Sopimusvuori Ry kotisivu

Hiedanrannan sauna.

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

 

Etenkin kesäisin nautin suuresti saunomisesta.

Saunan historia ulottuu aina aikaan ennen ajanlaskua. Maahan kaivettiin kuoppa, jonka pohjalle kasattiin kiviä, jotka kuumennettiin. Sen jälkeen kuoppa peitettiin esimerkiksi tuohilla. Kuumille kiville heitettiin vettä ja näin niistä nouseva höyry lämmitti koko kuopan. Sama perinne on elänyt ainakin periaatteessa tähän päivään asti.

Kunnon löylyihin pääseminen on varsin rentouttavaa. Etenkin saunan jälkeen oloni on aina hyvin raukea. Parhaiten tietysti tunnelmaan pääsee omassa rauhassa maaseudulla, poissa kaikesta kaupungin hälinästä. Mutta siihen voi päästä toisellakin tapaa. Tästä pääsenkin sopivasti itse aiheeseen.

27.7.2019 avattiin kaikille avoin ja maksuton Hiedanrannan sauna, jonka tekijätiimiin kuului esimerkiksi arkkitehtiopiskelijoita aina Hollannista asti. Alkuperäiset suunnitelmat mukaan lukien projekti sai alkunsa jo kaksi vuotta sitten. Saunan yhteyteen kuuluu myös hauskoihin ja värikkäisiin kontteihin rakennetut pukutilat sekä terassi ja esiintymislava. Saunan perinteisen puinen ulkoasu näyttää mielestäni hyvältä modernisti muotoiltuna. Sen ensisijainen tarkoitus on saattaa ihmisiä yhteen ja saada sitä kautta yhdessä elämyksiä.

Ei se nyt ehkä ole aivan sama kuin olisi maaseudulla omalla kesämökillä, mutta uskoisin, että Hiedanrannan elinvoimaisessa ympäristössä pääsee hyvin oikeanlaiseen mielentilaan.

 

Hiedanrannan sauna
Hiedanrannan saunan pukuhuoneet ja terassi