Sopimusvuori Ry kotisivu

Aniros Siilin päiväkirja: Antiikkia antiikkia!

Otteita Aniroksen päiväkirjasta:

”Sorinaan astuessasi saatat heti kiinnittää huomiosi vanhoihin, elegantteihin ja tummanpuhuviin huonekaluihin. Ovat kyllä massiivisia ja kovin kauniita! Näyttää siltä, että ne ovat nähneet paljon elämää. Lähdin selvittämään näiden hienojen esineiden historiaa ja palasen sainkin siitä selville.

 

Nämä kauniit tummat tammiset huonekalut (kaapit, pöytä ja tuolit) ovat tulleet Sopimusvuorelle aina Keski-Euroopasta Brysselistä saakka.

 

Nämä tummat huonekalut ovat vanhan Karhu Apteekin jäämistöä. Sorinasta löytyy myös kaksi vanhaa ompelukonetta, joista toinen on Singer. Näiden tarinaa en kuitenkaan tiedä.

 

Takana näkyvä piano on erään Tamperelaisen pianonsoitonopettajan Sopimusvuorelle valitsema piano. Rahat saatiin kerättyä ja piano ostettua. Sohva ja nojatuoli ovat talonpoikaisantiikkia.

Tämä taideteos on ehkä Sorinan mielenkiintoisin esine. Veistoksen nimeä en tarkalleen tiedä, mutta teos on vuodelta 1983. Taiteilija on kuuluisa suomalainen kuvanveistäjä, Vieremällä 1915 syntynyt Eva Ryynänen. Ryynänen käytti materiaalina pääasiassa puuta. Ryynäsen ateljee löytyy Vuonislahdelta, jossa samassa pihapiirissä sijaitsee myös hänen kotitalonsa sekä Paaterin kirkko. Nämä ovat nykyään suosittuja matkailunähtävyyksiä. Taideteoksen Sopimusvuorelle lahjoitti aikanaan Annikotisäätiö.

 

Nämä kaapit ovat suomalaista työtä ja ne on kunnostettu ja maalattu aikanaan Työsalilla (nykyinen Työvalmennusyksikkö Kanava).

Talonpoikaisantiikkia. Ylemmässä kuvassa olevat tuolit on verhoiltu uusiksi Kanavassa.

 

 

Sopimusvuorelle huudettiin Hämeenlinnan seminaarista aikoinaan paljon tavaraa, joista osa on nyt Sorinassa. Hämeenlinnan seminaariin tavarat olivat tulleet aina Sortavalan seminaarista asti Kannakselta. Uusi ja vanha sointuvat hyvin yhteen täällä! 🙂 ”

 

-Aniros