Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU SORINAAN

TERVETULOA SORINAAN

Sorina on kaupungin sydämessä sijaitseva sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan toimipiste. Valoisat tilamme ovat esteettömät, yhdessä kerroksessa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Toimintamme on kohdennettu aikuisille, jotka tarvitsevat sosiaalista kuntoutusta, osallisuutta vahvistavaa kuntouttavaa työtoimintaa tai työhön ja koulutukseen suuntaavaa kuntouttavaa työtoimintaa.

Lisäksi palvelumme tarjoaa päivätoimintaa yli 65-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille Hoivis-pajan tukemana. Hoivis-pajassa hoiva-alasta kiinnostuneet asiakkaat saavat valmiuksia edetä kohti opiskelu ja/tai työelämää yli 65-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien parissa tapahtuvan käytännön harjoittelun kautta.

Lue lisää

Ajankohtaista

Toimintakeskus Sorina täyttää 5-vuotta aprillipäivänä 1.4.2019! Tervetuloa juhlimaan!

 

Viisi vuotta sitten Pirkonhovin palvelukeskus lastasi tavarat muuttoautoon. Sorinkadulla odotti avarat, katutasossa olevat esteettömät ja viihtyisät tilat. Tavarat saatiin paikalleen ja Palvelukeskus Sorinan toiminta pääsi alkuunsa aprillipäivänä 1.4.2014. Viiteen vuoteen on mahtunut paljon ihania ihmisiä, monenlaista toimintaa ja yhteistyötä sekä toiminnan muuttumista ja kasvua. Aprillipäivä on koittamassa jälleen ja tänä vuonna on aika juhlia Toimintakeskus Sorinan 5-vuotissynttäreitä! Tervetuloa kaikki kolleegat, yhteistyökumppanit, asiakkaat, omaiset ja muuten vaan toiminnastamme kiinnostuneet viettämään syntymäpäiviämme rennossa porukassa! ♥ Pidämme avoimet ovet klo 13-15, kahvipannu on kuumana koko iltapäivän ja 60 ensimmäiselle tarjoamme synttärileivokset!

Tervetuloa!

Suomen kielen opetusta Sorinassa

 

Sorinassa sekä Kaarisillassa on maahanmuuttajille suunnattu Suomen kielen ryhmä, jossa opiskellaan suomen kieltä, sekä lukemista ja kirjoittamista. Osan ryhmäläisten kohdalla lähtökohta oli se, ettei yhteistä kieltä ollut juuri lainkaan. Osa osasi hieman suomenkieltä ja osa ei osanut lukea/kirjoittaa lainkaan. Kuvassa toinen opettajista kertomassa koko Sopimusvuori ry:n henkilöstölle ryhmän taustoista, tavoitteista ja edistymisestä, sekä ryhmän meiningistä muuten vaan. Ryhmä on edistynyt huimasti ja tulokset ovat olleet tosi vaikuttavia! Kaksi on tähän mennessä oppinut lukemaan ja edistymistahti on kaikenkaikkiaan hurja!! Aivan mahtavaa!! 💖😊 Suurkiitos KM luokanopettaja Arjalle (kuvassa) ja KT luokanopettaja Marja-Liisalle! Teette tärkeää ja todella hienoa työtä suurella sydämmellä. 😍

 

 

 


#sopimusvuoriry #toimintakeskussorina#kaarisillantoimintakeskus

 #kuntouttavatyötoiminta#sosiaalinenkuntoutus #suomenkielenryhmä#maahanmuutto #josmeitäeiolisi

Aniros Siilin päiväkirja: Antiikkia antiikkia!

Otteita Aniroksen päiväkirjasta:

”Sorinaan astuessasi saatat heti kiinnittää huomiosi vanhoihin, elegantteihin ja tummanpuhuviin huonekaluihin. Ovat kyllä massiivisia ja kovin kauniita! Näyttää siltä, että ne ovat nähneet paljon elämää. Lähdin selvittämään näiden hienojen esineiden historiaa ja palasen sainkin siitä selville.

 

Nämä kauniit tummat tammiset huonekalut (kaapit, pöytä ja tuolit) ovat tulleet Sopimusvuorelle aina Keski-Euroopasta Brysselistä saakka.

 

Nämä tummat huonekalut ovat vanhan Karhu Apteekin jäämistöä. Sorinasta löytyy myös kaksi vanhaa ompelukonetta, joista toinen on Singer. Näiden tarinaa en kuitenkaan tiedä.

 

Takana näkyvä piano on erään Tamperelaisen pianonsoitonopettajan Sopimusvuorelle valitsema piano. Rahat saatiin kerättyä ja piano ostettua. Sohva ja nojatuoli ovat talonpoikaisantiikkia.

Tämä taideteos on ehkä Sorinan mielenkiintoisin esine. Veistoksen nimeä en tarkalleen tiedä, mutta teos on vuodelta 1983. Taiteilija on kuuluisa suomalainen kuvanveistäjä, Vieremällä 1915 syntynyt Eva Ryynänen. Ryynänen käytti materiaalina pääasiassa puuta. Ryynäsen ateljee löytyy Vuonislahdelta, jossa samassa pihapiirissä sijaitsee myös hänen kotitalonsa sekä Paaterin kirkko. Nämä ovat nykyään suosittuja matkailunähtävyyksiä. Taideteoksen Sopimusvuorelle lahjoitti aikanaan Annikotisäätiö.

 

Nämä kaapit ovat suomalaista työtä ja ne on kunnostettu ja maalattu aikanaan Työsalilla (nykyinen Työvalmennusyksikkö Kanava).

Talonpoikaisantiikkia. Ylemmässä kuvassa olevat tuolit on verhoiltu uusiksi Kanavassa.

 

 

Sopimusvuorelle huudettiin Hämeenlinnan seminaarista aikoinaan paljon tavaraa, joista osa on nyt Sorinassa. Hämeenlinnan seminaariin tavarat olivat tulleet aina Sortavalan seminaarista asti Kannakselta. Uusi ja vanha sointuvat hyvin yhteen täällä! 🙂 ”

 

-Aniros

Hiljaa hyvä tulee, sanoi Aniros. 

Maalausprojektimme etenee pikkuhiljaa. Huone on saanut jo värikseen Sorinamaista hellää oranssia väriä. Huoneen käyttötarkoitus on vielä hieman pohdinnan alla. Vielä yksi kerros maalia, niin huone alkaa olemaan maalauksen suhteen valmis. Sitten Aniros kumppaneineen pääseekin siivoilemaan ja sisustaminen voi alkaa! 🙂