Sopimusvuori Ry kotisivu

Tervetuloa Näsinkulmaan!

 

Näsinkulman Klubitalo on vakaa ja perinteikäs toimija Tampereella jo vuodesta 1995. Olemme matalan kynnyksen mielenterveyskuntoutujien jäsenyhteisö, jonka ylläpitämiseen ja kehittämiseen kaikki toiminnassa mukana olevat osallistuvat.  Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta ja aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta.

Olemme akkreditoitu Klubitalo ja toteutamme kansainvälistä klubitalomallia.

Tervetuloa tutustumaan!

 

Lue lisää

Ajankohtaista

Näsin Sanomat: Syyskuun numero

Hyvää alkanutta syyskuuta kaikille! Näsinkulmassa on taas ahkeroitu uuden lehden parissa. Klikkaahan linkkiä ja käy lukemassa jäsentemme juttuja esimerkiksi Sopimusvuori ry:n mölkkyturnauksesta ja siirtymätyöstä Taimi ry:ssä. Löydät myös kirjavinkkejä syyskuun pimeneviin iltoihin sekä oman tapahtumakalenterimme.

NÄSINSANOMATsyyskuu2020

Opiskeluaika Näsinkulmassa

Olen Sari Heikkinen 53-vuotias Ivalosta ja Lapin ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaopiskelijana ja aloittanut 1.5-20 opiskeluni. Olen ollut täällä Näsinkulman klubitalolla mielenterveys- ja päihdetyön harjoittelujaksolla 27.7 alkaen yhteensä kuusi viikkoa, viimeinen viikko on menossa. Ja kohta kotimatka pohjoiseen alkaa.

Tänne tullessani en tiennyt Klubitalon toiminnasta juurikaan mitään tai oikeastaan en mitään. Tietysti hieman googlettelin ja lueskelin Näsinkulman Klubitalon sivuja. Ja niitä tutkiessani rakensin mielessäni jonkinlaisen mallin, ei ihan kaikki ajatukseni mennyt kohilleen,, mutta suurin osa kyllä.

Harjoittelupaikkana tämä on ollut aivan ihana, hyvä ja osaava henkilökunta ja auttavainen jäsenistö, täällä on saanut olla aivan oma itsensä, ei tarvitse esittää ns. mitään roolia. Olen oppinut paljon uusia asioita ja olen myös päässyt sisäistämään Klubitalo mallin. Joka perustuu Klubitalon standardeihin ja jäsenistölle vapaaehtoisuuteen.

Olen saanut tehdä paljon itsenäistä työskentelyä ryhmässä ja itsekseen. Olen saanut ohjata, opastaa ja olla ohjattavana ja opastettavana. Kaikilta yhteisön jäseniltä ja henkilökunta jäseniltä on aina voinut kysyä, jos on ollut jokin asia mitä ei ole ymmärtänyt tai osannut. Vaikkakin on ollut merkitty ohjaaja opiskeluajakseni, niin koko työyhteisö on mukana opiskelijan ohjauksessa ja jokapäiväisessä toiminnassa. Täällä ei ole tuntunut missään vaiheessa, että olisi jäänyt yksin johonkin tai jonkun asian / tehtävän kanssa.

Täällä opiskelija tuntee olevansa tervetullut ja hän saa ohjausta / opastusta, kaikilta henkilökuntajäseniltä ja jäseniltä.

Näsin Sanomien elokuun numero

Hyvää ja aurinkoista elokuun alkua kaikille! Näsin Sanomien uusin numero ilmestyi tänään. Klikkaile linkkiä ja käy lukemassa jäsentemme kirjoituksia!  NäsinSanomatElokuu2020

Munkkikierros 6.7.2020

 

Tavoitteenamme oli löytää Tampereen paras munkkipaikka ja maistella siinä sivussa useampaakin munkkilaatua. Olimme päättäneet käydä Pyynikin näkötornilla, Laukontorilla sekä Kauppahallissa. Mukana oli kuusi munkkien gastronomiaan perehtynyttä maistelijaa. Seuraavaksi arvioimme kunkin kahvilan munkit sekä paljastamme parhaat munkit pyöräyttävän paikan. Arvosteluasteikko on 1 – 10.

  1. Pyynikin näkötornin munkkikahvila

Näkötornin kahvila oli kierroksemme ennakkosuosikki, olihan yksi maistelija ollut täällä töissäkin. Munkkeja sai tavanomaisen lisäksi myös gluteenittomana sekä vegaanisena, ja mahdollisuus oli ostaa myös edellisen päivän munkkeja halvempaan hintaan. Parasta laatua etsivinä emme turvautuneet eilispäivän vaihtoehtoon, mutta gluteenittoman ja vegaanisen vaihtoehdon otimme maisteluun.

Plussaa

+ Pehmeys, pinnan rapeus (erityisesti vegaanimunkissa)

+ Vaihtoehtojen runsaus

+ Runsaasti sokeria

Miinusta

– Voimakas kardemumman maku (osan raatilaisista mielestä)

– Palmuöljyssä paistettu

Arvosana: 9.

  1. Laukontorin munkkikahvila

Kävelimme seuraavaksi Laukontorille, joka olikin auringon paistaessa miljöönä miellyttävä. Laukontorin munkkikahvila mainosti munkkiensa olevan jopa Pyynikin maankuuluja munkkeja parempia. Munkeista oli vain yhdenlaisia vaihtoehtoja, eivätkä ne valitettavasti olleet kovin tuoreita. Pienenoloisessa kojussa niitä ei ehkä pystytäkään paistamaan, vaan ne on kuljetettu paikalle muualta.

Plussaa

+ Maku hyvä

Miinusta

– Vaihtoehtojen puute

– Rasvainen jälkimaku suussa

– Munkkien kovuus ja kuivuus

Arvosana: 7.

  1. Kauppahallin leipomo

Mahat jo lähes täynnä munkkia siirryimme vähän matkan päähän kauppahallille. Lukuisten kojujen joukosta valitsimme Kauppahallin leipomon, jossa jäljellä oli vain yksi munkki. Gluteenitonta tai vegaanista vaihtoehtoa ei ollut. Tämä kuitenkin riitti, sillä olimme jo niin täynnä edellisistä herkuista.

Plussaa

+ Hyvä palvelu

+ Rapea kuori

Miinusta

– Kuiva

– ”Kuin sokeroitu pulla”

– Ei kuohkea

Arvosana: 7.

Voittaja ja loppupäätelmät

Voittajaksi valikoitui ylivoimaisesti Pyynikin näkötornin kahvilan munkit. Niiden tuoreudelle, kuohkeudelle ja maulle eivät toiset munkit vetäneet mitenkään vertoja. Laukontorin munkkikahvila ja Kauppahallin leipomo jäivät jaetulle jumbosijalle. On kuitenkin mainittava, että raatilaiset pitivät Kauppahallin munkkia Laukontorin vaihtoehtoa parempana, vaikka numeeriseksi arvosanaksi tulikin molemmilla sama. Arvosteluasteikko on siis saattanut hieman heitellä, liekö sokeri vaikuttanut tähän. Suosittelemme siis munkinnälkäisiä edelleen kiipeämään Pyynikin harjulle asti, tosin kyseisen firman munkkeja saa nykyään myös Kauppahallista.

-Jenni

Näsin Sanomat: Heinäkuun numero

Näsinkulman Klubitalon lehtiryhmä on ahkeroinut helteistäkin huolimatta. Käykäähän lukemassa Klubitalon kuulumisia 🙂

NäsinSanomat_Heinäkuu20