Sopimusvuori Ry kotisivu

Sorinalaisten ”Kohtaamisia sydämellä”- ääniteos

Olen sairaanhoitajaopiskelija Riikka. Suoritin aiemmin syksyllä Sorinassa viiden viikon harjoittelujakson, jonka aikana minulla heräsi ajatus siitä, että haluaisin päästä toteuttamaan asiakkaiden kanssa yhdessä jonkinlaista ääniteosta. Tähän järjestyikin harjoittelun jälkeen mahdollisuus ja aloitin kolmen viikon tiiviin kuunnelmaprojektin.

Ensimmäinen viikko meni tiiviisti siinä, kun keräilin Sorinan asiakkailta materiaalia kuunnelman käsikirjoitukseen. Kyselylomakkeen ja keskusteluhetkien kautta minulle alkoi kerääntyä todella paljon tekstimateriaalia, josta yhdessä yhden sorinalaisen kanssa saatiin kasattua kahdeksan sivua pitkä käsikirjoitus ääniteosta varten. Teokseen sisältyi myös Aniros-siilin oma tarina.

Toisella projektiviikolla kuljinkin tiiviisti puhelimen kanssa ympäri Sorinaa äänittämässä kuunnelmaa varten kaikenlaista äänimaailmaa. Kahdeksan sivun repliikkien lisäksi tarvittiin kaikenlaisia Sorinaan kuuluvia ääniä, joita ripotella tekstin sekaan. Myös itse Aniros-siili pääsi mukaan äänitysvaiheeseen, kun hän pääsi lukemaan oman tarinansa osaksi kuunnelmaa.

Kolmas ja viimeinen projektiviikko koostuikin sitten kaiken materiaalin liittämisestä yhteen. Monien mutkien kautta kaikesta teksti- ja äänimateriaalista muodostui kymmenen minuuttia pitkä ääniteos, jonka joka ikisestä sanasta ja äänestä vastasivat itse sorinalaiset! Yhdessä saatiin aikaiseksi jotain, mitä Sorinassa ei oltu ennen tehty.

-Riikka