Sopimusvuori Ry kotisivu

Bertan ja Iivarin päivä Kaprassa

Bertta oli Kapran aamupalaverissa huolissaan kapralaisten yhteisellä sieniretkellä keräämistä suppilovahveroista. ”Olisikohan ne pitänyt ryöpätä?”, hän kyseli kaikilta. ”Suotta huolehdit,” Iivari rauhoitteli, ”eivät suppilovahverot ole myrkyllisiä.” Edellisellä viikolla Bertta oli vuorostaan saanut rauhoitella Iivaria, kun asiakkaan kunnostettavana ollut vanha pöydänkansi oli hetkellisesti kadonnut jonnekin. Yhteistyöllä pöydänkansi onneksi löytyi pian lautapinon takaa aivan ehjänä ja Iivari pääsi tekemään kunnostustyönsä loppuun.

Kun päivän tehtävänjako oli suoritettu, Bertta tohotti jo innoissaan, että pitäisi pian loikata auton rattiin, jotta ehditään saada ruokakuljetukset alta pois ennen haravointihommiin lähtöä. Iivari hörppäsi kaikessa rauhassa kahvia ja myhäili itsekseen. Toki hänkin odotti päivän askareita jo innolla, mutta Iivari tarvitsee kuitenkin oman mietintäaikansa ennen töihin ryhtymistä. Aamupäivällä hän tekisi jäähyjakkaroita, jonka jälkeen puutyöryhmällä on vuorossa tuotekehityspalaveri, jossa ideoitaisiin tuotantoon uusia, uniikkeja käsitöitä. Ja jos aikaa ja jaksamista jää iltapäiväksi, Iivari meinasi saattaa loppuun rahin, jota hän teki ihan itselleen. Vaikkei Iivari sitä ääneen tohtinut sanoakaan, niin hän oli rahista erityisen ylpeä. Olihan hän uskaltanut tarttua työhön, vaikkei aluksi aivan uskonutkaan saavansa projektia koskaan valmiiksi. Onneksi ohjaajat ja toiset kapralaiset neuvoivat ja kannustivat häntä eteenpäin.

Yhteistyöllä myös Bertta ja Iivari pääsevät aina lopulta yli hetkittäisistä yhteentörmäyksistä, joita heidän erilaiset persoonansa joskus aiheuttavat. Bertta on rohkaissut Iivaria, ja Iivari puolestaan opettanut Berttaa ottamaan rauhallisesti. Heidän molempien mielestä on palkitsevaa tehdä tuotteita ja tuottaa palveluita, joista saatavat voitot sijoitetaan positiivista mielenterveyttä ja heidän omia työllisyysmahdollisuuksiaan edistävään toimintaan. Päivän päätteeksi Bertta ja Iivari menevät hyvillä mielin kotiin tietäen, että taas seuraavallakin kerralla on luvassa monipuolista, mielenkiintoista ajankulua ja yhdessäoloa. Loppuviikosta he pääsevätkin työpäivän jälkeen yhdessä keilaamaan.