Sopimusvuori Ry kotisivu

Mikä Kanava on?

 

Kanavan työvalmennusyksikkö tukee työelämästä sivuun jääneiden henkilöiden elämänhallintaa ja työelämään osallistumista, sekä edistää sosiaalista hyvinvointia ja tasa-arvoa. Kanava koostuu neljästä tiimistä – Kapra, Kapusta, Klemmari ja Kätevä – joista löytyy monipuolisia tehtäviä. Jos tunnet haluavasi kokeilla toisenlaisia työtehtäviä Kanavan sisällä, voit sopia siirtymisestä toiseen tiimiin.

Tuemme ihmisten omien vahvuuksien tunnistamista sekä niiden esiintuomista asiakaslähtöisesti. Tarjoamme myös tukea jatkopolkujen löytämiseen.

Kenelle Kanava on tarkoitettu?

Kanava on tarkoitettu sinulle, joka haluat tehdä työtä omien voimavarojesi mukaan käytännön kokeilun avulla sekä kartoittaa tulevaisuuttasi.

Kanavassa voit oppia uusia taitoja tai hyödyntää jo olemassa olevaa osaamista. Et joudu tekemään asioita yksin, vaan tukea ja opastusta on aina saatavilla.

Asiakkaiden tarpeet ja vahvuudet huomioidaan yksilöllisesti. Jokaisessa tiimissä on mahdollisuus ammattitutkinnon osien suorittamiseen työtehtävien ohessa. Mahdollisuuksia kehitetään koko ajan.

Kanavan työvalmennusyksikön kuva keskustan suunnasta.
Kanavan työvalmennusyksikön kuva Pirkankadulta päin.
Kuvassa on Kanavan sisäänkäynti.

 

Lue lisää

Ajankohtaista

Syksy on saapunut Kanavaan

Lämpimät kesäilmat ovat vain muisto, kun syksyinen pimeys saapui luoksemme. Sateet ja kylmät ilmat ovat nyt arkipäivää, ainakin lumeen tuloon asti. Syksyn tulo on huomattu lisääntyneenä kerrospukeutumisena. Kauniit ruskan värit ovat myös nähtävissä Kanavaa ympäröivissä puissa.

Käsityömessut ovat alkamassa 15.11. Messutuotteiden valmistus on hyvässä aikataulussa. Kanavan uusi myymälä avataan 1.11. nuorten toimintakeskus Verstaan tiloihin Itsenäisyydenkadulle. Myymälän valmistuminen on työllistänyt Kanavan väkeä. Arkiset keskustelut ja hyvä yhteishenki ovat tuoneet valoa pimeään syksyyn.

Tässä pientä ajatusvirtaa syksystämme, pysykää Kanavalla!

Hyvää syksyn jatkoa ja karmivaa Halloweenia!

Ps. Sopparin verkkokaupasta voi ostaa kummitusheijastimia, mikä tuo näkyvyyttä liikenteessä.

 

Kanavan retkikunta esittää: Hiedanranta, kartano ja tehdas

Hiedanrannan kartano on vaikuttava näky punaisine tiilineen, etenkin keskellä kesän vehreyttä.

Hiedanrannan alue on yksiä Tampereen omintakeisimpia sanan positiivisessa merkityksessä. Alati muuttuva alue kätkee sisällensä varsin monimuotoista maisemaa sulassa sopusoinnussa. Kanavalaiset olivat todella tyytyväisiä tähän kesäiseen retkeen. Oma mielipiteeni on, että kesämatkakohteena Hiedanranta (eli tuttavallisemmin Hietsu) on lyömätön: aina ei tarvitse matkustaa kauas kokeakseen jotain näin vaikuttavaa. Tärkein vinkki: ota kamera mukaan ja varaa aikaa, ihailtavaa ja kuvattavaa on paljon!

