Sopimusvuori Ry kotisivu

Opiskeluaika Näsinkulmassa

Olen Sari Heikkinen 53-vuotias Ivalosta ja Lapin ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaopiskelijana ja aloittanut 1.5-20 opiskeluni. Olen ollut täällä Näsinkulman klubitalolla mielenterveys- ja päihdetyön harjoittelujaksolla 27.7 alkaen yhteensä kuusi viikkoa, viimeinen viikko on menossa. Ja kohta kotimatka pohjoiseen alkaa.

Tänne tullessani en tiennyt Klubitalon toiminnasta juurikaan mitään tai oikeastaan en mitään. Tietysti hieman googlettelin ja lueskelin Näsinkulman Klubitalon sivuja. Ja niitä tutkiessani rakensin mielessäni jonkinlaisen mallin, ei ihan kaikki ajatukseni mennyt kohilleen,, mutta suurin osa kyllä.

Harjoittelupaikkana tämä on ollut aivan ihana, hyvä ja osaava henkilökunta ja auttavainen jäsenistö, täällä on saanut olla aivan oma itsensä, ei tarvitse esittää ns. mitään roolia. Olen oppinut paljon uusia asioita ja olen myös päässyt sisäistämään Klubitalo mallin. Joka perustuu Klubitalon standardeihin ja jäsenistölle vapaaehtoisuuteen.

Olen saanut tehdä paljon itsenäistä työskentelyä ryhmässä ja itsekseen. Olen saanut ohjata, opastaa ja olla ohjattavana ja opastettavana. Kaikilta yhteisön jäseniltä ja henkilökunta jäseniltä on aina voinut kysyä, jos on ollut jokin asia mitä ei ole ymmärtänyt tai osannut. Vaikkakin on ollut merkitty ohjaaja opiskeluajakseni, niin koko työyhteisö on mukana opiskelijan ohjauksessa ja jokapäiväisessä toiminnassa. Täällä ei ole tuntunut missään vaiheessa, että olisi jäänyt yksin johonkin tai jonkun asian / tehtävän kanssa.

Täällä opiskelija tuntee olevansa tervetullut ja hän saa ohjausta / opastusta, kaikilta henkilökuntajäseniltä ja jäseniltä.