Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU SORINAAN

Sopimusvuori ry:n Sorina on toimintakeskus täynnä monipuolista ja tavoitteellista työ- ja ryhmätoimintaa.

 

Tutustuminen joka maanantai klo 14, tervetuloa!

 

’’Kohtaamisia sydämellä!’’

 

’’Täällä on vain niin hyvä olla’’, totesi kerran eräs sorinalainen. Sorina on paikka, minne jokaisen on helppo tulla. Meillä tulet kohdatuksi omana itsenäsi ja yhdessä mietimme sinulle sopivan polun kohti parempaa arkea. Sorinan avoimessa, positiivisessa ja tasa-arvoisessa ilmapiirissä sinulla on mahdollisuus vahvistua omien voimavarojesi ehdoilla. Toimintamme tarjoaa mahdollisuuksia uusiin ihmisiin tutustumisesta erilaisiin retkiin, siivoustehtävistä kädentaitoihin ja kahvittelusta leppoisiin seurapeleihin. Lisäksi joka päivä tarjolla on lämmin ateria. Kotoisat ja esteettömät tilamme sijaitsevat Tampereen kaupungin sydämessä, katutasossa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Voit tutustua tarkemmin sinun elämäntilanteeseesi sopivaan palveluun klikkaamalla lue lisää.

Lue lisää

Ajankohtaista

Kiitos Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle suuresta kirjalahjoituksesta!

 

 

Sorinan kirjahylly sai uutta loistoa, kun saimme Pesu ry:ltä ison kirjalahjoituksen <3

 

 

Sorinalaisten ”Kohtaamisia sydämmellä”- ääniteos

Olen sairaanhoitajaopiskelija Riikka. Suoritin aiemmin syksyllä Sorinassa viiden viikon harjoittelujakson, jonka aikana minulla heräsi ajatus siitä, että haluaisin päästä toteuttamaan asiakkaiden kanssa yhdessä jonkinlaista ääniteosta. Tähän järjestyikin harjoittelun jälkeen mahdollisuus ja aloitin kolmen viikon tiiviin kuunnelmaprojektin.

Ensimmäinen viikko meni tiiviisti siinä, kun keräilin Sorinan asiakkailta materiaalia kuunnelman käsikirjoitukseen. Kyselylomakkeen ja keskusteluhetkien kautta minulle alkoi kerääntyä todella paljon tekstimateriaalia, josta yhdessä yhden sorinalaisen kanssa saatiin kasattua kahdeksan sivua pitkä käsikirjoitus ääniteosta varten. Teokseen sisältyi myös Aniros-siilin oma tarina.

Toisella projektiviikolla kuljinkin tiiviisti puhelimen kanssa ympäri Sorinaa äänittämässä kuunnelmaa varten kaikenlaista äänimaailmaa. Kahdeksan sivun repliikkien lisäksi tarvittiin kaikenlaisia Sorinaan kuuluvia ääniä, joita ripotella tekstin sekaan. Myös itse Aniros-siili pääsi mukaan äänitysvaiheeseen, kun hän pääsi lukemaan oman tarinansa osaksi kuunnelmaa.

Kolmas ja viimeinen projektiviikko koostuikin sitten kaiken materiaalin liittämisestä yhteen. Monien mutkien kautta kaikesta teksti- ja äänimateriaalista muodostui kymmenen minuuttia pitkä ääniteos, jonka joka ikisestä sanasta ja äänestä vastasivat itse sorinalaiset! Yhdessä saatiin aikaiseksi jotain, mitä Sorinassa ei oltu ennen tehty.

-Riikka

Kesäretki Ahlmannin koulutilan maaseutumiljööseen

 

Joskus kaupungin vilinästä on kiva käydä nauttimassa maaseudun rauhasta. Tampereella se on onneksi helposti mahdollista ihanan Ahlmannin koulutilan ympäristössä! Puitteet tarjoavat puutarhan vihreyttä, maaseudun tuoksuja ja lehmien loikoilua laitumella.  Voit myös piipahtaa tilapuodissa ostamassa tilalla tuotettuja tuotteita. Sorinalaiset kävivät piipahtamassa Ahlmannilla, ja toivat sieltä tuliaisiksi näitä kesäisiä maaseudun kuvia <3