Sopimusvuori Ry kotisivu

Etä-ohjurilaisen elämää

Vaikka meillä on nyt paja kiinni koronatilanteen takia, se ei ole maailmanloppu sillä saimme mahdollisuuden etätyöskentelyyn! Mitä se on? Mitä se minun päiviini tuo? Minäpä kerron!

MA 06.04.2020 ENSIMMÄINEN PÄIVÄNI ETÄ-OHJURILAISENA

Etäpäivämme ovat nelituntisia, niin kuin yleensä kuntouttavassa työtoiminnassa on. Kun päivämme alkaa, keskustelemme ensiksi oma-ohjaajamme kanssa puhelimitse, mitä työtehtäviä meillä sinä päivänä tulee olemaan. Meillä jokaisella etä-ohjurilaisella on omat sovitut tehtävät, ja saamme myös itse ehdottaa mitä tehdä. Meillä on käytössä pajapäiväkirja, jota teemme käsin tai esim. tietokoneella päivämme aikana noin 15-30 minuutin tarkkuudella. Sovimme puhelimessa myös omat lounastauot. Oma taukoni alkaa klo 12, johon sisältyy oma ja koirani Rollon ruokailut ja lenkitys.

Eli mun omaan lukkariini sisältyy tänään teoreettisia tehtäviä, itsensä pohdiskelua, liikuntaa & tämän tekstin kirjoittamista.

Ensimmäiseksi tehtäväksi mulle sovittiin, että kirjallisena työnä teen toimintasuunnitelman, kuinka voisin vahvistaa taitoja, joissa olen huomannut kehitettävää pajalla tai arjessa. Olin jo aiemmin pohtinut, mitä olen löytänyt pajalla itsestäni ja löytänyt sieltä valitsemani kehityskohteet kyseiseen tehtävään. Kun sain sitä pohdiskeltua ja tehtyä tehtäväni valmiiksi, pidin itselleni 20 minuutin jumppahetken. Jumppaani kuului polvieni vahvistamista kuminauhan avulla.

TI 07.04.2020 TOINEN PÄIVÄNI ETÄ-OHJURILAISENA

Tänään mun etätehtäviin kuuluu teoreettisesti DKT-hoidosta (Dialektinen käyttäytymisterapia) kertovan esitelmän  kirjoittamista ja liikuntaa. Olen aamupäivät keräillyt materiaaleja esille, ottanut niistä valokuvia ja siirtänyt tietokoneelle. Työstin esitelmää ensin Wordilla ja sitten siirryinkin PowerPointin pariin. Tänään liikuntasuorituksenani tein omaa treeni-ohjelmaani, jonka oma personal trainerini on mulle laatinut ja koiran kanssa ollaan ulkoiltu lämpimässä kevätsäässä.

Tänään myös haluan kertoa teille, minkälaisessa ympäristössä teen tehtäviäni.

Elikkäs, kotonahan nyt tulee tehtyä tehtäviä olohuoneessa. Olisin varmasti makuuhuoneen puolella, jos omistaisin läppärin. Mutta uskon, että tämä on parempi vaihtoehto mulle, sillä kaikki materiaalit ovat täällä. Niitä kun pitää välillä hetki etsiä paperiarkistojen kätköistä. Aurinko paistaa myös parhaiten tänne, joten vireystasoni pysyy tasaisen virkeänä. Ja mikä parasta, kahvinkeitinkin on lähellä, jos kahvihammasta kolottaa! Häiriötekijöinähän on vain tuo pieni karvakuono, joka tykkää tulla hakemaan vähän väliä huomiota, esimerkiksi tuomalla lenkkikenkäni eteisestä, ja haluaa alkaa keskustelemaan kanssani.

Vaikka harmittaa usein, etten pääse Sorinaan paikanpäälle pitämään ryhmiäni ja oleilemaan asiakkaiden ja pajalaisteni kanssa, olen ollut tyytyväinen tähän ratkaisuun, sillä tehtäväni ovat olleet mieleisiä ja tiedostan, että tämä on vain hetken kestävää.

Minä ja karvakaverini Rollo puolestamme toivotamme teille jokaiselle tervettä ja lämpöistä kevättä! Muistetaan pitää huolta toisistamme.

– Petra Ohjuri-pajalta