Sopimusvuori Ry kotisivu

Selittämisen lyhyt oppimäärä

 

 

Tää on semmonen mikä jouluna, kun tulee se mies, ja sillä on se selässä se…”

”Aika loppui. Vastaus olis ollu pukinpussi.”

 

Työntäyteiset päivät laukkaavat vääjäämättä kohti viikonloppua. Tänä perjantaina eräässä Klemmarin neuvotteluhuoneessa seliteltiin yhtä sun toista sanaselityspelin merkeissä. Sääntöjä tuuletettiin uuteen kuosiin, jotta kaikki halukkaat pääsivät osallistumaan peliin ja selittämään sanoja muille.

Arvuuttelun kohteina olivat muun muassa ”loimulohi”, ”Valkoinen talo”, ”turska” ja ”ananas”. Kaikki osallistujat saivat pisteitä, mutta kuten yleensä, joukosta erottui selkeä voittaja. Onnittelut jälleen hänelle!

Kiva ohjaaja voitti omassa lajissaan, sillä hän toimi tuomarina, pisteenlaskijana, virheidenkorjaajana, pikajuoksijana ja valkotauluvastaavana. Kuka sanoi, että lautapelaamiseen kuuluu vain istumista? Valkotaulun ja sanakorttien väliä juostaessa tuli kuulemma varsin kuuma.

Ohjaajien kunnon ylläpidon lisäksi pelaamisesta on muutakin hyötyä. Työyhteisössä joutuu joskus selittämään uusille työntekijöille, miten asioita tehdään, mitä tietyt asiat ovat ja mistä ne löytyvät. Kaikilla on joskus päiviä, jolloin sanat ovat hukassa, mutta ehkä tällä tavalla harjoittelemalla osaamme löytää puuttuvat substantiivit, adjektiivit ja mitä ne kolmannet olivatkaan.

Kevättä ulkona, kevättä sisällä!

Viikonloppua toivottaen,

Sonja Klemmarista