Sopimusvuori Ry kotisivu

Toiminta

Näsinkulman Klubitalon työpainotteinen päivä jakautuu kolmeen työyksikköön. Klikkaa otsikoita lukeaksesi lisää.

Majakka (Projektit & verkostot)

Tukee työllistymiseen liittyvissä asioissa sekä organisoi kurssitoimintaa, joka on tarkoitettu kaikille jäsenille. Organisoi myös Klubitalon verkostoyhteistyön.

Konttori (Vastaanotto & hallinto)

Vastaanottaa uudet jäsenet, ylläpitää jäsenrekisteriä sekä hoitaa kirjanpitoa ja kassaa.

Kultajyvä (Ateria & tapahtuma)

Valmistaa päivittäin maittavan lounaan jäsenille sekä ylläpitää Caféta Ravintola Kultajyvässä. Yksikkö luo myös viihtyisät puitteet erilaisille tapahtumille.

 

Klubitalosta, jäsenyydestä ja muusta toiminnasta löydät tietoa näiden linkkien takaa:

Mikä on Klubitalo?

Vapaa-ajan toiminta

Kuinka liityn jäseneksi?

Klubitalolta jäsen saa halutessaan tukea koulutukseen ja työelämään siirtymisessä. Klubitalo tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin koulutuksiin, joista osa on Klubitalon jäsenten ohjaamia ja osa toteutetaan yhteistyössä ulkopuolisten tahojen kanssa.

Siirtymätyö

Siirtymätyö on tärkeä osa klubitalomallin mukaista toimintaa. Klubitalon jäsenille etsitään osa-aikaista työtä avoimilta työmarkkinoilta siirtymätyöohjelman avulla. Siirtymätyö on suoritustason työtä, joka ei edellytä erityisosaamista tai koulutusta. Työ on määrä- ja osa-aikaista ja siitä maksetaan työehtosopimuksen mukainen palkka. Klubitalon työvalmentaja vastaa työhön perehdytyksestä ja antaa siirtymätyöntekijälle tukea työjakson aikana. Työvalmentaja myös paikkaa tarvittaessa mahdollisia poissaoloja.

Osallistuminen työelämään on tärkeä osa kuntoutumista. Työnteko luo omalta osaltaan pohjaa itsetunnolle ja elämänhallinnalle. Siirtymätyö auttaa Klubitalon jäseniä saamaan työkokemusta, lisäansioita ja tietoa omasta työkyvystä. Siirtymätyö voi toimia myös ponnahduslautana takaisin työelämään.

 

”Sain juuri päätökseen 5 kuukauden siirtymätyöjakson Lielahden kartanolla, jossa tein siivoustöitä. Näsinkulman Klubitalolta sain hyvää tukea siirtymätöihin. Rohkeus on kasvanut ja itsenäinen työ kehitti päätöksentekokykyäni. Päivärytmi on parantunut ja pääsen paremmin ylös aamuisin. Olen aloittamassa ravintola- ja cateringalan osatutkinnon kahvilatyöstä Klubitalon Kultajyvä -yksikössä. Klubitalolla on kiva tavata ihmisiä ja täällä saa vertaistukea sekä neuvoa pulmatilanteissa.”
– Satu 48 v.