukin sai osallistua sen verran kuin halusi, ja yhteinen tuotos luettiin tietysti ääneen.

Tässäpä kirjoittamamme tarina muidenkin iloksi:

Sorina on mukava paikka. Sorinassa on mukavia ihmisiä. Tänne on kiva lähteä aina aamulla. Vaikka väsyttäisi aamulla niin on kohta virkeällä mielellä. Täällä joustetaan kivasti asioissa. Täällä saa energiaa päiväänsä. Sorina tuo sisältöä elämään. Päivät ovat vaihtelevia Sorinan ansiosta. Sorinassa on mukava henkilökunta ja asiakkaat. Se on sellaisia paikkoja, mihin on mukava tulla, Sopimusvuori on sellainen, mihin tulee lähdettyä. Täällä käynti on vapaaehtoista. Saa ruokaa täällä, ja se on se lämmin ateria. Viikonloppuna pitää laittaa itse ruokaa.

Siivous ei maistu. Se on pakollista, mutta se ei… Sorinalaisilla on taipumusta pieneen kaoottisuuteen ja tavarat tuppaavat myös työntekijöillä jäämään siihen, mihin ne jäävät. Olis kiva syödä yhdessä ruokasalissa. Päivät toistaa itseään. Se on pakollista. Muuten ei pysy järjestys. Mulle ainakin se on se, että pysyy siinä rytmissä. Se on niinku päivärytmi, kun tulee tänne. Se täytyy olla se rytmi, muuten siitä hairahtuu ihan vaarallisille urille, jos ei sitä ole. Olen saanut huomata itsestäni, että olen aika laiska, ainakin toisinaan. Aina ei jaksa, mutta sekin on ihan ok.

Tää on aika hyvällä paikkaa, tähän on helppo tulla, ja tästä on helppo lähteä kävelylle. Kansiareenan rakentumista Sorinan viereen on ollut hauska seurailla, vaikka melu joskus vähän häiritsee, jos siihen yhtään keskittyy. Täällä on kiva nähdä tuttuja kasvoja ja jutella viikon tapahtumista. Tilat on mukavat, ne on tilavat ja viihtysät. Nämä on myös avarat nää tilat, ei oo laitettu kauheesti tavaraa. On riittävästi tavaraa. On kiva, kun on eri-ikäisiä ihmisiä ja sitten on kiva, kun ohjaajatkin on eri-ikäisiä. On erilaista kokemusta ihmisillä. Yleensä ottaen olemme aika tyytyväisiä!