Sopimusvuori Ry kotisivu

Hyvät Näsinkulman jäsenet, työvalmentajat, opiskelijat ja kutsuvieraat


On hyvä olla tässä hetkessä teidän kanssanne yhdessä, juhlistamassa Näsinkulman Klubitalon uutta tilaa.

Palataanpa ajassa hetki taaksepäin. Viime vuoden tammikuussa tulin töihin Sopimusvuoreen molempien Klubitalojen johtajaksi. Alusta saakka oli selvää, että muutoksia tarvitaan, joilla taataan Näsinkulman Klubitalon toimintamahdollisuudet tulevina vuosina.

Saimme selkeän viestin Tampereen kaupungilta, että rahoitusta tullaan leikkaamaan. Toinen rahoittajamme STEA antoi ymmärtää, että meidän tulee panostaa Klubitalomalliin perustuvan työmme vaikuttavuuden osoittamiseen tehdessämme tuloksellisuus ja vaikuttavuus selvitystä tänä keväänä. Asiaan tulee kiinnittää huomiota myös tulevassa syksyn rahoitushaussa.

Täytyi tehdä useita päätöksiä, jotka eivät olleet aina jäsenten helppoja ymmärtää. Kaikki päätökset on tehty yhdessä yhteisön parasta ajatellen, ei yhden ihmisen etu edellä. Käärimme yhdessä hihat ylös ja aloimme työskennellä määrätietoisesti asioiden eteenpäin saattamiseksi. Yksi päätöksistä oli myös jäsenten puheissa ja kokemuksissa esiin noussut tilakysymys. Koulukadun tilat koettiin yhteisöllisyyttä rikkoviksi, johon ihmiset ”hukkuivat”. Kesän korvalla käynnistettiin uusien tilojen etsintä.

Ollessani syksyllä klubitalokoulutuksessa sain viestin Näsinkulmasta: ”varaudu heti palattuasi katsastamaan uutta mahdollista tilaa”. Olitte jo monia tiloja käyneet katsomassa ollessani poissa, mutta nyt olisi edessä helmi.

Tila oli tämä, jossa nyt olemme. Siitä hetkessä alkoi melkoinen matka ja myllerrys. Nyt voimme iloisesti hymyillen muistella työmäärää, mikä meillä on ollut tehtävänä. Käydä läpi tavaroita, luopua huonekaluista ja pakata aarteet mukaan. Sietää alun vesi- ja viemäriongelmat täällä uudessa tilassa. Yllätyksiä on matkassa ollut paljon.

Päätöksistä on seurannut paljon hyvää. Yhteisöllisyys on lisääntynyt ja luottamus kasvanut. Klubitaloa ympäröi turvallinen ilmapiiri, jossa on hyvä olla.

Päätöksillä on taattu myös turvattua tulevaisuutta ja talouden tasapainottamista. Tämä uusi tila mahdollistaa monenlaisia uusia asioita. Olemme ihan Tampereen ytimessä. Voimme helposti osallistua erilaisiin tapahtumiin Klubitalon ulkopuolelle ja hyödyntää ympäristöämme ihan erilaisella tavalla kuin aikaisemmin. Uusi tila on myös tarkoittanut toimintatapojemme uudenlaista tarkastelua ja olemme uudistaneet prosesseja. On hyvä tarkastella miksi jotakin tehdään ja syy ei voi olla, että näin on aina tehty. Jos tulee jotakin uutta, on hyvä luopua jostakin vanhasta.

Saamme keskittyä olennaiseen, kun siivoamiseenkin menee vähemmän aikaa. Tosin Klubitalon tiloista huolehtiminen on yksi tärkeä työpainotteisen päivän tehtävä, ei siis ollenkaan vähäpätöinen asia. Klubitalon rahoitus painottuu työelämäosallisuuden edistämiseen, jolloin toiminnassamme korostuu työpainotteinen päivä monin eri tavoin. Saamme oppia ja opettaa toisillemme uusia asioita ja tapoja tehdä Klubitalon töitä yhdessä. Klubitalossa tehdään töitä, mitä Klubitalo toimiakseen tarvitsee. Vastapainona tälle on ilta- ja viikonloppupainotteista vapaa-ajanohjelmaa.

Klubitalo ei ole yhteisö ilman sen jäseniä, työvalmentajia, mentoreita ja yhteistyökumppaneita. Meitä kaikkia tarvitaan. On hyvä muistaa kantaa mukana unelmaa, sillä unelmat kantavat meitä.

Nautitaan tästä päivästä, tämä juhlahetki on meidän!

– Hanna