Sopimusvuori Ry kotisivu

Jääkarhut

2016 Kultajyvässä Petskun idealamppu paloi kirkkaana ratkaisusta jääkarhujen hädästä ilmastonmuutoksen kourissa.
Syksyllä jääkarhut realisoituvat klubilaisiksi.
Siitä lähtien jääkarhut kokoontuivat kaksi kertaa kuussa pelastamaan maailmaa.
Avantouinnin terveysvaikutuksista:
Flunssat pysyvät poissa, uni maistuu, hyvä olo ja hymynaama, murheet jäävät avantoon. Uskaltamisen tie, pystyn tekemään sen ja sen muussakin elämässä.
Jos avantouinnista tekisi hassun meemin nettiin:
Kalifornian rannalla elämänsä kunnossa olevat nuoret surffaamassa ja vieressä kuva jossa mummot menevät reikään jäässä, nykyään tosin kaikenikäisiä ja kaikenlaisia, suosiotaan kasvattanut.
Kuumat ja kylmät paikat joissa jääkarhut vierailivat kiertueellaan:
Rauhaniemi, yleensä paljon porukkaa, CNN:n kautta kansainvälistäkin huomiota saanut eli nykyään kyseistä paikasta ei saisi kertoa koska kansat kautta maailman kokoontuvat sinne…japanilaisia kirkuvia turisteja on hauska seurata…😊
Kaupinoja: Myös Näsimeren aavojen aaltojen äärellä, käsittämättömän kuuma omaan makuuni, mutta Näsimeren syvyyksien poreet…
Kaukajärven syrjäisessä sähkösaunassa maailmaa ihmettelemässä taivaan alla ja höyrymakkara😊.
Joka saunasta löytyi myös tuttua ja tuntematonta höpinä ja napina seuraa ja yksinkin saa olla omissa ajatuksissaan, oma valinta.
Lisäksi kävimme Suolijärvellä saunatta ulkoilumajan kautta joka taas kokemuksen ja vaikutuksiltaan erilaine kuin saunan kautta, tässä lähinnä piristyy kun saunan kautta käytynä tulee raukean mukava väsymys joka seuraa seuraavaan päivään, aamusta makeat unet.
Kahdella sanalla kiteyttäen…Hyvää oloa! 😊

Näsinkulma KIINNI ma-ti

Klubitalo KIINNI maanantain ja tiistain, 25-26.2. Syynä vakava vesi -ja viemäriongelma. Vian pitäisi korjaantua alkuviikon aikana.

Kotiteatteriprojektin loppuraportti

Kotiteatteriprojekti : teatteri toipumisen välineenä -hankkeen loppuraportti on nyt luettavissa osoitteessa:
https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/62728

THEATRE-kotiteatteriprojekti oli Sopimusvuori ry:n ja Oy:n kanssa yhteistyössä toteutettu ja Suomen Akatemian rahoittama kaksivuotinen taide- ja tutkimusprojekti, jossa tutkittiin asumispalveluasukkaiden kotiin liittyviä ajatuksia ja kokemuksia sekä tutkivan teatteritoiminnan mahdollisuuksia toimia osana kuntoutusta.

Tutkivan teatteriryhmän osallistujat olivat Näsinkulman Klubitalon jäseniä ja henkilökuntajäseniä sekä Sopimusvuoren yksiköiden asiakkaita.

Huikea hanke huipentui viime kesänä menestyksekkäästi MielenTilat-teatterifestariin Lielahden kartanolla.

Kiitokset kaikille projektiin osallistuneille hienosta työstä!

Näsinkulma muuttaa tiistaina 12.2.2019

Näsinkulman Klubitalo muuttaa ensi viikolla uusiin tiloihin ja keskiviikosta 13.2. alkaen uusi osoite on Kauppakatu 7A.
Ulko-oven vieressä on summeri, jossa lukee Näsinkulma.

Klubitalo on muutosta huolimatta avoinna joka päivä. Poikkeuksena normaaliin toimintaamme on se, ettemme pysty tekemään lounasta yhdessä jäsentemme kanssa viikolla 7.

Sähköposteihin pyrimme vastaamaan heti, kun saamme tietoliikenneyhteydet käyttöön uudessa Klubitalossa.
Kiireellisissä asioissa kannattaa ottaa yhteys Klubitaloon puhelimitse 010 526 6214.

Uusi esitteemme löytyy tästä.

Näsinkulman Pouta

”Hei! Olen Näsinkulman Pouta-papukaija. Luonteeltani olen avulias, lempeä ja leikkisä. Olen aiemmin lennellyt muuttolintuparven mukana ympäri maailmaa, mutta tuntenut itseni aina hieman oudoksi siinä parvessa. Väritykseltänikin olin erilainen kuin he, pinnalta sininen, mutta alushöyhenissäni on koko sateenkaaren kirjo – ne värit vain pidin silloin piilossa. Haluaisin viettää aikaa muiden lintujen kanssa, mutta sosiaalisissa taidoissa minulla on vielä opeteltavaa: tykkään toistella mitä muut sanovat ja joitakin tämä saattaa ärsyttää. Viimeisimmällä reissullani uuvuin ja jäin parvesta jälkeen. Laskeuduin Näsinkulman Klubitalon räystäälle hengähtämään, jolloin minua tultiin katolle vastaan ja toivotettiin iloisesti tervetulleeksi matalan kynnyksen taloon. Näitä kansainvälisen klubitalomallin paikkoja olinkin lentomatkoillani nähnyt jo useita täällä Suomessakin. Päätin heti jäädä tutustumaan!

Täältä olen löytänyt ystäviä ja oppinut hyväksymään itseni ainutlaatuisena papukaijana – rohkaistuin esittelemään myös värikkäät alushöyheneni! Opin, ettei minun tarvitsekaan olla kuin muut ja olen täydellinen sellaisena kuin olen. Kaikki outoudet ja erilaisuudet minussa ovatkin vahvuuksia ja voimavaroja, esimerkiksi asioiden toistaminen sopii hyvin vastaanotto- & hallintoyksikkö Konttorin puhelinvaihteen hoitamiseen. Lentotaitoni puolestaan on erittäin hyödyllinen talon sisäisen postin kuljettamisessa ja nokallani naputan nopeasti ateria- ja tapahtumayksikkö Kultajyvän kassaa. Näsinkulmasta olen saanut säännönmukaisuutta arkeeni ja olen huomannut, että jaksankin tehdä töitä. Projekti- ja verkostoyksikkö Majakan valo on ohjannut minua pikkuhiljaa kohti uutta haavettani: päästä siirtymätyön kautta näkövammaisten opaspapukaijaksi.”