Kevennä mieltäsi

Mielenterveys kuuluu jokaiselle. Kuten fyysistä terveyttä, myös mielenterveyttä voi ja kannattaa vahvistaa säännöllisesti. Vahva mielenterveys ottaa vastaan elämän vasta- ja myötämäet joustavammin kuin harjoittamaton. Mielenterveyskuntoilua ei tarvitse kuitenkaan suorittaa: kun löydät juuri oman tapasi harjoittaa mieltäsi, kuntoilu käy kuin itsestään. Pieninä tekoina osana arkea.

 Jokainen on vastuussa omasta mielenterveydestään, mutta se auttaa, kun on sparrauskaveri, joka kuuntelee huolet ja ohjaa eteenpäin.

Unohda vaaka ja vaatekoot – nyt kevennetään mieltä!

 

Löydä mielilajisi!

Joku rentoutuu kissaa silitellessään, toinen lataa akkuja haravoimalla, kolmas suuntaa vaikka sulkapallokentälle. Kaikilla meistä on eri tavat hoitaa mielenterveyttämme ja parantaa hyvinvointiamme. Olet arvokas omana itsenäsi, siksi on tärkeää löytää juuri sinulle sopivimmat tavat harjoitella. Silloin mielenterveyskuntoilusta tulee helposti osa arkea. 

Yksi, perinteiseltä lenkkipolultakin tuttu ohjenuora on hyvä muistaa: pitää pystyä puhumaan. Se sopii jokaisen kunto-ohjelmaan.  Mikä on sinun mielilajisi?

Mielenterveyskuntoilija_jakaja

Monesti havahdumme hoitamaan mielenterveyttä, kun se alkaa reistailla. Mutta miksi odottaa? Onhan lenkkitossutkin fiksumpi vetää jalkaan jo hyvissä ajoin ennen kansantautidiagnoosia. Samoin mielenterveyttä voi ja kannattaa harjoittaa. Siten se on valmis vastaanottamaan elämän ylä- ja alamäet vahvana. Mielenterveyskuntoilu ei vaadi urheiluammattilaisen omistautumista – pienet, säännölliset teot arjessa vievät jo pitkälle. 

Solmi siis nauhat ja suuntaa mielenterveyden lenkkipolulle! Muista, että jokainen päivä on uusi mielipäivä. Tärkeintä on aloittaa.

Mielenterveys on yhtä arkinen asia kuin fyysinenkin terveys. Meillä kaikilla on sellainen, vaikkemme sitä jatkuvasti tiedostaisikaan. Velvollisuuksien, vastuiden ja olosuhteiden paino voi alkaa tuntua kenen tahansa harteilla jossakin elämän käänteessä. Ystävän, lapsesi tai itsesi. Viimeistään silloin on hyvä aloittaa säännöllinen mielenterveyskuntoilu tai sparrata suuntaansa etsivää läheistä. Se on jokamielenoikeus!

 
Mielenterveyskuntoilija_jakaja

Mun mielessä

Mielenterveyskuntoilijat kertovat omat tarinansa ja kuinka itse kuntoilevat. Lue ja poimi vinkit myös omaan arkeesi!