Näsijärven rannalla sijaitseva kartanomiljöö suorastaan kutsuu istahtamaan hetkeksi alas ja hengähtämään joko kartanon terassille tai puutarhan penkille. Jokainen puu, kivi ja rakennus huokuu kodikasta historiaa. Maisemat ovat kauniita. Toisessa suunnassa siintää Näsijärvi ja toisessa suunnassa punamusta kartano. Kartanon kahvilasta löytyy kartanon historiaa valottavien esitteiden lisäksi näyttelytila, jossa on kuukausittain vaihtuva näyttely. Lähialueen muut rakennukset kannattaa käydä katsastamassa: jokaisen rakennuksen edestä löytyy infotaulu, jossa kerrotaan rakennusten taustoista.

Tämän ilmestyksen kokoa ei voi sanoin kuvata. Se on koettava.

Etäämpänä kartanosta vanha puuteollisuuden alue on muuttanut ulkonäköään vuosien saatossa. Rakennuksen tiloja on hyödynnetty erilaisten yritysten ja taiteilijoiden käyttöön. Kaiken huomion keskipisteeksi nousee katutaide ja seinämaalaukset, jotka näyttävät paikan päällä päätähuimaavan suurilta. Suosittelen lämpimästi kiertämään koko tehdasalueen ympäri, jotta näkee kaikki eri tyylisuunnat ja taiteilijoiden kädenjäljet. (Aidatut alueet ovat sortumisvaaran vuoksi suljettu meiltä kypärättömiltä kaduntallaajilta: siihen kannattaa suhtautua ikäänkuin vierailisi grafittien eläintarhassa ja ihailla taidetta turvallisesti aidan takaa.)

Mainitsematta jäivät juuri valmistunut kaikille avoin sauna, läheltä löytyvä lounasravintola, syötävä puutarha ja monta muuta asiaa, jotka ansaitsisivat oman blogiartikkelinsa. Suuret kiitokset Sopimusvuoren Hiedanrannan kartanon työvalmennusyksikölle, Konttuurin ohjaajalle ja kahvilan väelle todella upeasta päivästä!

Kanavan kesäretki Viikinsaareen 5.6.2019

Oli aurinkoinen ja lämmin kesäaamu. Sään suosiessa meitä suuntasi noin 50 hengen joukko kanavalaisia Laukontorilta kohti Viikinsaarta. Osalle matka saareen oli ensimmäinen, osa oli jo aiemmin tutustunut saaren kauniiseen luontoon ja idyllisiin rakennuksiin. Aamupäivä saarella kului leppoisasti mm. luontopolun kysymyksiin vastaillen, makkaraa paistellen ja yleisesti ihmetellen.

Kävijöiden iloksi saarelle oli tuotu kaksi rotulehmää Ahlmanin maatalousoppilaitoksesta. Niitä olikin kiva ihastella sekä tullessa että lähtiessä.

Mielenkiintoisena tutustumiskohteena oli myös Pyhäjärven kappeli, joka aikaisemmin on toiminut niin putkana tappeluihin päätyneille ravintolavieraille kuin punaisten sotavankien säilytyspaikkana.

Takaisin lähdimme klo 13.30 laivalla ja päätöskahvit nautimme Laukontorin torikahvilassa.

 

  

Kevätsiivousta

 

Kanavassa ollaan oltu siivoustuulella näin Vapun jälkeen. Aina ei kuitenkaan jaksa yksin siivota kaikkea. Eikä tarvitsekaan. Onneksi apua on saatavilla!

Perustettava osuuskunta Vuorenhenki tarjoaa ikkunanpesukampanjaa toukokuun ajan. Ikkunanpesua tarjotaan 25 eurolla per tunti (minimiveloitus 1 tunti). Työ on kotivähennyskelpoista.

Kampanjalla tuetaan osuuskunnan perustamista. Vuorenhengen toimintaa ja kuulumisia voi seurata heidän Facebook-sivuiltansa.

 

 

Aurinkoista kevättä kaikille!