Sopimusvuori Ry kotisivu

Tutustu Kaarisiltaan

Sosiaalinen kuntoutus

Sosiaalinen kuntoutus on suunnattu työikäisille mielenterveys- ja/tai päihdepalvelujen käyttäjille, osatyökykyisille ja/tai alle 65-vuotiaille eläkkeellä oleville henkilöille.

Sosiaalisen kuntoutuksen tarkoituksena on sosiaalisen toimintakyvyn vahvistuminen, syrjäytymisen torjuminen ja osallisuuden lisääntyminen. Kuntoutustoiminta on tavoitteellista, arjen toimintaa ja elämänhallintaa tukevaa. Keskeisinä menetelminä Kaarisillassa ovat pajatoiminnat, erilaiset yhteisöllisyyden muodot sekä ryhmätoiminta.

Sosiaaliseen kuntoutukseen osallistuminen on asiakkaalle maksutonta. Käyntipäiviä voi olla 1 – 5 / vko. Käyntipäiviin sisältyy aamupala/ päiväkahvi sekä lounas. Lisäksi asiakas saa bussikorttirahan. Palveluun hakeudutaan aikuissosiaalityön kautta.

Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta

Osallisuutta vahvistavan kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttöminä olleille, joilla on elämänhallinnan tai toimintakyvyn rajoitteita. Tavoitteena on edistää asiakkaan osallisuutta ja työelämätaitoja.

Tuemme asiakasta elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Kannustamme terveisiin elämäntapavalintoihin sekä itsestä huolehtimiseen. Tuemme asiakasta sähköisten palvelujen käytössä sekä ohjaamme tarvittaessa erilaisten sosiaali-, terveys- ja muiden palveluiden piiriin.

Kaarisillassa suunnitellaan yksilöllisesti kullekin asiakkaalle sopivat työtehtävät. Tarjolla on avustavia tehtäviä mm. puhtaanapidon- ja ruokahuollon tehtävissä sekä ryhmien ja retkien apuohjaajina toimimisessa. Lisäksi asiakas voi osallistua pajatoimintoihin ja monipuoliseen ryhmätoimintaan.

Osallisuutta vahvistavaan kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan työllisyyspalveluiden ja aikuissosiaalityön tukemana.

Työhön ja koulutukseen suuntaava kuntouttava työtoiminta

Työhön ja koulutukseen suuntaava kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu niille työttömille työnhakijoille, jotka tähtäävät työhön tai koulutukseen tai muuhun työllisyyttä edistävään palveluun seuraavan vuoden kuluessa.

Asiakas ohjautuu kuntouttavaan työtoimintaan työllisyyspalveluiden ja TE-toimiston kautta. Kaarisillassa on tarjolla tehtäviä mm. puhtaanapidon- ja keittiötöiden alueelta. Toimintakeskuksessa on mahdollisuus toimia apuohjaajana ryhmien suunnittelussa ja ohjaamisessa.

Kuntouttavaan työtoiminnassa työtoimintapäiviä voi olla 1 – 4 viikossa, 4-6 t/päivä. Osallistuminen on maksutonta ja käyntipäiviin sisältyy aamupala/ päiväkahvi sekä lounas. Asiakas saa työtoimintapäiviltä 9 euron suuruista ylläpitokorvausta sekä bussikorttirahan.

Kaarisiltaan olet lämpimästi tervetullut. Tutustuminen torstaisin klo 14. 

Asiakkaiden kertomaa, miksi käyn Kaarisillassa:

  • saan olla tuttujen kanssa
  • jos olisin vain kotona, seinät kaatuisivat päälle
  • näen ystäviä, en ole yksin
  • tukea ja elämänsisältöä
  • en ole yksin kotona
  • saan kuulua johonkin ryhmään
  • paljon mukavia töitä ja ryhmiä
  • mukava yhteisö
  • ihanat ihmiset ja sosiaalisuus
  • toimintaa