Sopimusvuori Ry kotisivu

Tervetuloa Näsinkulmaan!

 

 

 

Näsinkulman Klubitalo on vakaa ja perinteikäs toimija Tampereella jo vuodesta 1995. Olemme matalan kynnyksen mielenterveyskuntoutujien jäsenyhteisö, jonka ylläpitämiseen ja kehittämiseen kaikki toiminnassa mukana olevat osallistuvat.  Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta ja aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta.

Olemme akkreditoitu Klubitalo ja toteutamme kansainvälistä klubitalomallia.

Tervetuloa tutustumaan!

 

Lue lisää

Ajankohtaista

Näsin Sanomien elokuun numero

Hyvää ja aurinkoista elokuun alkua kaikille! Näsin Sanomien uusin numero ilmestyi tänään. Klikkaile linkkiä ja käy lukemassa jäsentemme kirjoituksia!  NäsinSanomatElokuu2020

Munkkikierros 6.7.2020

 

Tavoitteenamme oli löytää Tampereen paras munkkipaikka ja maistella siinä sivussa useampaakin munkkilaatua. Olimme päättäneet käydä Pyynikin näkötornilla, Laukontorilla sekä Kauppahallissa. Mukana oli kuusi munkkien gastronomiaan perehtynyttä maistelijaa. Seuraavaksi arvioimme kunkin kahvilan munkit sekä paljastamme parhaat munkit pyöräyttävän paikan. Arvosteluasteikko on 1 – 10.

  1. Pyynikin näkötornin munkkikahvila

Näkötornin kahvila oli kierroksemme ennakkosuosikki, olihan yksi maistelija ollut täällä töissäkin. Munkkeja sai tavanomaisen lisäksi myös gluteenittomana sekä vegaanisena, ja mahdollisuus oli ostaa myös edellisen päivän munkkeja halvempaan hintaan. Parasta laatua etsivinä emme turvautuneet eilispäivän vaihtoehtoon, mutta gluteenittoman ja vegaanisen vaihtoehdon otimme maisteluun.

Plussaa

+ Pehmeys, pinnan rapeus (erityisesti vegaanimunkissa)

+ Vaihtoehtojen runsaus

+ Runsaasti sokeria

Miinusta

– Voimakas kardemumman maku (osan raatilaisista mielestä)

– Palmuöljyssä paistettu

Arvosana: 9.

  1. Laukontorin munkkikahvila

Kävelimme seuraavaksi Laukontorille, joka olikin auringon paistaessa miljöönä miellyttävä. Laukontorin munkkikahvila mainosti munkkiensa olevan jopa Pyynikin maankuuluja munkkeja parempia. Munkeista oli vain yhdenlaisia vaihtoehtoja, eivätkä ne valitettavasti olleet kovin tuoreita. Pienenoloisessa kojussa niitä ei ehkä pystytäkään paistamaan, vaan ne on kuljetettu paikalle muualta.

Plussaa

+ Maku hyvä

Miinusta

– Vaihtoehtojen puute

– Rasvainen jälkimaku suussa

– Munkkien kovuus ja kuivuus

Arvosana: 7.

  1. Kauppahallin leipomo

Mahat jo lähes täynnä munkkia siirryimme vähän matkan päähän kauppahallille. Lukuisten kojujen joukosta valitsimme Kauppahallin leipomon, jossa jäljellä oli vain yksi munkki. Gluteenitonta tai vegaanista vaihtoehtoa ei ollut. Tämä kuitenkin riitti, sillä olimme jo niin täynnä edellisistä herkuista.

Plussaa

+ Hyvä palvelu

+ Rapea kuori

Miinusta

– Kuiva

– ”Kuin sokeroitu pulla”

– Ei kuohkea

Arvosana: 7.

Voittaja ja loppupäätelmät

Voittajaksi valikoitui ylivoimaisesti Pyynikin näkötornin kahvilan munkit. Niiden tuoreudelle, kuohkeudelle ja maulle eivät toiset munkit vetäneet mitenkään vertoja. Laukontorin munkkikahvila ja Kauppahallin leipomo jäivät jaetulle jumbosijalle. On kuitenkin mainittava, että raatilaiset pitivät Kauppahallin munkkia Laukontorin vaihtoehtoa parempana, vaikka numeeriseksi arvosanaksi tulikin molemmilla sama. Arvosteluasteikko on siis saattanut hieman heitellä, liekö sokeri vaikuttanut tähän. Suosittelemme siis munkinnälkäisiä edelleen kiipeämään Pyynikin harjulle asti, tosin kyseisen firman munkkeja saa nykyään myös Kauppahallista.

-Jenni

Näsin Sanomat: Heinäkuun numero

Näsinkulman Klubitalon lehtiryhmä on ahkeroinut helteistäkin huolimatta. Käykäähän lukemassa Klubitalon kuulumisia 🙂

NäsinSanomat_Heinäkuu20

 

Vähäsillan leiripäivä

Näsinkulman klubitalo kokoontui viettämään kaunista kesäpäivää Vähäsillan leirikeskukseen 23.6.2020. Bussi kohti Vähäsiltaa lähti Keskustorilta klo 9:00 ja bussimatka oli suhteellisen nopea ja saavuimmekin paikalle jo puoli kymmeneltä. Reippaat 6 pyöräilijää polkivat keskustasta Vähäsiltaan ja kilometrejä kertyi huikeat 30km. He saapuivat paikan päälle hieman myöhemmin, noin kymmeneltä. Koska oli kuuma ja aurinkoinen kesäpäivä, osa porukasta innostui heti lämpöisestä järvivedestä ja he syöksyivätkin heti uimaan. Myös sauna lämmitettiin päälle.

        

Rannassa oli vene, jota käytimme hyväksi ja veimme katiskat järveen, osa innostui myös kalastamaan mato-ongella. Kalaonni suosi yhtä onnekasta ja yksi pieni kala tarttui koukkuun. Päivän aikana pelattiin erilaisia pihapelejä esimerkiksi sulkapalloa ja tikanheittoa. Eväidentekoryhmä oli edellispäivänä loihtinut herkullista lounassalaattia ja kyytipojaksi grillattiin erilaisia maukkaita makkaroita. Jälkiruoaksi keitettiin kahvia ja syötiin keksiä ja hedelmää. Näiden herkkujen jälkeen jokaisen paikallaolijan vatsa oli varmasti täynnä.

 

Iltapäivästä pidettiin klubikokous, jossa Jyri toimi megafonin kanssa asiantuntevasti puheenjohtajana. Kokouksessa keskusteltiin heinäkuun suunnitelmista ja siitä miten klubitalo avaa oviaan yhä enemmissä määrin, mutta kuitenkin hallitusti. Bussi lähti takaisin kohti Näsinkulmaa neljän maissa. Pyöräilijät uhmasivat kuumaa säätä ja lähtivät polkemaan samaa matkaa takaisin kohti keskustaa. Päivä oli kaikin puolin hyvin onnistunut – saimme nauttia toistemme seurasta ja vaihtaa kuulumisia. Myös Vähäsillan miljöö oli kertakaikkisen upea maalaismaisemineen, kiitos Tamperemissionille hienosta mahdollisuudesta.Täällä pitää ehdottomasti vierailla uudestaan!

Näsin Sanomien kesäkuun numero

Näsinkulman Klubitalo toivottaa hyvää alkanutta kesäkuuta! Linkistä löytyy Näsin Sanomien kesäkuun numero, aurinkoisia lukuhetkiä 🙂

NäsinSanomat_kesäkuu