Sopimusvuori Ry kotisivu

Munkkikierros 6.7.2020

 

Tavoitteenamme oli löytää Tampereen paras munkkipaikka ja maistella siinä sivussa useampaakin munkkilaatua. Olimme päättäneet käydä Pyynikin näkötornilla, Laukontorilla sekä Kauppahallissa. Mukana oli kuusi munkkien gastronomiaan perehtynyttä maistelijaa. Seuraavaksi arvioimme kunkin kahvilan munkit sekä paljastamme parhaat munkit pyöräyttävän paikan. Arvosteluasteikko on 1 – 10.

  1. Pyynikin näkötornin munkkikahvila

Näkötornin kahvila oli kierroksemme ennakkosuosikki, olihan yksi maistelija ollut täällä töissäkin. Munkkeja sai tavanomaisen lisäksi myös gluteenittomana sekä vegaanisena, ja mahdollisuus oli ostaa myös edellisen päivän munkkeja halvempaan hintaan. Parasta laatua etsivinä emme turvautuneet eilispäivän vaihtoehtoon, mutta gluteenittoman ja vegaanisen vaihtoehdon otimme maisteluun.

Plussaa

+ Pehmeys, pinnan rapeus (erityisesti vegaanimunkissa)

+ Vaihtoehtojen runsaus

+ Runsaasti sokeria

Miinusta

– Voimakas kardemumman maku (osan raatilaisista mielestä)

– Palmuöljyssä paistettu

Arvosana: 9.

  1. Laukontorin munkkikahvila

Kävelimme seuraavaksi Laukontorille, joka olikin auringon paistaessa miljöönä miellyttävä. Laukontorin munkkikahvila mainosti munkkiensa olevan jopa Pyynikin maankuuluja munkkeja parempia. Munkeista oli vain yhdenlaisia vaihtoehtoja, eivätkä ne valitettavasti olleet kovin tuoreita. Pienenoloisessa kojussa niitä ei ehkä pystytäkään paistamaan, vaan ne on kuljetettu paikalle muualta.

Plussaa

+ Maku hyvä

Miinusta

– Vaihtoehtojen puute

– Rasvainen jälkimaku suussa

– Munkkien kovuus ja kuivuus

Arvosana: 7.

  1. Kauppahallin leipomo

Mahat jo lähes täynnä munkkia siirryimme vähän matkan päähän kauppahallille. Lukuisten kojujen joukosta valitsimme Kauppahallin leipomon, jossa jäljellä oli vain yksi munkki. Gluteenitonta tai vegaanista vaihtoehtoa ei ollut. Tämä kuitenkin riitti, sillä olimme jo niin täynnä edellisistä herkuista.

Plussaa

+ Hyvä palvelu

+ Rapea kuori

Miinusta

– Kuiva

– ”Kuin sokeroitu pulla”

– Ei kuohkea

Arvosana: 7.

Voittaja ja loppupäätelmät

Voittajaksi valikoitui ylivoimaisesti Pyynikin näkötornin kahvilan munkit. Niiden tuoreudelle, kuohkeudelle ja maulle eivät toiset munkit vetäneet mitenkään vertoja. Laukontorin munkkikahvila ja Kauppahallin leipomo jäivät jaetulle jumbosijalle. On kuitenkin mainittava, että raatilaiset pitivät Kauppahallin munkkia Laukontorin vaihtoehtoa parempana, vaikka numeeriseksi arvosanaksi tulikin molemmilla sama. Arvosteluasteikko on siis saattanut hieman heitellä, liekö sokeri vaikuttanut tähän. Suosittelemme siis munkinnälkäisiä edelleen kiipeämään Pyynikin harjulle asti, tosin kyseisen firman munkkeja saa nykyään myös Kauppahallista.

-Jenni