Sopimusvuori Ry kotisivu

Siirtymätyöjaksot Näsinkulman Klubitalolla -jäsenen oma kokemus

Näsinkulman Klubitalolla on mahdollisuus siirtymätyöhön eri aloilla. Siirtymätyöjaksot ovat avoimilta työmarkkinoilta hankittuja suorittavan tason työpaikkoja, joiden palkkaus on aina alakohtaisen työehtosopimuksen mukainen. Työjaksot ovat osa-aikaisia ja kestävät pääsääntöisesti viisi kuukautta. Työjakson aikana Klubitalo tarjoaa paikkausmahdollisuuden työnantajalle, mikäli työjaksolla oleva jäsen esim. sairastuu.

Vuoden 2019 vastuullisimmaksi työnantajaksi valittu Pirkanmaan Osuuskauppa on yksi yhteistyökumppaneistamme. Heikkikin suoritti siirtymätyöjaksonsa Pirkanmaan Osuuskaupalle Kalevan Prismassa. Kuvassa ohjaaja Sami (oik.) luonnehtii Heikkiä äärettömän oma-aloitteiseksi, aktiiviseksi ja rohkeaksi työntekijäksi. Heikin toinen työnohjaaja Annukka (vas.) puolestaan kuvailee Heikkiä näin: ”Heikin kanssa oli todella helppoa tehdä yhteistyötä. Hän otti Prismassa todella asiakseen olla hyvä työntekijä ja tuli myös työnantajansa puolesta palkituksi ”sydänteoista”, eli hyvistä teoista asiakkaille ja työyhteisölle.”.

 

Onnistumisia ja uusia taitoja! -Heikin kokemus siirtymätyöstä Kalevan Prismassa

Suoritin siirtymätyöjaksoni kaupanalalla Kalevan Prismassa syksyllä 2019. Työjakso kesti viisi kuukautta ja tein töitä kolmena päivänä viikossa yhteensä 15h. Työtehtäviini kuului tavaroiden hyllytys.

Olin aiemmin ollut siirtymätyöjaksolla kaupanalalla, joten päätin hakea uudestaan. Tein video CV:n yhdessä toisen jäsenen kanssa, ja lähetin sen työantajalle Prismaan. Ohjaajat ja CV:n teossa mukana ollut jäsen kannustivat video CV:n tekoon. Sillä pystyy erottumaan hyvin joukosta. Hetken päästä minut kutsuttiin työhaastatteluun. Työhaastattelu jännitti hieman, sillä halusin työpaikan kovasti. Se sujui jännityksestä huolimatta kuitenkin hyvin ja sain työpaikan!

Työpäivät olivat viiden tunnin mittaisia ja alkoivat aina lyhyellä tilanteenkatsauksella ja työnjaolla, missä keskusteltiin päivien kulusta ja työtehtävistä. Tämän jälkeen ryhdyttiin hommiin. Työskentelin pääsääntöisesti käyttötavarapuolella, missä myydään mm. sisustus- ja rakennustarvikkeita. Töitä riitti paljon ja joulun alla tavaranmäärä vain lisääntyi. Välillä kuormien purkuun jouduttiin pyytämään apua kassatyöntekijöiltä. Joulukiireistä selvittiin kuitenkin yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. Työnteossa yllätti, miten paljon asiakkaat tulevat kysymään apua tavaroiden löytämisessä!

Parasta siirtymätyössä oli joustavuus ja auttavat työkaverit sekä työnantaja. Sain työhön todella hyvän perehdytyksen työnantajaltani. Mielestäni se oli tärkeää, sillä siten tiesin tarkalleen mitä tehtäviini kuuluu. Työ oli helppo oppia, eikä se ollut liian raskasta, mikä oli positiivinen yllätys. Juttukavereita riitti muista työntekijöistä ja apua sai aina tarvittaessa.

Hankalaa oli etenkin aluksi löytää tuotteiden oikeat paikat. Tuotteita on todella paljon tarjolla ja välillä pakkaukset olivat lähes identtisiä keskenään. Tähänkin kuitenkin totuin nopeasti ja lopuksi oli jo helpompaa löytää tuotteiden oikeat paikat.

Voin suositella siirtymätyöjaksoa kaupanalalla ihan kaikille. Etenkin heille, keitä ala kiinnostaa, ja jotka ovat halukkaita työskentelemään muiden ihmisten parissa. Työ vaatii oikean asenteen ja valmiuden asiakaspalvelutyöskentelyyn. Mitään erityistaitoja ei kuitenkaan tarvitse olla, kaikki voivat oppia tämän työn tekemällä!