Sopimusvuori Ry kotisivu

PAKKO VIELÄ HEHKUTTAA!

Eilen jo oli Kanavan Facebookissa päivitys Klemmari-tiimin ”laitumellelaskusta” Pyynikin rinteille, mutta pakko vielä hehkuttaa asiaa, kun oli niin hieno reissu. Kuvia otti yksi jos toinenkin, tässä nyt nähtävillenne yksi uusi.

 

 

Pyynikin yksi hyvä puoli on se, että siellä voi liikkua kuntonsa ja voimiensa mukaan valitsemalla itselleen parhaiten soveltuvan reitin. Meille sattui kyllä keli kohdalleen: tiistaina 16.6. oli ilmeisestikin Tampereen lämpöennätys! Hyvä asia kuitenkin oli, että aurinko ei koko ajan helottanut aivan solkenaan vaan pilvien raosta niin, että emme aivan läkähtyneet ja meininki pysyi koko ajan nautinnon puolella.

Vaikka Pyynikinharju on meille lähinähtävyys ja -liikuntapaikka, se ei kuitenkaan ole ihan mikä tahansa ”nyppylä” vaan itse asiassa maailman korkein pitkittäisharju: 160 metriä merenpinnasta ja 80 metriä Pyhäjärven pinnasta. Pyynikki on osa Etelä-Pohjanmaalta Salpausselälle ulottuvaa harjumuodostelmaa ja se jatkuu länteen päin Pispalanharjuna ja Tahmelana.

Pyynikillä kasvaa kuulemma yhä vanhoja petäjiä, joiden juuret ovat osittain ilmassa, sillä hiekkainen maa vierii pikku hiljaa alaspäin kohti Pyhäjärveä. Eli jos näitä mäntyjä ei tällä reissulla nähnyt tai joku lukijoista ei ole havainnut, siinäpä jo syytä uudelle Pyynikki-retkelle! Alueella kasvaa myös katajia. Tiesitkö, että ne voivat elää yli tuhatvuotisiksi? Aikamoista!

Keskikesän juhla juhannus lähestyy ja sitä on ennustettu lämpimimmäksi sitten vuoden 1999. Jos ennuste toteutuisi, kyseessä olisi tämän vuosituhannen tähän mennessä lämpimin juhannus. Hurjaa, mutta saapa nähdä!

Toivotamme kaikille oikein mukavaa juhannusta! Muistetaan kuitenkin maltti ja turvallisuus, vaikka hauskaa pidetäänkin!