Sopimusvuori Ry kotisivu

Hiedanrannan Citykauriin ensimmäinen työvalmennuspäivä

Citykauris tässä moi! Katselen kuinka kesäaamun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Ensimmäinen työvalmennuspäiväni on kohta alkamassa. Eteeni aukeaa kaunis järvimaisema, josta näen aina Tampereen keskustaan saakka. Silmiä hivelevä valo kimmeltää veden pinnalla. Näsijärveltä puhaltava raikas tuuli viilentää oloani mukavasti.

Minua hieman jännittää aloittaa itselleni oudossa paikassa, mutta onneksi Hiedanrannan vehreä ympäristö rauhoittaa mieltäni. Ajatella, että näin lähellä kaupunkia on tällainen luonnonläheinen alue. Ei kuulu liikenteen melua ja jopa ilmakin tuntuu jotenkin puhtaammalta. Kaiken lisäksi hyvät bussiyhteydet keskustasta tekevät kulkemisesta vaivatonta ja mukavaa.

Päätän hieman jaloitella ennen työpäivän alkua ja tutustua uuteen ympäristööni. Käveltyäni tovin, huomaan, että alueella on myös vaihtoehtoinen puolensa. Katutaiteilijat ovat tehneet upeita taideteoksia vanhoihin tehdasrakennuksiin, jotka sijaitsevat pienen kävelymatkan päässä. Nämä kaksi täysin erilaista maailmaa muodostavat jännittävän kontrastin keskenään. Nyt minun on kuitenkin jo palattava takaisin Lielahden kartanoon, joka toimii työvalmennusyksikön keskuksena. En halua vahingossa myöhästyä ensimmäisenä työpäivänäni. Markkinointitehtäviä hoitava Konttuuri, jossa tulen vastedes työskentelemään, sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa.

Astun varovasti sisään toimistoon. Minua vähän hermostuttaa tutustua näin moneen uuteen työkaveriin yhdellä kertaa, koska olen ollut pitkään omillani vailla varsinaista päämäärää elämässäni. Pian kuitenkin huomaan, ettei minulla ole mitään syytä jännittää niin kovasti. Minut otetaan oikein ystävällisesti vastaan. Rento ilmapiirikin tarttuu nopeasti. Ei kestä kauaa, kun saan jo ensimmäisen työtehtävän. Kartanon alakerrassa toimiva Kartanokahvila Mielihyvin tarvitsee päivitetyt hinnastot tuotteilleen. Itse työnteko alkaa vähän tahmeasti. Tunnen olevani ruosteessa. Vuosia sitten opitut graafisen alan taidot ovat päässeet lähes unohtumaan. Muistin verestäminen ottaa aina aikansa.

-Ei se mitään, rauhassa hyvä tulee, ajattelen itsekseni.

Sitten ruokatauko tulee juuri sopivasti. Maittavan aterian ansiosta verensokerini tasaantuu ja ajatukseni kulkee taas kirkkaammin. Työt alkavat edetä joutuisammin. Opin samalla uusia taitojakin, kuten kuinka laminoidaan. Päivän päätteeksi minua vähän väsyttää oudokseltaan mutta kuitenkin miellyttävällä tavalla. Tuntuu hyvältä olla osa porukkaa.