Sopimusvuori Ry kotisivu

Etätoiminnasta kohti kesää!

Koronakevät 2020 on takana ja edessä on kesä – onko se sitten koronakesä vai ei, jää vielä nähtäväksi! Sorinan toiminta on jatkunut huhtikuusta alkaen etäkuntoutuksen voimin ja nyt 1.6. tapahtuneen koronarajoitusten purkamisen jälkeen olemme päässeet hiljalleen palaamaan erilaiseen arkeen myös paikan päällä Sorinan tiloissa. Etäkuntoutus jatkuu yhä Sorinassa tapahtuvan toiminnan rinnalla.

Lue alta Petran ja Joonaksen fiiliksiä etätoiminnasta ja tulevasta kesää kohden mentäessä!

 

Etäaika on ollut mukavaa, välillä saattoi vähän seinät kaatua päälle. Arki pysyy hallussa etä-pajapäivien takia, olen myös saanut tehtyä asioita joita olen vain pitkittänyt. Toukokuu meni etäpääsykokeen merkeissä, tukkakriiseillä ja sen muutoksilla, meikkikokeiluilla, pakkaamisella, muuttoa tehdessä ja hain tatuoinninkin. Kävin myös parisen kertaa Kanavassa tekemässä pyykkihuoltoa, mankelointia ja pelipaitojen korjausta. Ja nyppäsin muuten ensimmäisen punkinkin irti koirasta, haha! 

 

Kesäsuunnitelmiin kuului yhdet festarit johonka halusin lähteä mutta se peruttiin. Mutta sain tietää, että mut on hyväksytty opiskelemaan kasvatus-ja ohjausalaa syyskuussa! Jiihuu! Tätä mä olen pitkään odottanut!

Jotenka mä lähden positiivisella asenteella kohti uusia seikkailuja lenkkipoluilla Rollon ja ystävieni kanssa! Musta tuntuu, että tästä tulee ihan mukava kesä.

 

Kesä tulee, olen valmis! 

 

Petra Ohjuri-pajalta

 

 

Paluu arkeen -fiiliksiä etäkuntoutuksesta!

Korona sitä ja korona tätä. Yksi pieni virus sai koko maailman hetkessä sekaisin ja siitä toipuminen, sen tuomat tulevaisuuden haasteet ja taloudellisten vahinkojen korjaaminen tulevat kestämään kauan. Omalla kohdalla tilanteen todellisuus iski oikeastaan Sorinan lyödessä ovensa kiinni ja koulujen, ravintoloiden sekä yleisten tilojen sulkeutuessa.

Olin juuri aloittamassa suorittamaan jo venähtänyttä näyttötutkintoa Sorinassa, joten tilanne tuntui henkilökohtaisesti hyvin turhauttavalta. Onnekseni etäkuntoutuksen mahdollisuus tarjoutui kohtuullisen nopeasti ja pääsin rauhassa jatkamaan näyttösuunnitelmani kirjoitusta, tuottamaan uutta sisältöä Ohjuri-pajan puitteissa ja samalla opiskelemaan uutta ja kertaamaan jo opittua. Sosiaalisen etääntymisen aika on ollut itselleni lähinnä sosiaalisen lähentymisen aikaa, koska olen saanut työskennellä kotona ja viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Myöskin olen saanut aikaa keskittyä esim. musiikkiini sekä lukemiseen ja se on tuottanut paljon positiivista energiaa elämään.

Paluu arkeen tuntuu mukavalta ja luulen, että kaikki tuovat eristyksen ajalta mukanaan jotain uutta yhteiseen toimintaamme. Non, si male nunc, et olim sic erit.”Vaikka nyt menee huonosti, niin ei aina tule olemaan.”

Joonas