Sopimusvuori Ry kotisivu

Kevätseurantaa

Aiemmin me Kanavan eri tiimeissä työskentelevät kokoonnuimme tietysti Kanavan rakennuksessa Pyynikillä omien tiimiemme työtehtäviä tehden. Nyt korona-aikaan työskentelemme etänä kukin kotonamme. Huono homma porukkahengen ja yhteisöllisyyden kannalta, mutta me emme lannistu. Hyvä puoli asiassa on se, että nyt voimme tehdä aiempien hommiemme lisäksi myös uudenlaista toimintaa – eikä se ole mitään ”tekohengitystä” vaan ihan järkevää juttua ja mukavaakin.

Niinpä jatkossa alkaakin Kanavan blogiin ilmestyä aiempaa enemmän ulkokuvia. Otamme keväästä iloa itsellemme ja jaamme sen myös teille kaikille blogimme seuraajille. Koska kanavalaiset asuvat eri puolilla Tamperetta, saamme kuvia eri puolilta armasta kotikaupunkiamme. Kuntouttavaan ja sosiaaliseen kuntoutukseen kuuluu olennaisena osana myös henkisestä ja ruumiillisesta hyvinvoinnista huolehtiminen ja nyt se toteutuu siis luonnossa kuljeskelemalla – turvavälit huomioiden tietysti, koska moni muukin on viimeistään nyt hoksannut, että metsät, puronrannat yms. ovat kivoja paikkoja. Koska museot ja taidenäyttelyt, joissa aiemmin välillä vierailimme, ovat kiinni, luonto hoitakoon nyt sekä fyysisen että henkisen virkistyksemme.

Joten olkaapa hyvät, nyt alkaa Kanavan kevätseuranta! Eli tämä mitä nyt luet, on noin kahden viikon välein päivittyvä kevätseurantablogi ja tässä alempana näette sen ensimmäiset otokset. Kuvia löytyy niin Kaupista, Tesomalta, Kalevankankaalta kuin Hervannastakin. Toki blogissamme ilmestyy jatkossa muitakin juttuja kuin kevätseurantaa, mutta tämä on pitkäaikaisprojektimme.

Pysy siis kanavalla ja seuraa kevään kohinaa kanssamme!

 

Kaatunut puu Kaupissa.

 

Kevätpuron solinan voi melkeinpä kuulla, kun tätä kuvaa katselee!

 

Päivän oppitunti: Tesoma on muutakin kuin betonilähiötä!

 

Vihiojan näkymää.

 

Miten olisi frisbeegolf? Kannattaa kokeilla! Vihiojan frisbeegolfpuisto on Pirkanmaan vanhin, siellä on kilpailtu jo vuodesta 1994.

 

Kalevankankaan eläväistä puolta. Kurrella näyttää olevan turkinvaihto meneillään.

 

Kasvikuntakin jo heräilee. Leskenlehti bongattu Kalevankankaalta! Ihanaa – kevät tosiaan on jo tullut!

 

Kalevankankaalta ovat nämäkin avarat näkymät.

 

Näiden työläisten kiireeseen ei taida korona vaikuttaa – ainakaan turvavälejä ei huomioida!

 

Suolijärven pahimpien rappusten jälkeen on sentään palkintona kauniit näkymät järvelle. Lapsena uimaan piti mennä heti kun viimeisetkin jäät ovat järvestä sulaneet pois. Vielä ei näköjään ole uimakeli.

 

Tässä on palanen ”Herwoodin” metsää Suolijärven rannassa. Villi ja vapaa luonto on kiinteä osa urbaania asutuskeskittymää Hervantaa.