Sopimusvuori Ry kotisivu

Jukola.

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

 

Lielahden kartanon yhteydessä sijaitseva Jukola-talo avattiin 2019 Puutarhajuhlien yhteydessä. Talo oli ollut tyhjillään vuodesta 2008 asti alueen tehdastoiminnan lopetettua toimintansa. Nimensä Jukola sai 1970-luvulla, jolloin siellä työskenteli seitsemän miesinsinööriä ja yksi nainen eli ”seitsemän veljestä ja Venla.” Talon varsinaiset kunnostustyöt aloitettiin vuoden alussa 2018. Sitä ennen se oli jo merkitty historiallisen merkittävyytensä vuoksi säilytettäväksi alueen investoinneissa vuonna 2017. Korjaustöissä ohjattiin 30 pitkäaikaistyötöntä tai kotoutujaa. Samalla heille etsittiin mahdollisia säilyttävän korjausrakentamisen jatkokoulutuksia jo hankkeen aikana. Arvokasta työtä siis, kaikin puolin!

Tällä hetkellä Jukola-talon voi varata esimerkiksi kokous- ja ryhmätilaksi. Sinne on myös avattu Hiedanrannan mennyttä aikaa, nykyaikaa sekä tulevaisuutta esittelevä näyttelytila. Näyttely on kaikille maksuton. Kaikille avoimet yleiset vierailuajat sijoittuvat vielä lauantaille 31. elokuuta klo. 11-16. sekä 14. ja 28. syyskuuta klo. 11-17.

Kuten Lielahden kartanolla, myös Jukola-talolla on pitkä historia. Alun perin 1890-luvulla se rakennettiin kartanon palvelusväen käyttöön. Sittemmin se on toiminut konttorina, virkailijoiden perheasuntona ja toimistona. Taloa entisöidessä haluttiin kunnioittaa ”1800-luvun henkeä” säilyttävien rakenteiden ja menetelmien avulla.

Remontti on mielestäni varsin onnistunut, Jukola on oikein tyylikäs vanha puurakennus. Se on saanut jälleen arvolleen sopivan ilmeen.

 

Jukola