Sopimusvuori Ry kotisivu

Aniros Siilin päiväkirja – Viiksien väpätystä

 

Tervehdys kaikille uusille ja vanhoille tovereille!!

Aniros Siili täällä kirjoittelee. Kuten ehkä jo tiedättekin, eilen (29.1.2019) tapasin ensimmäistä kertaa Sorinalaiset ihan livenä. Kuvan he olivat minusta nähneet, mutta nyt oli aika esittäytyä ihan siilikohtaisesti. Minua jännitti niin kovin, että se sai viiksenikin väpättämään. Ennen Sorinaan saapumistani ikuistin hetken valokuvaan. Viikseni väpättivät niin, että meinasin pyörähtää lumihankeenkin! Tarkoituksena oli, että esittelisin itseni yhteisökokouksessa. Onneksi lämmin kahvikupponen ennen h-hetkeä sai minut rauhoittumaan ja lopulta uskalsin näyttäytyä muille! Lakanan alla piilottelu oli aika hauskaa kyllä 🙂  Sainpa vielä hurjan isot taputuksetkin. Olen nyt niin innoissani pääsystäni Sorinaan, että päätin alkaa kirjoittamaan omaa blogia. Blogissani kerron Sorinan puuhasteluista sekä omista ajatuksistani. Toivotan teidät erittäin tervetulleeksi lukemaan siilimäistä ajatuksenvirtaani!

 

Sorinan postilaatikon päällä sai todella hyviä kuvia!

 

Aloitetaan toisesta päivästäni Sorinassa. Nyt on hieman harmainen aamupäivä keskiviikkona 30.1.2019. Hieman vielä unenpöppörössä tepastelin Sorinaan maittavalle aamupalalle. Samalla pohdiskelin, mitähän kaikkea Sorinan keittiössä puuhastellaankaan päivien aikana… Karistin unihiekat silmistäni ja päätin näin hieman uteliaana siilinä mennä hieman tarkkailemaan keittiön aherrusta. Keittiö kiilsi kuin jään pinnasta heijastuva auringon saraste! Siilisilmäni meinasivat oikein sokaistua. Voi kun oma keittiönikin kiiltäisi samaten. Hieman olen ollut huono sitä siivoamaan kun pesäkoloni yläkerran naapuriasukit herra ja rouva oravaisen pikkupoikasten leikit saavat kattoni välillä rapisemaan. Kyselin keittiössä ahertavilta mukavilta ihmisiltä monia kysymyksiä ja he kertoivat minulle keittiön tehtävistä, joista kerron nyt pienen osan.

 

Ystävälliset keittiöläiset ja pöytä joka todella kiiltää! (:

 

 

Sorinan keittiössä valmistuu joka aamu maittava aamupala. Aamupala on tarkoitettu sosiaalisen kuntoutuksen asiakkaille sekä yli 65-vuotiaille kuntoutujille. Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat saavatkin sitten niinsanotut kymppikahvit kymmeneltä, jonka keittiö kattaa. Päivän mittaan keittiössä mm. tiskataan, valmistellaan ruokailua, siivotaan ja tiskataan vielä vähän lisää. Toisena päivänä on leipien tekoa ja toisena päivänä tehdään salaatti. Tämä riippuu siitä, mitä ruokaa Sorinassa on tarjolla. Ruoka tulee Sopimusvuoren Kanavasta maanantaista torstaihin. Ruoka on ollut nopean gallupini mukaan erittäin maittavaa.  Nyt joudun toteamaan, että keittiöläiset puuhastelevat  niin paljon että joudun lopun kerronnan säästämään toiseen kirjoitukseeni. Nyt kiiruhdan opiskelijan ”Helposti käsillä”-ryhmään! Mukava kun luit blogiani! Toivotan oikein mukavaa päivänjatkoa kaikille siilinhalauksen kera<3

-Aniros