Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU SORINAAN

Sopimusvuori ry:n Sorina on toimintakeskus täynnä monipuolista ja tavoitteellista työ- ja ryhmätoimintaa.

 

’’Kohtaamisia sydämellä!’’

 

’’Täällä on vain niin hyvä olla’’, totesi kerran eräs sorinalainen. Sorina on paikka, minne jokaisen on helppo tulla. Meillä tulet kohdatuksi omana itsenäsi ja yhdessä mietimme sinulle sopivan polun kohti parempaa arkea. Sorinan avoimessa, positiivisessa ja tasa-arvoisessa ilmapiirissä sinulla on mahdollisuus vahvistua omien voimavarojesi ehdoilla. Toimintamme tarjoaa mahdollisuuksia uusiin ihmisiin tutustumisesta erilaisiin retkiin, siivoustehtävistä kädentaitoihin ja kahvittelusta leppoisiin seurapeleihin. Lisäksi joka päivä tarjolla on lämmin ateria. Kotoisat ja esteettömät tilamme sijaitsevat Tampereen kaupungin sydämessä, katutasossa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Voit tutustua tarkemmin sinun elämäntilanteeseesi sopivaan palveluun klikkaamalla lue lisää.

Lue lisää

Ajankohtaista

Sorinassa toimintaa riittää myös kesällä!

 

Sorina on läpi kesän auki ja niinpä kesänkin viikko-ohjelma on täynnä kaikkea kivaa! 🙂 Tästä voit tutustua, mitä kaikkea meillä tapahtuu.

Sorinan viikko-ohjelma kesä pdf <– Tässä viikko-ohjelma pdf tiedostona

 

Lentävät pallot

 

Tänään Sorinassa  on ollut vauhdikasta meininkiä! Tänään alkoi jongleeraus ryhmä. Opettelimme pallojen käsittelyä, kahden pallon heittoa yhdellä kädellä ja koitimme heittää kolmellakin pallolla. Meillä oli hyvä ryhmän ohjaaja ja kaikilla oli erittäin hauskaa! Yritys oli kovaa, vaikka ei nyt heti mestareiksi tultukaan jongleerauksessa. Onneksi meillä jatkuu harjoittelut ensi viikolla taas!

Kevätretki 2019

Aniros täällä taas tervehtii Teitä kaikkia!

Ette voikaan arvata, että mitä tapahtui tiistaina 7.5.! Minäpäs kiipesin Sorinan edessä odottelevaan bussiin ja päädyin Sorinan ja Kaarisillan väen yhteiselle kevätretkelle. Voisinkin nyt kertoa teille, että mitä kaikkea retkellä tapahtuikaan.

Retki alkoi kauniin keväisenä toukokuun aamuna. Istahdin bussin etupenkkiin, josta näin maisemat kaikkein parhaiten. Bussissa odottelikin jo Kaarisillasta tulleet retkeläiset. Klo. 9:30, kun kaikki oltiin saatu lastattua bussin kyytiin, starttasi kuskina toiminut Akseli bussin Sorinasta kohti Näsijärven kierrosta.

Aloitimme retken kurvaamalla Suomen pisimpään maantietunneliin, eli Tampereen Rantatunneliin. Hurjan pitkässä tunnelissa näimme sinisen valaistuksen kohdassa, missä tunneli alittaa Tammerkosken. Matkanjohtajana toimi Juhani Viita ja hänellä riitti monenmoisia mielenkiintoisia tarinoita Tampereesta sekä Tampereen ja Näsijärven historiasta.

Retkemme ensimmäinen pysähdys tehtiin Kurun Parkkuussa sijaitsevaan E. Väisäsen kivityöliikkeeseen. Liikkeen pihassa oli esillä lukemattomia kauniita kivitöitä, mm. patsaita, pöytiä ja penkkejä sekä hautakiviä, jotka muuten ovatkin liikkeen eniten myynyt tuote. Paikan päällä saimme liikkeen toimitusjohtajalta, Petriltä, esittelykierroksen. Saimmepa tutustua siellä myös Pirkanmaan maakuntakiveen, pallograniittiin. Myös myymälän ovet olivat avoinna ja osa porukasta löysikin matkamuistoksi mm. kivestä tehtyjä kelloja, lämpömittareita, pannunalusia ja korvakoruja.

Kurusta kun lähdimme jatkamaan matkaa puolen päivän aikaan, alkoikin olla jo nälkä. Siispä suuntasimme kohti seuraavaa kohdetta, Ruovedellä sijaitsevaa Muroleen kanavaa ja Muroleen Kesäkahvilaa. Kesäkahvilassa nautimme oikein makoisat lounaat jälkiruokakahveineen. Lounaan jälkeen oli aikaa kuljeskella katselemassa kanavaa ja sen ympäristöä lämpöisessä auringonpaisteessa.

