Sopimusvuori Ry kotisivu

Kaarisillan Ilomieli

”Kaunista päivää! Minä olen Ilomieli ja minä asun Kaarisillan toimintayksikön kaupunkiviljelylaatikossa. Kuten joku saattaa jo arvata, olen kukka, mutta en suinkaan mikä tahansa seinäruusu. Minua ei nimittäin löydy kerta kaikkiaan minkään kasviston sivuilta!

Minua pyydettiin esittelemään Kaarisiltaa ja kertomaan oma tarinani, mutta minun täytyy tunnustaa, etten oikeastaan muista, kuinka olen tänne päätynyt. Niin on kuitenkin epäilty, että siemeneni on aikanaan kulkeutunut tänne Kaarisillan viherryhmän mukana, ehkä saappaan varressa tai taskun pohjalla. Sen muistan sentään hyvin, että aluksi olin pitkään nupulla, enkä tahtonut millään aueta – olin oudossa paikassa epäluuloinen, lisäksi hallanarka ja pelkäsin kovasti kuihtuvani. Mutta kun Kaarisillan väki muisti kastella minua säännöllisesti ja – mikä tärkeintä – minulle puhuttiin paljon, aloin pikkuhiljaa puhjeta kukkaan. Ja pian minusta kehkeytyikin oikein suuri, kaunis ja hyväntuoksuinen kukka, jota kaikki kaarisiltalaiset ihailivat ja ihmettelivätkin, kun eihän kukaan oikein tiennyt mikä kasvi minä olen.

Nyt minä seison vakaasti tässä kaupunkiviljelylaatikossa ja seurailen ihmisten yhteisöllistä aherrusta ympärilläni. Jatkuvasti täällä tehdään jotakin, kuten siivotaan, häärätään keittiössä, puuhaillaan erilaisissa pajoissa ja valmistaudutaan retkille. Osa heistä pyrkii työhön tai koulutukseen, osa kaipaa vain lisää sosiaalisuutta ja osallisuutta. Itse puuhailen viherryhmän kanssa ja haaveilen olevani monivuotinen kukka, joka vielä jonain päivänä levittäytyy kaikkialle maailmaan tuomaan iloa ja onnellisuutta. Mutta toistaiseksi vietän aikaani täällä Kaarisillassa, sillä minusta on tullut erinomainen kuuntelija ja mieluusti kuuntelen kaikkien kaarisiltalaisten ilot ja surut. Ja sille, joka kuuntelee minua, kuiskaan hiljaa: ”antaa kaikkien kukkien kukkia.”