Sopimusvuori Ry kotisivu

Reilua ja kestävää!

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

 

Täällä Hiedanrannassa järjestetään torstaina 24. lokakuuta klo 17 -20 Reilua ja kestävää! kiertotaloustapahtuma Lielahden kartanon ala-aulassa. Tapahtumaa ovat järjestämässä Sorvaamo-hanke, joka auttaa työttömiä työllistymään säilyttävän korjausrakentamisen alalle, Sopimusvuori Ry. sekä muut Hiedanrannan toimijat. Paikan päällä pääsee tapaamaan Hiedanrannassa toimivia yrittäjiä sekä tutustumaan Hiedanrannan kiertotaloushankkeisiin. Tapahtumassa perehdytään myöskin kestävien tuotteiden kaikenlaiseen tekemiseen ja korjaamiseen.

Hiedanrannan Työpajalla voi esimerkiksi kokeilla, miltä tuntuu tehdä kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita reilun kaupan raaka-aineista. Nätiks-pajalaiset tekevät paikan päällä pikameikkejä ja ihonhoitoja. Lisäksi he esittelevät reilun kaupan ihonhoitotuotteita. Kartanokahvila Mielihyvin tarjoilee reilun kaupan kahvia ja pieniä maistiaisia. Kahvilasta löytyy myöskin reilun kaupan reseptejä, joiden avulla voitte sitten loihtia kotona herkullisia leivonnaisia.

Reilun kaupan avulla tuetaan kehittyvien maiden viljelijöitä ja suurtilojen työntekijöitä. Hanke antaa heille mahdollisuuden parantaa omaa toimeentuloaan. Sen kautta he saavat myös paremman mahdollisuuden päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Oikein hienoa toimintaa mielestäni. Itsekin ostan mielelläni kaupassa käydessäni esimerkiksi reilun kaupan banaaneja tai vaikkapa kahvia. Voin antaa oman pienen tukeni tätä kautta.

Hiedanrannan tapahtuma on osa Reilun kaupan viikkoa, jota vietetään 21.-27.10.