Sopimusvuori Ry kotisivu

Taidenäyttelyitä Lielahden kartanolla.

 

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

 

Täällä kartanolla on tällä hetkellä yhteensä kolme näyttelyä. Pekka J. Leppäsen valokuvanäyttely Kolmen talven karnevaali 4.-30. syyskuuta, Meri ja Aleksi Korpelan esikoislastenkirjan kuvituksesta koostuva näyttely Peloton peltohiiri 3.-15.9. syyskuuta (vielä ehtii hyvin) ja Taina-Riitta Hautalan, Katri Kivelän, Leena Kuukasjärven ja Riitta Santala-Köykän maalauksista koostuva näyttely Mielenmaisemia 5.-28. syyskuuta.

Kaikki nämä näyttelyt ovat hyvin erilaisia keskenään. Pidän valokuvanäyttelyn luomasta karnevaalitunnelmasta. Kuvissa esiintyvien naisten asut ovat hyvin vaikuttavia. Niiden kautta tunnelma välittyy suoraan katsojalle. Pelottomassa peltohiiressä minua viehättää sadunomainen sekä luonnonläheinen tunnelma ja kauniit käsin piirretyt kuvat. Mielenmaisemia näyttelyssä pidän erityisesti siitä, että se tuo esiin useiden eri taitelijoiden näkemyksiä. Mielenmaisemia onkin varsin sopiva nimi näyttelylle. Juurikin siinä piilee näyttelyiden taika, niiden monipuolisuudessa.

Yritän käydä kaikenlaisissa näyttelyissä aina kun aika sallii. En todellakaan pidä itseäni minään taiteen asiantuntijana. Pikemminkin pyrin nauttimaan niiden tuomista elämyksistä näin maallikon silmin.

 

Tässä vielä vähän kuvia näyttelyistä.

 

Kolmen talven karnevaali
Kolmen talven karnevaali

 

Kolmen talven karnevaali

 

Peloton peltohiiri
Peloton peltohiiri
Peloton peltohiiri
Mielenmaisemia
Mielenmaisemia
Mielenmaisemia
Mielenmaisemia