Sopimusvuori Ry kotisivu

Suomen Kädentaidot 2019 -messujen yhteistyötä

Suomen Kädentaidot 2019 -messut tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä Sopimusvuori ry:n kanssa ja julkaisee muutaman viikon välein sopimusvuorelaisten tarinoita ja ajatuksia käsitöiden tuomasta hyvästä olosta, mielenvoimasta ja yhteisöllisyydestä. Tässä viimeisin tarina.

Toimintakeskus Sorinassa, Tampereen keskustan tuntumassa, yhteisöllisyys paistaa läpi kaikesta toiminnasta – asiakkaat saavatkin itse vaikuttaa paljon Sorinan arjen sisältöön ja toteutukseen. Sorinassa toimii Hoivis-paja, jossa hoiva-alasta kiinnostuneet voivat tutustua alaan suorittamalla niin teoriaopintoja kuin käytännön harjoitteluakin, kuten ryhmien ohjausta ja tapahtumien järjestämistä. Paja tarjoaa myös mahdollisuuden opinnollistamiseen. Sorinassa kokoontuu lisäksi saman yhteisen katon alla niin päihderyhmä, maahanmuuttajien suomen kielen ryhmä kuin yli 65-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta. 

Kuntoutuja Kirsi on tehnyt Kädentaidot -messuille myyntiin koristeellisesti virkattuja korvakoruja. Lisäksi hän on osallistunut Yhdessä mielenvoimaa -yhteisökäsityön tekemiseen. Kirsille yhteisöllisyys merkitsee todella paljon, kun pääsee pois neljän seinän sisältä vaihtamaan ajatuksia, saamaan uusia ystäviä ja tuntemaan olevansa osa jotakin porukkaa. Hän onkin kirjoittanut omiin palapelin paloihinsa kannustavasti ”iloa arkeen”, ”olet tärkeä” ja ”yhdessä olemme enemmän.”

Kirsi kertoo, että jos hänellä ei olisi käsitöitä, olisi hänen elämänsä vain television katsomista. Käsitöitä tekemällä tuntee olevansa hyvä jossakin ja Kirsi onkin intoutunut jopa myymään käsitöitään torilla. Aluksi hän teki kortteja, mutta sitten Kirsi alkoi virkata myös huiveja. Sittemmin hän on siirtynyt jopa koruihin, vaikka ensin mietti, ettei pystyisi siihen, kun pienet helmetkään ei meinaa pysyä näpeissä. Nyt Kirsi on ottanut kortitkin takaisin valikoimaansa, kun niitä varten on niin kiva ostella leimoja, stansseja, papereita ynnä muuta.

Seuraa somessa: #kädentaidot2019 #hyväolokäsitöistä#yhdessämielenvoimaa #sopimusvuoriry