Kultajyvä vastaa Näsinkulman keittiön ja kahvilan toiminnasta sekä tapahtumien organisoinnista. Yksikkö tarjoaa jäsenille otolliset puitteet siirtymätyöhön valmentumiselle, sillä Kultajyvässä tehtävä työ on konkreettista käytännön työtä. Työtehtäviä on esimerkiksi lounaan valmistukseen osallistuminen, kauppareissut, ruokaostosten budjetointi ja ruokalistojen suunnittelu. Yksikössä tehdään perusarjen töitä pyykinpesusta siivoamiseen ja ruoanvalmistuksesta tiskaamiseen.

Päivittäisiin työtehtäviin kuuluu myös kahvilatoiminta, jossa jäsenet saavat valmiuksia muun muassa kassatyöskentelyyn ja asiakaspalveluun. Niin halutessaan mahdollista on myös kahvilapalveluiden osatutkinnon suorittaminen. Kultajyvässä lounaat valmistetaan alusta asti itse käyttäen suurtalouskeittiön laitteita ja vaikka tilat ja laitteet ovat ammattimaiset, emme vaadi keneltäkään keittiöalan koulutusta. Tästä huolimatta edellytämme laatusuositusten ja asiaankuuluvan hygieniatason mukaista toimintaa kaikilta keittiöyksikön jäseniltä.

Kultajyvä vastaa myös erilaisiin sisäisiin tapahtumiin liittyvästä tarjoilusta sekä tilan somistamisesta. Klubitaloilla on tapana juhlistaa yhdessä mm. kuukauden sankareita ja kalenterivuoden erilaisia teemoja.

”Klubitalo on tuonut sisältöä elämään sekä parantanut päivärytmiä. Yhdessä tekeminen on mukavaa ja täällä on mukavia jäseniä. Kultajyvässä olen oppinut uusia taitoja ja olen alkanut tykkäämään ruoanlaitosta. Suoritan paraikaa ravintola- ja cateringalan osatutkintoa oman opintosuunnitelman mukaisesti ja toteutan kahvilapalveluita osittain täällä Kultajyvässä. En luultavasti olisi aloittanut opiskeluja ilman Klubitaloa.” – Taika 34 v.