Sopimusvuori Ry kotisivu

Tampereen päivä Hiedanrannassa 2019.

 

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

 

Lauantaina 28.9 Hiedanrannassa juhlitaan Tampereen päivää kuvataiteen, musiikin, ruoan, alueen kuulumisten ja tietysti yhdessäolon kautta. Jo kunnioitettavaan ikään asti ehtinyt 240-vuotias kaupunkimme perustettiin 1. lokakuuta 1779. Juhlat ovat avoimien ovien päivä moniin kohteisiin. Esimerkiksi Hiedanrannan Pajalla voi tutustua alueen taiteilijoihin ja käsityöläisiin. Jukolassa puolestaan pääsee tutustumaan Hiedanrannan historiaan sekä alueen tulevaisuuden näkymiin.

Jännittäviltä kuulostavat arkeologiset opaskierrokset kuuluvat myös päivän ohjelmaan. Paikan päällä on arkeologi Ninni Närväinen kertomassa arkeologiaan liittyvistä asioista, kuten arkeologisista koekaivauksista, löydöistä sekä alueen historiasta että arkeologin työstä yleisesti.

Yhdessä tekemisestä pitäville kartano järjestää esimerkiksi origamien taittelua, josta taisin kertoa jo aiemminkin. Origamit visualisoivat uhanalaisia eläimiä, joista muodostetaan yhteinen taideteos. Lapsille järjestään liikunnallinen seikkailurata kartanon puistossa, jonka suorittamisesta on huimapäille luvassa pieni palkinto. Sadepäivän sattuessa rata voidaan järjestää myös kartanon sisätiloissa.

Musiikkiannista vastaa Tampereen Ukuleleorkesteri ja tarjoiluista Kartanokahvila Mielihyvin. Kahvilassa on myös tällainen Mielihyvin-puu, johon ihmiset voivat halutessaan jakaa ilon ja surun aiheitaan.

Näyttelyt joita jo vähän kuvailinkin aiemmin, ovat myös esillä. Ne on helppo löytää, sillä ne ovat kaikki lähellä toisiaan. Kartanon porraskäytävässä, aulatilassa ja kahvilassa. Pekka J. Leppäsen valokuvanäyttely Kolmen talven karnevaali, Meri ja Aleksi Korpelan lastenkirjakuvitusnäyttely Peloton peltohiiri ja Taina-Riitta Hautalan, Katri Kivelän, Leena Kuukasjärven ja Riitta Santala-Köykän maalauksista koostuva taidenäyttely Mielenmaisemia. Galleria Muuntotilasta löytyy myöskin uutuutena Dino Vapaavuoren Werk Room-niminen muotokuvanäyttely. Näyttelyn aihe liittyy Draq queen-esiintyjiin. Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta.

 

Tapahtumaan on siis vapaa pääsy.

 

Ps. Vaikka syksy onkin jo ovella, lisään vielä tähän kesäisen kuvan Lielahden kartanosta tunnelmaa luomaan. 😊