Sopimusvuori Ry kotisivu

EtäKlubi

Muutamat viikot ennen poikkeustilan alkamista olivat minulle ahdistavaa aikaa. Koko ajan tulvi lisää uutisia koronan leviämisestä Suomeenkin ja mahdollisista rajoituksista. Maanantaina 16.3. kuitenkin rysähti ja kovaa. Klubi jouduttaisiin sulkemaan ainakin kahdeksi viikoksi, ja seuraavana päivänä tämä aika oli muuttunut hallituksen julistamien rajoituksien vuoksi kuukaudeksi. Tänään on 4.5., ja tässä vaiheessa poikkeustila on kestänyt lähes kaksi kuukautta. Onneksi en tiennyt vielä tuolloin maaliskuussa, että poikkeustila kestäisi näinkin pitkään. Nyt olen kuitenkin ihan tyytyväinen ja onnellinen, poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta. No, minulla on asiat paremmin kuin monella muulla. Saan viettää tätä aikaa mieheni kanssa, ja myös luonto on ollut suuri ilon ja lohdun tuoja. Arjen jatkumisella etäklubissa on myös suuri merkitys hyvään olooni.

Parina päivänä ennen klubitalon sulkeutumista puhuttiin jonkinlaisesta etätoiminnasta, mutta kukaan ei osannut aavistaakaan, miten monipuolista toiminnasta tulisi. Siitä kiitos kuuluu ihanille henkilökuntajäsenille. Näinä aikoina on puhuttu paljon ”etulinjassa” tehtävästä työstä, ja klubin työntekijät ovat olleet todellisia mielenterveystyön etulinjassa taistelevia. Muutamassa viikossa on pantu liikkeelle kokonainen uusi klubitalomuoto, etäklubi. Joka päivä voi tietokoneen välityksellä nähdä samat tutut iloiset naamat kuin klubilla aiemminkin. Aamu on mukava aloittaa facebookin etäkahveilla, ja jokaiseen päivään mahtuu niin paljon lähetystä, ettei kaikkea jaksa edes katsoa.

Lähetysten lisäksi jäsenet pääsevät klubitalomallin mukaisesti myös osallistumaan itse. Minä olen ollut mukana akkreditointi- ja markkinointipajassa sekä Konttorin yksikkökokouksessa Teams-sovelluksen välityksellä. Tähän mennessä kaikkein huikein ja erikoisin kokemus oli onnitteluvideon tekeminen Sopimusvuori ry:lle. Myös muutaman hengen kävelyreissut ovat olleet erittäin piristäviä. Lisäksi henkilökunta pitää huolta kaikista jäsenistä soittamalla säännöllisesti. Näin nekin, jotka eivät esimerkiksi ole Facebookissa, saavat sen kokemuksen, ettei heitä ole unohdettu. Etäklubi saattaa jopa palvella useampia jäseniä kuin tavallinen klubi. Joillain jäsenillä voi olla erilaisia kynnyksiä tulla paikan päälle, mutta etäklubin kautta hekin saavat yhteyden toisiin klubilaisiin. Kaikesta tästä hyvästä huolimatta toivon silti kovasti, että Kauppakadun kiinteistöönkin olisi pääsy taas meillä jäsenillä mahdollisimman pian. Turhautumiseltakaan en ole välttynyt, ja välillä on täytynyt purkaa ärsyyntymistä tyynyä hakkaamalla. Hyvin kiitollinen olen silti tästä kaikesta.

 

Kirjoittanut: Jenni N.