Sopimusvuori Ry kotisivu

Etäpääsiäinen

ETÄPÄÄSIÄINEN
Luonto on heräämässä valon ja kasvun ajanjaksoon. Kauppareissulla pysähdyin Ahvenisjärven rantaan ihmettelemään lintujen mekastusta. Vilkasliikkeiset sorsakoiraat kisailivat naaraiden suosiosta läiskimällä siipiään korskeasti vettä vasten. Veden pinnalla kosijat sukkuloivat toistensa lomitse pörhistellen sulkiaan kuin riikinkukot kaula pitkällä höyhenet pöllyten. Niiden mahtailu oli huvittavaa, ja minua nauratti niiden ylväs pöyhistely.

Pakosti katseeni vaelsi vastarannalle, josta kuului korviahuumaava kirkuna ja säksätys. Vesirajassa röyhkeät valkoselkäiset lokit kinastelivat yhtenä ryppäänä kalanrippeistä tai sitten joku oli nakannut leivänkänttyjä riitelijöille. Metelistä huolimatta hymy pyrki väkisin kasvoille. Luonto on pian kauneimmillaan, ja sen edessä ihminenkin on joka kevät ihmetyksen ihailua täynnä.
Uusi aika tuo ja luo onnellisuutta ja auttaa jaksamaan elämän myrskyissä. Viereiseen kuuseen lensi sinitiainen sirkuttamaan kuin hengenhädässä. Silläkin näytti olevan kova hosu puolison hakuun. Hymyilytti.

Jatkoin matkaani katsellen ympärilleni. Lumi, sekin vähä mitä talvella satoi oli hävinnyt, vain muutama likainen lumenläiskä pilkotti metsästä. Oljenkorren värinen pälvimaa oli tylsän likaisen läikkäinen menneen kesän kuivine lehtineen, jotka pyörivät ees taas vinhasti minne tuulen pyrähdys osui.. Routa oli nostanut kaivon kannen vinoon kauempana.

Kevätaurinko lämmitti jo selkää mukavasti, mutta varjopaikoissa oli vieläkin löllyviä märkiä kohtia. Harmikseni olin juuri valinnut sellaisen reitin, jossa jalka upposi vähän väliä vetiseen multalampareeseen tai vanhan nurmikon liejuiseen kuralillinkiin. Voi hemmetti ! Kengät pilalla, pääsiäinen tulossa ja sekin etänä. Mikä kamala kiireinen sotku, mutta silti ajankohtainen mämmeineen kaikkineen. Ja silti minua nauratti ! Keväällä on sellainen vaikutus ihmiseen.
Uusi sana etäpääsiäinen kalskahtaa ainakin minun korviini jotenkin falskilta. Sen merkitystä pitänee miettiä enemmän , kun tämä julkaistaan on etäpääsiäinen ohi. Yksi toivomus minulla on: ” Pysyköön korona etäällä meistä !”

Kirjoitti Annukka Kaarisillasta 14.4 2020