Sopimusvuori Ry kotisivu

Bertan ja Iivarin päivä Kätevässä

”Heissulivei, minä olen Bertta ja asustelen Kanavan tiloissa, Kätevän yksikössä. Olen varsin vilkas luonteeltani…”

”Varsinainen sähköjänis, aina menossa”, Iivari toteaa väliin.

”Minulla on kuulossa vikaa, olin ennen vinttikoiraradalla, mutten enää kuullut lähtölaukausta ja siksi tulin tänne Kanavaan. Itse olet tuollainen hiljainen hössykkä”, Bertta tuumaa.

”Niin, ennen olin masentuneena kotipesässä ja metsästin vain jäniksiä. Täällä Kanavassa olen oppinut, että pupu voi olla muutakin kuin paisti, todellinen ystävä.”

Tavallisesti Bertta ja Iivari istuskelevat hyllyn päällä ja seuraavat Kätevän touhuja ja siinä sitä onkin ihmeteltävää! Kun viimeinen lähtijä sammuttaa valot, Bertta ja Iivari heräilevät päivähorroksestaan. Jälleen on päivä takana ja on seurattu puuhakkaiden ihmisten touhuja. Päivän aikana onkin tehty vaikka mitä! Vauhdikkaasti on tänäänkin syntynyt ompelukoneella käytännöllisiä kasseja ja aina tarpeellisia säilytyskoreja, jotka ovatkin mainioita piilopaikkoja Iivarin ja Bertan leikeissä. Ja onhan ommeltu myös alihankintana kypärämyssyn vuoriin vanua, pysyy näin lasten korvat talvella lämpiminä. Iivarille on huovutettu kavereita ja samat näppärät kädet ovat tehneet myös huovutettuja kauniita kransseja.

Taiteelliset kortit odottavat ostajaansa. Niitä löytyy moneen juhlaan. Näyttää siltä, että kankaanpainamisessa on valmistumassa kaunista uniikkia kangasta. Bertta ja Iivari toivovat salaa, että heidät vielä joskus ikuistetaan kuvina kankaaseen. Osa ihmisistä on kyllä ihan koukussa. Vauvat saavat virkattuja leluja ja aikuiset lämpimiä ja tarpeellisia pipoja. Tyytyväisinä näkemäänsä Bertta ja Iivari jatkavat jokaöisiä leikkejään.