Ruovedeltä matkamme jatkui kohti viimeistä matkakohdettamme, Liutun Maalaistaloa. Matkalla Juhani laittoi kyytiläisten aivonystyrät koetukselle, kun järjesti leikkimielisesti Kaarisillan ja Sorinan välille Tampere-aiheisen tietokilpailun. Visassa oli melko tiukkojakin kysymyksiä ja vaikka siilinmuistini ei kaikkeen taipunutkaan, niin hienosti kysymyksiin sateli vastauksia ja lopputuloksena oli mukavasti 4-4 tasapeli.

Saapuessamme Maalaistalolle oli pihassa meitä odottelemassa uteliaat ja varsin kiltit aasit Alpo ja Kerttu. Kanojakin siellä oli, mutta ne jäivät vain hieman vähemmälle huomiolle aaseilta. Alpo ja Kerttu saivat poseerata monissa, monissa valokuvissa ja saivat mutusteltavakseen voikukan lehtiä. Maalaistalon kahvilan emäntä oli leiponut meille aamulla ihanan pehmeitä voisilmäpullia, jotka maistuivatkin suussa sulavilta kahvin ja teen kera. Pullakahvien jälkeen kiertelimme kahvilan yhteydessä olevaa puotia. Puodissa oli myytävänä mitä suloisimpia koriste- ja käyttötavaroita. Tarttuipa tästäkin puodista joillekin kotiin viemisiä mukaan.

Liutun Maalaistalolta lähdimmekin sitten kotimatkalle. Matka taittui Tampere-aiheisia lauluja laulellen sekä Juhanin kertomia kaskuja kuunnellen. Kotiin saavuttaessa olikin jo hieman väsynyt, mutta retkestä iloisena erittäin aurinkoinen ja lämmin olo.

Retki sujui todella kivasti, kaikilla oli niin hauskaa. Jäämmekin innolla odottelemaan retkeä seuraavaa… 😊

 

Keväisin terveisin,

Aniros

Suomen Kädentaidot 2019 -messujen yhteistyötä

Suomen Kädentaidot 2019 -messut tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä Sopimusvuori ry:n kanssa ja julkaisee muutaman viikon välein sopimusvuorelaisten tarinoita ja ajatuksia käsitöiden tuomasta hyvästä olosta, mielenvoimasta ja yhteisöllisyydestä. Tässä viimeisin tarina.

Toimintakeskus Sorinassa, Tampereen keskustan tuntumassa, yhteisöllisyys paistaa läpi kaikesta toiminnasta – asiakkaat saavatkin itse vaikuttaa paljon Sorinan arjen sisältöön ja toteutukseen. Sorinassa toimii Hoivis-paja, jossa hoiva-alasta kiinnostuneet voivat tutustua alaan suorittamalla niin teoriaopintoja kuin käytännön harjoitteluakin, kuten ryhmien ohjausta ja tapahtumien järjestämistä. Paja tarjoaa myös mahdollisuuden opinnollistamiseen. Sorinassa kokoontuu lisäksi saman yhteisen katon alla niin päihderyhmä, maahanmuuttajien suomen kielen ryhmä kuin yli 65-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta. 

Kuntoutuja Kirsi on tehnyt Kädentaidot -messuille myyntiin koristeellisesti virkattuja korvakoruja. Lisäksi hän on osallistunut Yhdessä mielenvoimaa -yhteisökäsityön tekemiseen. Kirsille yhteisöllisyys merkitsee todella paljon, kun pääsee pois neljän seinän sisältä vaihtamaan ajatuksia, saamaan uusia ystäviä ja tuntemaan olevansa osa jotakin porukkaa. Hän onkin kirjoittanut omiin palapelin paloihinsa kannustavasti ”iloa arkeen”, ”olet tärkeä” ja ”yhdessä olemme enemmän.”

Kirsi kertoo, että jos hänellä ei olisi käsitöitä, olisi hänen elämänsä vain television katsomista. Käsitöitä tekemällä tuntee olevansa hyvä jossakin ja Kirsi onkin intoutunut jopa myymään käsitöitään torilla. Aluksi hän teki kortteja, mutta sitten Kirsi alkoi virkata myös huiveja. Sittemmin hän on siirtynyt jopa koruihin, vaikka ensin mietti, ettei pystyisi siihen, kun pienet helmetkään ei meinaa pysyä näpeissä. Nyt Kirsi on ottanut kortitkin takaisin valikoimaansa, kun niitä varten on niin kiva ostella leimoja, stansseja, papereita ynnä muuta.

Seuraa somessa: #kädentaidot2019 #hyväolokäsitöistä#yhdessämielenvoimaa #sopimusvuoriry