Sopimusvuori Ry kotisivu

Monenlaisia tapahtumia Hiedanrannassa.

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

Tänään saan kivan tehtävän. Otan vähän selvää mitä kaikkea Hiedanrannassa oikein tapahtuu. Mitä kaikkia kiinnostavia tilaisuuksia alueelta löytyykään.

Elokuussa pidettävä Puutarhajuhlat-tapahtuma houkuttelee vuosittain paljon kävijöitä. Lielahden kartanon historiallisen tunnelmallinen ja vehreä ympäristö sopii mielestäni hyvin juhlien organisoimiseen. Festiviteetit jatkuvat koko päivän aina iltaan asti. Loppukesän hämärtyvät illat lisäävät tunnelmaa entisestään. 2019 tilaisuus järjestetäänkin jo viidennen kerran.

Viime vuonna 2018 koko perheen tapahtuma täytti Lielahden kartanon alueen jälleen musiikilla, taiteella, maukkaalla ruoalla ja lastenkulttuurilla. Oli kaikenlaista ohjelmaa laidasta laitaan. Perheen pienemmille esiintyi esimerkiksi hassutteleva musiikkiduo Höpinätötterö ja vanhemmillekin löytyi hyvin ohjelmaa tamperelaisen Tammela33100-yhtyeen soittaessa melodista rockia ja Kanerva-nimisen artistin säestäessä rytmistä folkmusiikkia. Lisäksi Puutarhajuhlissa pääsi tutustumaan tulevaisuuden Hiedanrannan kaupunginosan uusiin suunnitelmiin asiantuntijoiden opastamana. Juhliin liittyi myös kantaaottava autottomuuden teema, jonka kautta haluttiin kannustaa ihmisiä liikkumaan uudenlaisilla kaupunkipyörillä. Kuulostaa kyllä varsin hauskalta ja monipuoliselta tapahtumalta, jolla on myös informatiivinen puolensa.

Kuivaamo, joka sijaitsee Lielahden kartanon läheisyydessä entisellä Hiedanrannan tehdasalueella, järjestää jo neljännen kerran tänä vuonna Vinstage Kuivaamolla-tapahtuman elo-syyskuun taitteessa. Viime vuonna se järjestettiin Puutarhajuhlien kanssa yhtä aikaa. Tilaisuudessa ihmiset saivat tutustua vintagesisustamisen ja kodin trendien maailmaan. Uskoisin, että siellä varmasti pääsi hyvin kartalle sesongin mukaisiin kuvioihin. Vanha arvokas entinen tehdasrakennus, jossa Kuivaamo sijaitsee tuo mukanaan menneen ajan romantiikkaa yhdistäen uutta ja vanhaa.

Kerran kuussa toukokuusta syyskuuhun järjestetään opastettu kierros Lielahden kartanon 1800-luvulla omistaneiden von Nottbeckien tehtailijasuvun yksityiselle hautausmaalle, joka sijaitsee lähellä kartanoa. Voisi varmasti olla erilainen ja jännittävä kokemus. Von Nottbeckit perustivat hautausmaan vuonna 1885. Sinne on kuulemma haudattu kymmenen suvun jäsentä, mukaan lukien tehtaanjohtaja Wilhelm von Nottbeck. Viime vuonna 2018 nämä kierrokset saavuttivat huippusuosion. Siellä varmasti kaikki mieltä askarruttavat hautausmaata koskevat mahdolliset mysteerit selviävät.

Spraycankontrol-tapahtumassa elokuussa pääsee tutustumaan mielenkiintoiseen katutaiteeseen. 2018 paikalle pyydettiin n. 50 taiteilijaa sekä Suomesta että ulkomailta maalaamaan tuhansia neliöitä vanhoja tehdasrakennuksia. Lopputulos on kyllä mielestäni vaikuttavan näköinen ja näkemisen arvoinen, jos tykkää tällaisesta urbaanista taiteesta, sillä teokset ovat ensinnäkin valtavan kokoisia ja silti todella yksityiskohtaisen taidokkaasti luotuja.

Ja mikä parasta, kaikki nämä monenkirjavat Hiedanrannan tapahtumat ovat kaikille täysin ilmaisia!